1 éve

Mutánstámadás, hányféle változat van jelen Magyarországon?

Az operatív törzs megtartotta keddi tájékoztatóját, ahol a friss információkat ismertették.

Az operatív törzs keddi tájékoztatóján György István, az oltási központ vezetője elmondta, hogy már több mint 457 ezren kaptak oltást, és 206 ezren a második oltást is megkapták. Az uniós átlag felett vagyunk az oltottságot tekintve – tette hozzá. Úgy gondolja, jó döntés volt, hogy más országokból vásároltunk vakcinákat. 275 ezer embert tudnak a kínai vakcinából beoltani ezen a héten.

Fotó: MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Most zajlik a regisztrált legidősebbek és a 18-59 év közötti korosztály krónikus betegeinek oltása, az e heti oltási terv szerint folytatódik ennek a két csoportnak az oltása. A következő napokban hatalmas lépést lehet tenni a kínai vakcinával – mondta György István. A vakcina a háziorvosokhoz kerül, és minden háziorvos 55 embert tud beoltani a kínai vakcinával – hangsúlyozta az államtitkár. Összesen 365 ezer ember oltására elegendő vakcinával olthatnak a héten, így a jövő héten már 800 ezer felett lehet az oltottak száma.

Müller Cecília tiszti főorvos elmondta, hogy a kínai vakcina teljesen biztonságos. Ötféle vakcinával rendelkezünk már, és ezt a háziorvosok is örömmel fogadták – tette hozzá. A hatásos védőoltás a leghatékonyabb eszköze a védekezésnek.
Müller Cecília elmondta, hogy a variáns mutáns törzsek sokkal nagyobb fertőzőképességgel rendelkeznek, mint a korábbi vírusok. A védelmi intézkedéseket továbbra is be kell tartani – tette hozzá.

A gyógyultak is oltassák be magukat

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!