Létrehozva: 2021.05.30.

Újabb magyar városban bukkantak fel a vérlovagok

A vérlovagok az év 252 napján, 24 órás készenlétben, ugrásra készen állnak.

A Vérlovagok a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány szárnyai alatt működő budapesti csapatát 5 önkéntes alkotja. Ha vérről van szó, halálos tempóban képesek a Budapest-Székesfehérvár útvonalat 180km/h sebességgel 13 perc alatt, az év 252 napján, 24 órás készenlétben teljesíteni. Munkájuk és küldetésük minden szempontból példaértékű.

2021. április 28-án zárult le az a „casting”, melynek során a vérlovagok csapata újabb önkénteseket keresett Magyarország vidéki régióiba – azon belül elsőként a Debreceni régióba – ezzel is segítve az Országos Vérellátó Szolgálat munkáját az országrészben. A debreceni csapat egy motorral és 4 önkéntessel kezdte meg munkáját május végén. A csapatba való jelentkezés feltételeiről a Vérlovagok weboldalán találtak tájékoztatót az érdeklődők.

A Vérlovagok debreceni csapata (Forrás: Vérlovagok)

Vörösházi Tamás, a Vérlovagok kommunikációs munkatársa kérésünkre elmondta, hogy az új csapat tagjai: Zabos Imre (logisztikai mérnök, dr. Steli Tamás (gyógyszerész), Szatmári Tamás (erősáramú berendezés szerelő vállalkozó), Gellén József (régióvezető, BMW motorkerékpár szerelő vállalkozó). Az alapítvány jövőbeni tervei között szerepel szegedi, pécsi és győri csapat felállítása is.

Sürgősségi vérszállítás esetén minden perc számít, ezért van szükség a két csapat jól összehangolt együttműködésére. A budapesti és debreceni vérlovagok a közép-magyarországi régióban már korábban jól kidolgozott rendszer szerint működnek tovább. Szerencsére csapatmunkában nincs hiány – derül ki a hivatalos Facebook-oldalukról. „Tegnap Debrecenből kellett sürgősséggel Budapestre juttatnunk vérkészítményt. Néhány perces szervezést követően egyszerre indult el a debreceni és a budapesti motor, majd Füzesabonynál villámrandiztak. Lassan kezdünk szervezetként működni.”

Vörösházi Tamás kommunikációs munkatárs kérésünkre elmondta, hogy a „pandémiás időszakban nem nőtt a csapat leterheltsége, hiszen fel vannak készülve minden eshetőségre.” A „tevékenységi körük” bővült csupán a Covid betegek gyógyulása szempontjából fontos vérplazma szállítással. Az alapítvány és a csapat tagjai szívügyüknek érezték, hogy a Covidból felépülő emberek gyógyulási esélyének növekedéséhez ők is hozzájáruljanak a vérplazma szállítással.

A csapat tagjai közlekedés-biztonsági videókkal is segítenek YouTube-csatornájukon keresztül. Fontosnak tartják, hogy vezetéstechnikai instrukciókkal tudassák, hogyan kell segíteni a megkülönböztető hang és fényjelzéssel közlekedő járművet.

origo.hu

Döntött a Kúria az új főpolgármester-választásról Budapesten

ripost.hu

Kínos lebukás: Óriási kamu Kulcsár Edina és G.w.M rongyrázása

metropol.hu

Manuel kiszabadult a fogházból, ezt üzente

magyarnemzet.hu

Kovács István vezeti a számunkra sorsdöntő meccset, sokat csökkent az esélyünk

ripost.hu

Rossz hírt kapott Harry herceg: lejár az idő, nincs visszaút!

ripost.hu

Őszinte vallomás: Szoboszlai édesapja lemondott a továbbjutásról

mindmegette.hu

Elég egy pillantás a görögdinnyére, és máris tudod, melyik az édes!

ripost.hu

A házi kedvenceink tudják, mikor halnak meg - szívszorító gesztussal búcsúznak tőlünk

ripost.hu

Zseni vagy? Csak az emberek 1 százaléka képes megoldani ezt a tesztet!

ripost.hu

Vészjósló jelek: Ennek a 3 csillagjegynek romba dönti életét az idei nyár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Brüsszel rohan a háború felé: két háborúpárti nő kerülhet az EU élére

INSIDER

Magyar Péter részeg balhéja: itt a teljes történet - fotók, videók!

INSIDER

Macron, Scholz, Meloni: Európa nagyhatalmainak vezetőivel tárgyal Orbán Viktor

INSIDER

Otthonfelújítási támogatás: javultak a feltételek, íme a részletek!

INSIDER

„Sokkot kapott a sofőr, nem akart segítséget hívni”: zebrán gázoltak el egy diáklányt Pestszentlőrincen – helyszíni fotók

INSIDER

Főpolgármester-választás: Vitézy az Alkotmánybírósághoz fordul, és gratulál Karácsonynak, hogy így tud örülni saját indítványa bukásának...

INSIDER

Czeglédy Gergő előzetes letartóztatásban, Karácsony Gergely mélyen hallgat

INSIDER

Pénzváltórablás: itt a bizonyíték, roskadásig tele volt a kifosztott széf pénzzel - fotók