Létrehozva: 2021.04.29.

Karácsony Gergely vezetése alatt romparkká váltak a közparkok

A legelemibb karbantartási munkálatokat sem végezték el a fővárosi önkormányzat kezelésében álló közparkokban.

Áldatlan állapotok uralkodnak Budapest közterein! A baloldali városvezetés, élén Karácsony Gergellyel, mostohán bánik a zöldterületekkel: videó tanúskodik róla, hogy a Népligetben, a Gellérhegyen és a Városmajorban balesetveszélyessé váltak a közterületek.

Hiába itt a jó idő, és szeretnének egyre többen Budapesten is időzni a szabadban, a Karácsony Gergelyék vezette fővárosi parkokban még az alapvető karbantartási munkákat sem végezték el, helyenként balesetveszélyes körülményekkel, illetve kérdéses közbiztonsággal találkozhatunk.

Szétmálló környezet, zaklató emberek

A Magyar Nemzet stábja fényes nappal elképesztő dolgokat tapasztalt a Népligetben.

„Épphogy beléptünk Budapest legnagyobb zöldterületére, az erősen lepusztult állapotú Planetárium melletti omladozó, összegraffitizett lépcsősornál egy alak máris furcsán integetve közeledett felénk„ – írja a lap. A mezítlábas, erősen vérző lábú férfi cigarettát akart kérni tőlük, és miután hiába közölték a lap munkatársai a gyanús külsejű férfival, hogy nem dohányoznak, a férfi egyre agresszívebben viselkedett.

 

A környezet sem volt biztatóbb

A Népliget veszélyessé vált: több helyen éktelenkednek funkciójukat vesztett, veszélyes betontömbök, amelyekből rozsdás csövek állnak ki. Ráadásul a parkban mindenfelé botlásveszélyt hordoz a hiányos, szétmálló kövezet, a zöld részeken pedig elsőre nehezen észrevehető gödrök is találhatók.

A játszótér is messze van az ideálisnak nevezhető állapottól: egy családanya arról panaszkodott, hogy még vizet sem tud ereszteni a közkútból a hároméves kisgyermekének, mivel a hiányos talapzatú, ingó szerkezet körül bokáig áll a sáros víz.

Kibelezett lámpák, szemétkupacok

Hasonlóan borzasztó a helyzet a világváros legismertebb helyszínén is. A Gellérthegy hemzseg a kibelezett lámpáktól és a szemétkupacoktól, de az omladozó, hiányos lépcsősorok sem ritkák a környéken.

A Szabó Dezső sétány egyik kőlépcsőjén egy idősebb hölgy csak a párjának köszönhetően nem esett el, mert nem vette észre, hogy a teljes alsó sor hiányzik. Volt olyan kiránduló, aki arról számolt be, hogy ezen a helyen már többeknek kificamodott a bokája.

A sétányok melletti hulladéktárolók színültig megteltek, láthatóan nem ürítik, a játszótér melletti illemhely „technikai okok miatt nem üzemel”. A közvilágítás hiánya is balesetveszélyt okoz, egyes lámpaállványok kibelezve, világítótest nélkül állnak.

Érthetetlen, hogy a környezetvédelmet zászlajára tűző, a zöldfelületekért látványosan aggódó baloldali városvezetés a törvény által előírt minimum karbantartást sem végezteti el a zöldfelületeken.

Érdekes módon az egyébként építés alatt álló Városliget sokkal rendezettebb képet mutat. Amellett, hogy e pillanatban is számos beruházás megvalósítása zajlik a közparkban (köztük a Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum), a Liget Budapest projekteket menedzselő Városliget Zrt. szinte az összes lepusztult, elhagyatott, rozsdás, graffitis épületet elbontotta, s jelenleg az utolsó ilyen épületet dózerolják le. A felszabadult részeken pedig – ahol nem jön létre új kulturális célokat szolgáló épület – parkosítanak. Nem mellesleg a Városliget minden nyilvános illemhelye üzemel. A városligeti nagyjátszótér, a Városligeti Sportcentrum, a futókör a saját kategóriáikban a legjobbnak számítanak Budapesten, az újonnan létrejött gasztrohelyek pedig meglehetősen népszerűek. A parkot még inkább látogatóbaráttá teszi, hogy az új Néprajzi Múzeum mélygarázsának köszönhetően könnyen és kényelmesen megközelíthető autóval is – írja a Magyar Nemzet.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas képeken az orosz-ukrán háború pusztítása

origo.hu

A lengyel külügyminiszter sokkolja a világot

life.hu

Esküvőjükről osztott meg soha nem látott fotót Katalin és Vilmos, de valami nem stimmel

vg.hu

Rendkívüli bejelentés: újabb váratlan üzemanyagár-csökkenés jön napokon belül

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

origo.hu

Megszólalt a megcsalásról a Marics Petivel összehozott énekesnő

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: etikai kérdéseket is felvető fiaskó csúfítja Gál J. Zoltán fővárosi tevékenységét

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria