INSIDER

Fürjes Karácsony BKV szerződéséről: „Valaki hazudik!”

Miután Karácsony Geregely ma azt írta: „a BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel”, Fürjes Balázs megosztotta az október végén aláírt szerződést. „Valaki hazudik!” – írta. A főpolgármester láthatóan azt sem tudja, mi zajlik a fővárosi cégekben.
  • Szerző: Ripost

Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéseiért felelős államtitkár Twitter bejegyzésben cáfolta meg Karácsony Gergely mai állítását, miszerint BKV nem köt szerződést a zavaros hátterű céggel, amely a BKV közbeszerzési eljárását nyerte.

MTI/Balogh Zoltán

„Valaki hazudik!”

Fürjes, a már október 28-án aláírt szerződést mutatta meg. Melyik állítás az igaz? Főpolgármester, még egyszer, szó szerint: A BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel, a BKV felszólítása nyomán a cég még kötbért is fizet a fővárosi vállalatnak.” Ehhez képest itt az aláírt szerződés. Valaki hazudik… – írta az államtitkár.

Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéseiért felelős államtitkára Twitter-bejegyzésében mutatta be a már megkötött szerződést.

Tüttő Kata volt párjának cégről van szó

A zavaros hátterű cég a CR-Facilities, Karácsony alpolgármestere, Tüttő Kata volt párjának, Leisztinger Tamásnak az offshore-hátterű kamucége.

Karácsony Gergely és Tüttő Kata

A BKV még április utolsó napjaiban, 28-án írt ki közbeszerzési eljárást használt, dízelüzemű alacsonypadlós, csuklós autóbuszok bérlésére. A kiírás szerint 6 darab, legfeljebb 12 éves légkondicionált, EURO IV-es környezetvédelmi besorolásnál nem rosszabb osztályú autóbuszt bérelne 12 hónapra a fővárosi közlekedési vállalat. Ezt a pályázatot nyerte Leisztinger Tamás cége, amelyet idén május 11-én alapítottak, mindössze hét nappal azelőtt, május 18-án jegyezte be a cégbíróság, hogy lejárt volna a BKV tenderének ajánlattételi határideje.

Szerződés nélkül mi alapján fizetne kötbért?

„Persze, hogy nem köt szerződést, mert már rég megkötötte, különben mégis mi alapján fizetne kötbért??? Kötbérfizetésre csak érvényes szerződés ellenében kötelezhető egy cég. Karácsony mosakodásában az különösen kellemetlen, hogy a saját botrányát is az Orbán-kormányra akarja kenni. Szerinte ugyanis, nem a főváros, hanem az Orbán-kormány a felelős azért, mert a Tüttő Kata által felügyelt BKV offshore-hátterű kamucéggel kötött szerződést. Főpolgármester úr, ugye nem gondolja, hogy ezt bárki is elhiszi magának? ” – reagált a budapesti Fidesz.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?