Létrehozva: 2021.03.22.

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kíváncsi vagy a nap legfontosabb történéseire? Összeszedtük egyetlen cikkben, mi történt itthon és a világban, a TV2 Tények segítségével.

Sokáig kikötözve tartották, majd valaki mégis eloldozta a Honvédkórházban azt a kínai férfit, aki sebészollókkal támadt rá egy 54 éves nőre – erről a család jogi képviselője beszélt a Tényeknek. Az ügyvéd szerint a férfi korábban kitépte magából a csöveket a Covid-osztályon, ezért kellett a végtagjait lekötözni. A férfi a tanárnőt közel harmincszor szúrta meg, Marianna később a kórházban meghalt. Megrázó történet következik.

A saját kutyáját próbálta visszaszerezni az a férfi, aki betört a veszprémi Ebrendészeti Telepre. A huskyt ő hagyta ott még korábban, de valamiért meggondolhatta magát. A kutyáját nem találta meg, ezért magával vitt egy másik állatot. De ez sem maradt nála sokáig, egy órán belül visszavitte. A pancser betörő valószínűleg részeg lehetett, hazafelé az autóját is totálkárosra törte.

Vigyázat, földön kúszó, részeg emberek lehetnek az úton – erre figyelmeztet egy közlekedési tábla Mohácson, a Pincesor mellett. Nem tudni, kik tették ki a nem mindennapi táblát, de a helyiek szerint jogos a figyelemfelkeltés. A környéken ugyanis nincs közvilágítás és sokan esnek-kelnek esténként, miután jól beboroztak. Az autósok pedig nem mindig veszik őket észre.

Volt olyan hús, amelyik már tíz éve lejárt abban a szegedi húsüzemben, ahonnan közel 13 tonnányi árut vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Egyes termékek romlottak voltak, de olyan is akadt, amely jelöletlen volt. Az egyik vaddisznólapockának 2010-ben járt le a minőségmegőrzési ideje, a cayenne borsnak pedig több, mint hat éve. Az üzem helyiségei koszosak, rozsdásak voltak. A fő profiljuk egyébként a különböző kolbászok és szalámik előállítása volt.

Feszítővágóval tudták csak a tűzoltók kiszabadítani azt a férfit, aki beszorult két korlát közé hétfő délután a Boráros téren. Úgy tudjuk, a férfi a korlátokon ült és akkor szorult be, amikor lecsúszott onnan. Miután a tűzoltók kiszabadították, átadták a mentőknek, mert szinte minden testrésze fájt.

Nem emlékszik rá, de beismerte testvére megölését a biatorbágyi gyilkos. A férfi elvonási tünetek hatása alatt nyakon szúrta húgát, majd édesanyját is meg akarta ölni Biatorbágyon. Azt mondta, mentális zavarban szenvedett a droghasználat miatt, ezért nem volt tisztában azzal, mit tesz. Az ügyészség 18 és fél év fegyházat ajánlott a férfinak az előkészítő ülésen, de ezt ő nem fogadta el, tárgyalást akart.

  • Szerző: Ripost
  • KALAPÁCCSAL VERTE ÖSSZE SZOMSZÉDJÁT

    Kalapáccsal támadt rá szomszédjára egy 84 éves férfi Dévaványán. A férfi életveszélyesen megsérült, a helyiek szerint a szemét is kiverte a támadója. Az utcabeliek azt mondják, a nyugdíjas azért támadt a férfire, mert azt gondolta, szomszédja lop tőle. A rendőröknek nem tudta megmondani, miért ütött a kalapáccsal, most a helyiek rettegnek.

    VÍZVEZETÉKSZERELŐ OKOZTA A ROBBANÁST

    Vízvezeték-szerelő szerelte a gázt, ezért történt a brutális szekszárdi gázrobbanás. A kivitelezési munkákat pedig már egy 47 éves – szintén képesítés nélküli – alvállalkozója végezte. Ez derült ki most, vádat emeltek ugyanis a vállalkozók ellen. 20 lakás vált lakhatatlanná két évvel ezelőtt, összesen 150 millió forintos a kár. Az is kiderült, hogy a munka közben számtalan előírást megszegtek.

