1 éve

Drogostanya, hajléktalantábor lett a VIII. kerületből

A VIII. kerületet ellepték a drogosok és a hajléktalanok, egyre több lakó háborog. Jelenleg kilátástalan a helyzet.

Szerző Ripost

A józsefárosi utcakép egyre kétségbeejtőbb: mind gyakrabban látni fetrengő drogosokat és drogosból lett hajléktalanokat a VIII. kerületben.

Fotó: Metropol

A helyiek kétségbeesettek, mert pár év javulás után a kerület kezd megint olyan lenni, mint a régi, hírhedt “nyócker” idején. A környéken élők nap mint nap futnak bele az undorítóbbnál undorítóbb esetekbe, hiszen egyre gyakoribb, hogy a köztereket bepiszkítják a drogosok és hajléktalanok. Egyre többen félnek ettől a hanyatlástól, ami eluralkodott a kerületen, ráadásul a helyiek gyakran már egymással veszekednek, mivel segítséget nem kapnak. Nem is véletlen a feszültség, hiszen sokan úgy érzik, hogy az alacsony ingatlanárak miatt nem is nagyon van menekvés.

Arról, hogyan élik meg a kerületben lévő légkört, három helyi nő, Schnierer Anita, Dr. Pálovics Emese és Nyerky Zsani mesélt a Metropolnak.

„Pár éve volt egy időszak, amikor elkezdett a rossz nevű VIII. kerületből Józsefvárossá válni ez a rész, de most újra elkezdett romlani a helyzet” – mondta Anita kétségbeesve.

Ha kíváncsi vagy arra, mitől kezd élhetetlenné válni a kerület, látogass el a www.metropol.hu weboldalra, vagy keresd a Metropolt a városszerte kihelyezett standokon.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!