1 éve

Salgótarjáni gyilkosság: ezért késelhették halálra a nőt

Már rendőrkézen van a Salgótarjánban elhunyt nő meggyilkolásával gyanúsított férfi.

Úgy tudni, egy salgótarjáni híd alatt, a piactérrel szemben történt a tragédia, ahol a fehér ruhás helyszínelők órákig elemezték a helyszínt és a nyomokat. Egy helyi nő, aki személyesen is ismerte az áldozatot, a Ripost-nak mesélt a részletekről:

„A meggyilkolt hölgy O. Gézáné 60 éves, dolgos ember volt. Egy járókelő talált rá, és húzta ki őt a patakpartról, vérbe fagyva„ – árulta el lapunknak a nő, aki maga sem akarta elhinni, hogy ilyen megtörténhet.

Fotó: police.hu

„A férfi, aki megtalálta, egyből hívta a rendőrséget. Úgy tudom, a pénzéért bántották. A helyiek csak „Olasz” néven ismerik a hajléktalan férfit, aki valószínűleg ezt a szörnyűséget elkövette, tudomásom szerint őt vették őrizetbe a rendőrök.”

A nő szerint a meggyilkolt asszony a férjével éldegélt, nem volt haragosuk.

„Két évig volt a szomszédunk, kedves hölgy volt. Felfoghatatlan számomra ez az egész” – mondta letörten a nő, aki kérte, hogy nevét ne írjuk le.

Fotó: police.hu

A rendőrség arról adott tájékoztatást, hogy a megalapozott gyanú szerint a 45 éves hajléktalan M. Szabolcs január 12-re virradó éjszaka Salgótarjánban megölte a nőt több késszúrással. M. Szabolcs kihallgatása során elismerte az emberölést, ráadásul egy tavaly szeptemberében elkövetett gyilkosságát is bevallott: akkor egy hajléktalan férfi volt az áldozata, az ő holttestét is megtalálták. A nyomozók őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!