    ÉGETT A GARÁZSA, Ő INKÁBB SÖRÖZÖTT

    „Mindjárt megyek, csak megiszom a söröm.” Ezt mondta egy tomajmonostori férfi, akinek gyerekei szóltak, hogy hatalmas lángokkal ég a garázsuk. A 37 éves férfi épp a kocsmában volt, amikor valószínűleg a gyerekek szórakozásból felgyújtották az épületet. Senki nem volt otthon, a szomszéd hívta a tűzoltókat, de mire az apa hazaért a kocsmából, már el is oltották a tüzet. A szülők ellen vádat emeltek.

    GYEREKEIVEL A KEZÉBEN FUTOTT AZ ANYA

    Két kisgyerekével a kezében menekült az égő házból egy édesanya Csökmőn, Hajdú-Biharban. Az ötéves kisfiú és kétéves kishúga épp felébredt, amikor a lángok felcsaptak és csak annyi idejük maradt, hogy kiszaladjanak a házból. A tűzoltók hiába értek ki gyorsan és fékezték meg a lángokat, a családnak mindene odalett. A ház most lakhatatlan, a család rokonokhoz költözött.

    Megerőszakolt, megszurkált és csaknem 20 percig fojtogatott egy 16 éves lányt egy 38 éves férfi Tomajmonostorán, Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A tinédzser édesanyja nyilatkozott a Tényeknek. Azt mondja, 16 éves lánya olyan állapotban ment haza, ahogy senki sem szeretné látni a gyerekét. A férfi a közeli dögkúthoz csalta a lányt, azt hazudta neki, ajándékot kap, majd rátámadt.

    Szén-monoxid-mérgezésben halt meg egy férfi Hajdúszoboszlón. A fürdőszobában lett rosszul és összeesett. A fia talált rá és hiába hívott mentőt, már nem tudtak rajta segíteni. A házban nyílt égésterű vízmelegítő működött, de szén-monoxid-érzékelő nem volt mellette.

    ANYJÁT IS MEGSZÚRTA AZ ÖNGYILKOS FIÚ

    Meg akarta ölni magát, a megmentésére siető édesanyját pedig megsebesítette egy fiatal férfi Gödöllőn. Egy késsel akart végezni magával, de anyja ezt észrevette és le akarta állítani. Megpróbálta kicsavarni fia kezéből a kést, a dulakodás közben azonban ő is megsérült. A mentők mindkettejüket kórházba vitték, a férfi életveszélyes állapotban van.

    ÖKÖLLEL ÜTÖTTÉK A RENDŐRÖKET

    Rendőrökre támadt egy részeg férfi vasárnap este a Pest megyei Pencen. A férfi az autójával az árokba csapódott. Amikor az épp arra járőröző rendőr intézkedni akart vele szemben, rátámadt. Hat rendőrautó érkezett a helyszínre, hogy lefogják a megvadult férfit, azonban egy ismerőse segített neki, így már ketten ütötték a rendőröket. Mindkét férfit megbilincselve vitték el. Akár évekre is börtönbe kerülhetnek.

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Döbbenetes videó leplezi le Brüsszel hazugságát az oroszokról

    origo.hu

    Váratlan hír érkezett Oroszországból, ez mindent megváltoztat

    borsonline.hu

    Rejtélyes üzenet, Messit elcsábítja Kim Kardashian?

    hirtv.hu

    Varga Mihály: a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak Magyarország kormányára + videó

    ripost.hu

    150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

    hirtv.hu

    Gyurcsány: a Magyar Péter-jelenség többet árt az ellenzéknek, mint a Fidesznek + videó

    origo.hu

    Demcsák Zsuzsa elfenekelte Marics Petit - videó

    she.life.hu

    A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    origo.hu

    A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    INSIDER

    Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

    INSIDER

    Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

    INSIDER

    Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

    INSIDER

    Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

    INSIDER

    Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

    INSIDER

    Két halálos áldozat Alsónémediben: hídról zuhant csatornába a lovaskocsi

    INSIDER

    Ezreket spórolhatsz az egynapos sztrádamatricával. Mutatjuk, hogyan csináld!

    INSIDER

    Aggasztó: keresik a 14 éves Natáliát, nagyszülei otthonából tűnt el