1 éve

Cuki őzikét mentett a magyar hegymászó, érte szakította meg a maratoni edzését

Híres hegymászónk futás közben talált rá a törött lábú állatra. Nem teketóriázott, azonnal orvost hívott.

Emberségből jelesre vizsgázott Klein Dávid hegymászónk, aki futás közben mentett meg egy törött lábú állatot.

„Szeretnénk köszönetet mondani a képen látható fiatalembernek. Ma a 42 kilométeres maraton lefutása közben a várgesztesi erdőben talált rá erre a kis sérült őzikére. Az őzike megmentésére fordított időt, ami közel 4 órát vett igénybe. A fiatalember érdi és az ottani állatorvos doktornőn keresztül jutott el hozzánk. Első lépésben a doktornő hívott fel és így mentem érte Várgesztesre és vettem át az őzikét. Nyílt lábtörése van, ami nem friss és ezért tele volt nyüvekkel. Megkezdtük kezelését” – tudatta a Tappancs Állatotthon Alapítvány és Őrszolgálat a Facebook oldalán.

Őzet mentett Klein Dávid
Fotó: Fotó: Tappancs Állatotthon Alapítvány és Őrszolgálat

Az egyik kommentelő megerősítette a gyanút, a megmentő nem más, mint Klein Dávid, aki maratoni futásokkal edzve készül a hegymászásra.

A Ripost megkereste a Tappancs Állatotthon Alapítvány és Őrszolgálatot, „Sajnos olyan szintű a sérülés, hogy az állatorvosunk szerint muszáj amputálni az állat lábát. Az azt követő két hét kritikus, de bízunk benne, hogy felépül, mert nagyon eleven és óriási benne az élni akarás” – közölte lapunkkal Zsigáné Marosi Éva, a Tappancs Állatotthon Alapítvány és Őrszolgálat kuratóriumi tagja. Hozzátette: mivel három lábbal nem mehet vissza a természetbe, ezért a menhelyen alakítanak ki neki megfelelő életteret.

Sokan akarták, hogy az őzike felépüljön, de a sors közbeszólt.

„Sajnálattal és nagy szívfájdalommal, de el kellett engedni az őzikét. A doktor úr bealtatás után átvizsgálva olyan sérülésre bukkant, amit nem lehetett volna helyre hozni. Nyugodj békében, kis Harcos!” – került ki a szomorú üzenet pár órával a kitűzött műtéti időpont után az alapítvány Facebook-oldalára.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!