Létrehozva: 2021.03.18.

Ma este 8 óráig még kitölthető az újraindulásról szóló online konzultáció

Most még mindenki beleszólhat az újraindítás lépéseibe.

Ma este 8 órakor zárul az újraindításról szóló online konzultáció, amit már több mint félmillióan kitöltöttek, de most még mindenki beleszólhat az újraindítás lépéseibe – hívta fel a figyelmet a Facebookra feltöltött videójában Szentkirályi Alexandra. A vakcinainfo.gov.hu oldalon még kitölthető a hét kérdésből álló kérdőív.

A szóvivő elmondta, hogy ugyan még a járványhelyzet legnehezebb napjait éljük, de ahogy haladunk előre az oltással, úgy az újraindításra is készül a kormány.

Azt is hozzátette, Magyarország nagy lépésekkel halad előre az oltásban, már 1 millió 441 706 ember megkapta a vakcinát.

Még kitölthető az újraindulásról szóló online konzultáció ⏰ Ma este nyolc órakor zárul az újraindításról szóló online konzultáció, amit már több mint félmillióan kitöltöttek, de most még mindenki beleszólhat az újraindítás lépéseibe. Ugyan még a járványhelyzet legnehezebb napjait éljük, de ahogy haladunk előre az oltással, úgy az újraindításra is készülünk. Az újraindítás idejét a szakemberek mondják meg, de nekünk is lehetőségünk van befolyásolni annak ütemét, vagy azt is például, hogy a védettségi igazolvány milyen jogosultságokkal járjon. 💻 A vakcinainfo.gov.hu oldalon még kitölthető a hét kérdésből álló kérdőív. Számítunk mindenki véleményére! Közzétette: Szentkirályi Alexandra – 2021. március 18., csütörtök

A Magyarországon terjedő brit vírusmutáció miatt rendkívüli mértékben nőhet a fertőzöttek száma – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön. Müller Cecília hozzátette: a járványgörbe meredeken ível felfelé, az elmúlt napon 6502 új fertőzöttet azonosítottak. Hangsúlyozta, ezért nagyon fontos a higiénés, illetve a távolságtartásra és a maszkviselésre vonatkozó szabályok betartása, a szükségtelen kontaktusok elkerülése. Közölte, hogy a beoltottak száma elérte az 1 442 000-et, közülük több mint 400 ezren a második oltást is megkapták. A 6752 kijelölt oltópontból 6000 aktívan működik – tette hozzá. Elmondta: csütörtökön 54 ezer adag Moderna- és 21 600 adag AstraZeneca-vakcina érkezett Magyarországra; ez utóbbi a várt mennyiségnek kevesebb mint egyharmada. Az oltóanyag mennyisége szab határt az oltás ütemének – emelte ki. A védőoltás iránt folyamatosan nő az érdeklődés: 3,3 millióan már regisztráltak, és csaknem felük megkapta az oltást – mondta a tisztifőorvos. A következő napokra a házorvosok 10 beteg beoltásra elegendő AstraZeneca-vakcinát kapnak, az oltópontokra pedig átlagosan 44 pácienst irányíthatnak, ott Szputnyik V és Pfizer-vakcinák állnak rendelkezésre – tudatta. A háziorvosok a szakértelmet nem igénylő szervezési feladatokban az önkormányzatoktól adminisztratív segítségét kérhetnek, ez sok helyen jól működik – mondta Müller Cecília. Kórházban 10 386 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1170-en vannak lélegeztetőgépen, az elmúlt napon 207 koronavírusos beteg halt meg, közöttük fiatalok is – mondta Müller Cecília. A szakember úgy fogalmazott, „messze nincs itt a nyitás ideje”. Azt kérte mindenkitől, következetesen tartsa be a járványügyi előírásokat, maximálisan figyeljen oda magára és embertársaira is. A járványügyi szakemberek, a matematikusok előrejelzései és a szennyvízvizsgálatok adatai szerint is a fertőzöttek számának növekedésével kell számolni az elkövetkező hetekben – tudatta a tisztifőorvos. Közölte, a szakcikkekben több olyan vírusvariánst is leírtak, amelyeket a hagyományos PCR-vizsgálatok nem tudnak megfelelően kimutatni. Magyarországon azonban más országokkal szemben nem egy-, hanem háromféle antigén kimutatására alkalmas vizsgálatot végeznek, így a jelenleg ismert vírustörzseket azonosítani tudják. Müller Cecília kitért arra, hogy a Debreceni Egyetemmel közösen a Nemzeti Népegészségügyi Központ biztonsági laboratóriumában tart a magyar oltóanyag fejlesztése. A munka során a Magyarországon izolált vírustörzseket dolgozzák föl, ezért bízik abban, hogy az új oltóanyag hatásossága legalább olyan jó lesz, mint a jelenleg Magyarországon használt öt vakcináé. A főorvos közölte, a szabadtéri séta, az egyéni sportolás megengedett, és arra biztatott mindenkit, iktassa be ezt napirendjébe, mivel a testmozgás a fizikai és mentális egészségnek is jót tesz.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ilyen büntetésre számíthat a bőnyi diáklány, aki megkéselte osztálytársát - videó

origo.hu

Letartóztatták a bőnyi diáklányt, aki megkéselte osztálytársát

metropol.hu

Ezért nem találkoztunk az idegenekkel – Elképesztő magyarázatot adott a csillagász

magyarnemzet.hu

Nagyon csúnya titok derült ki az Orbán-gyűlölő Lilu múltjából

metropol.hu

Szerelmével tért vissza a képernyőre Tóth Andi

vg.hu

Betelt a pohár Varga Mihálynál: pénzt kért az EU-tól, de nem adtak – a déli határra vinné az uniós biztost

origo.hu

Itt a kemény orosz válasz Amerika újabb háborús lépésére

astronet.hu

A Vénusz a Bikába lép, a Mars a Kosba: ez a nagy egymásra találások ideje

ripost.hu

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

„Óriási dolog, hogy Levi is esélyt kapott" – versenyt fut az idővel az ötéves izomorvadásos kisfiú

INSIDER

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

INSIDER

Kísértik az idegenek: Zsolt már meg sem lepődik, ha ufót lát

INSIDER

„És igen! Megvan” – örömhírt közölt SMA Zente édesanyja