1 éve

Tényekkel cáfolja Fürjes Balázs a plakátháború hazug állításait

A számok bizonyítják, hogy a kormány komoly összegekkel támogatja a fővárost. Tételesen mutatjuk, hogy mennyi pénzt kaptak és mire.

Hazug plakát van minden utcasarkon, háborút indított Karácsony Gergely, amibe néhány kerületi önkormányzat is bekapcsolódott.

A hazug plakátok az iskola előtt felháborították a 18. kerületi szülőket

A kormányzati intézkedéseket bíráló kampány bruttó 22 millió+ÁFA forintunkba került. Azaz, 27,8 millió forintot költöttek Karácsonyék arra, hogy elmondják: nincs pénz. Ilyen plakátok kerültek a metróaluljárókba, megállókba, közterekre is az utóbbi időben és egy honlapot is indítottak a propaganda részeként.

A hazug plakátok, amik beterítik az egész fővárost, azt hirdetik, hogy a Fidesz-kormány elvonásai miatt kerülnek bajba alapvető közszolgáltatások. Ezeket cáfolta meg tényekkel Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

„-6 milliárd forint. A kerületek kifosztása nem kormányzás„ – szól az egyik hazug plakát felirata.

„Ebben az évben a fővárosi és a kerületi önkormányzatoknak a kormány együttesen 116 milliárd forintot ad a működési kiadások fedezésére. Ez az összeg pedig több mint 30 százalékos növekedést jelent (!) az előző éves támogatáshoz képest”cáfolja a plakát hazugságát Fürjes a költségvetés számaival.

„Ki ne akarná, hogy ez a busz holnap is szállítson utasokat?!„ – ez a felirat sok megállóban virít.

Az igazság azonban az, hogy a fővárosi közlekedést több fronton is segíti a kormány, a hazug plakátháború állításai megdőlnek.

Megtudtuk: a közösségi közlekedés működtetésére a főváros 12 milliárd forint forrást kap. Tavaly is, idén is. Egyetlen egy vidéki nagyváros sem részesül hasonló összegű támogatásban, sem a kormánypárti vezetésű Székesfehérvár vagy Debrecen, sem az ellenzéki vezetésű Miskolc vagy Szeged, pedig ezekben a városokban is van közösségi közlekedés: villamos és/vagy busz.

Hozzátette: „Csak az elmúlt egy évben 6,3 milliárd forint értékben 64 db vadonatúj, alacsonypadlós, légkondicionált, azaz akadálymentes és környezetbarát „kékbuszt” vásároltunk meg a fővárosi közösségi közlekedés számára. Ezek a buszok hetente közel félmillió utast szállítanak, hozzájárulva ezzel egy tisztább levegőjű, élhetőbb Budapesthez. Ezenfelül 123 FLIRT és 40 modern, emeletes KISS motorvonat beszerzése már megtörtént az elmúlt években, segítve, hogy kényelmes módon lehessen bejutni Budapestre a környező városokból.„

Mindezek mellett a tervek szerint a következő időszakban több mint 13 milliárd forintot fordít a kormány a HÉV-vonalak teljes felújításának előkészítésére, és százmilliárdos nagyságrendű a HÉV járműcsere-program megvalósítása is. Ez utóbbi az elmúlt 40 év legnagyobb összefüggő járműfejlesztése.

A fővárosi közlekedést tehermentesítéssel is segítik: „forrást biztosítunk a Galvani híd tervezésére és az Aquincumi híd előkészítésére, mert Budapest közlekedési problémáinak megoldásához, a külső városrészeket összekötő, hiányzó peremhidak megépítése elengedhetetlen.”

Szó sincs kivéreztetésről – a gazdasági akcióterv az embereknek, az emberekért készült – emeli ki Fürjes.

Ezt támasztja alá, hogy a kormány a járvány kezdetekor hitelmoratóriumot vezetett be, ez év januárjától pedig 3 millió forint értékben otthonfelújítási támogatást biztosít a családoknak, a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítésével segítik a legidősebb generációt, a személyi jövedelemadó elengedésével pedig minden 25 év alatti fiatalt támogatnak az önálló élet elkezdésében.

A vállalkozásokat is segítik a nehéz helyzetben: tízmillió forintos kamatmentes hitelt biztosítanak minden kis- és középvállalkozás számára, de bértámogatással, adócsökkentéssel és beruházásösztönző hitelprogramokkal és pályázatokkal is segítik a különböző vállalkozásokat.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Vad szex és rengeteg meztelenség - a 90-es években tízmilliók nézték, de csak éjjel

origo.hu

Az Onlyfans-modellt vádolják barátja meggyilkolásával Floridában - videó

borsonline.hu

Pornóból vett magának 800 milliós házat a háromgyermekes anyuka

hirtv.hu

Félóráig halott volt, ébredése után sokkoló üzenetet hagyott a családanya

ripost.hu

4 csillagjegy, akik mágnesként vonzzák magukhoz a pénzt

magyarnemzet.hu

Elege lett az LMBTQ-propagandából, lemondott a napilap szerkesztője

mandiner.hu

Küzdenek az orvosok a Szigeten lezuhant artista lábáért

lakaskultura.hu

Ha mindent újra kell kezdeni: otthondekorálás friss szingliként

life.hu

Scitec Muscle Beach: Egy fesztivál, amit körbeleng a kitartás és az erő (x)

ripost.hu

Először beszélt felesége haláláról a TV2 egykori sztárja

ripost.hu

Durva, de ennyivel melegebb most a Földközi-tenger

ripost.hu

Most már biztos, hogy összejött az ismert énekes és a magyar sztáranyuka

További cikkek

INSIDER

Aprólékosan megtervezték az idei tűzijátékot, kiderültek a részletek

INSIDER

Támogatás: kiderült, kik kaphatnak kedvezményes áron 4220 kWh áramot

INSIDER

Roham indult a hűtő-fűtő klímáért

INSIDER

Napelemekkel is csökkenthető a rezsi, még lehet pályázni

INSIDER

Újabb darázstámadás: azonnal rohantak a kórházba a menyasszonnyal

INSIDER

„Az angyalok vigyázzanak rád!” – szívfacsaró sorokkal búcsúzik a halálra nyomott 5 éves fiától az anya

INSIDER

Nem hiszed el, hányan vigyáznak a bulizókra a Szigeten

INSIDER

Izgalmas autós üldözés: így ért véget a 16 km-en át tartó hajsza – videó