Létrehozva: 2021.04.24.

Örömünnep! Végre kinyitnak a teraszok – Íme a részletek

Örömünnep a mai: újranyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, jövő hét közepétől pedig, ahogy megvan a 4 millió beoltott, nyitnak a belső helyiségek, a kulturális és sport létesítmények is. Visszatér az élet, ha nem is a régi kerékvágásba, de jelentős részben! Ma csúcsforgalomra számítanak a vendéglátósok.

Egyelőre nem mindenhol lesz csapolt sör, de az üveges is jó, ha az ember végre egy kerthelyiségben ihatja meg! Sokan várták, hogy végre beülhessenek egy kávézó, étterem teraszára. A Ripost úgy tudja, nagyon sok a foglalás, örömünnepre készülnek a vendégek és a vendéglátósok is.

GIanni étterme is kinyit ma, pénteken már lázasan készülődtek Fotó: Ripost

Mint azt Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban elmondta: a jövő hét közepén meglesz a 4 millió beoltott, ami újabb szabadságot hoz: a szolgáltatások széles köre megnyílik a védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt.

Megnyílnak a színházak, a tánc és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző és fittnestermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, és kinyitnak az éttermek belső helységei is.”

- ismertette a miniszterelnök. Bár a hétvége nem ígérkezik igazán melegnek, sok vendéglátóhely erre is készült: plédeket tesznek ki, hőgombákat vagy az asztalok fölé szerelnek hősugárzót.

A teraszok fél 10-ig maradhatnak nyitva, a kijárási korlátozás pedig 11 órától kezdődik majd.

„Mindent megteszünk a vendégeink kényelme érdekében” -mondta a Ripost -nak a VakVarjú éttermeket is működtető Semsei Rudolf.

„Szigorúan betartjuk az óvintézkedéseket, a pincéreink csak maszkban fognak kiszolgálni és fertőtlenítő pontokat is létesítettünk az éttermek teraszain” – tette hozzá.

A legtöbb helyen egyelőre sört nem csapolnak, mivel a sörcsapokat át kell mosni és újra üzembe helyezni. Hordós sörből is kevés van, hiszen a gyártók nem merték előre elkészíteni, nehogy megromoljon. Lehet, hogy első nap még üvegessel kell beérnünk, de sebaj!

 

Ahhoz, hogy a teraszon fogyasszunk, nincs szükség védettségi kártyára, de az asztalok között megfelelő távolságot tartanak, a belső helyiségbe pedig csak mosdóba vagy elviteles ételért szabad bemenni. A 4 millió beoltott után viszont komoly szerep jut a védettségi igazolványnak, ami arról tanúskodik, hogy átestünk a fertőzésen vagy be vagyunk oltva. A belső terek, kulturális és sport események ugyanis csak azzal lesznek látogathatók.

Ezeket a szabályokat kell betartani a teraszokon • A teraszok, kerthelyiségek reggel öttől este fél tízig lehetnek nyitva. A kijárási korlátozás csak 11 órától kezdődik. • A teraszokon és kerthelyiségekben tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselniük. • A vendéglátóhelyek belső területein a maszk kötelező, ott csak a megrendelt étel és ital elviteléhez, illetve a mellékhelyiségek használatához szükséges ideig szabad tartózkodni. • A vendéglátóhely üzemeltetője és alkalmazottja az üzlet teljes területén köteles maszkot viselni. • A védelmi intézkedések betartásáról az üzemeltető köteles gondoskodni. • Szabálytalanság esetén a vendéglátó üzlet ellen 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírság szabható ki, de akár az ideiglenes bezárás is elrendelhető. • A védelmi intézkedéseket megszegő vendégekkel szemben 5 ezertől 500 ezer forintig terjedő bírság szabható ki.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oroszország bejelentést tett a háború lezárásáról

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

hirtv.hu

Nekiment Magyar Péternek a Momentum, amiért elveszi a szavazóit + videó

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

mandiner.hu

Az RTL egykori sztárja lerántotta a leplet a Pressman-bébik szörnyű titkáról

origo.hu

Kiderült, mit vár el a lányától Kulcsár Edina

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Időjárás: Ebben nem lesz köszönet, jégesővel csap le itt a hirtelen lehűlés!

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most jött: dráma a Szabadság hídon, nagy erőkkel vonultak ki a hatóságok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Rendkívüli bejelentés érkezett az üzemanyagárakról, ekkor lép életbe

INSIDER

Hirtelen indultak be a fájások, szülés után jött a sokk Győr-Moson-Sopronban

INSIDER

Ilyet még nem láttál: ezzel a módszerrel próbáltak pénzhez jutni a csalók

INSIDER

Bőnyi iskolai dráma: sokkot kapott a késelő kislány apja - Videó