Létrehozva: 2021.01.07.

„Kitört 2 foga, felszakadt a szája, ínye” – 10 métert zuhant egyenesen a betonparkolóba Gergely kutyája

Életveszélyes a kutyák számára a budavári kutyafuttató. Sokan hozzák ki ide kedvencüket, hogy végre póráz nélkül szabadon futkározhassanak, ám nem egyszer tragédia lett a vége a dolognak. Novemberben csak a csoda mentette meg Maya kutya életét.

A budavári kutyafuttató óriási kockázatot jelent az ebek számára. Az alacsony mellvéd alatti 10 méter mélyen található betonparkolóba már több kutya zuhant le és pusztult el. Kijelenthető, hogy első ránézésre az Anjou sétány és a Tóth Árpád sétány sem tűnik kutyafuttatónak. Alacsonyak az oldalsó falak, nincs biztonságosan elkerítve, ez biztosan nem egy olyan hely, ahol szabadon engedhetnénk a kutyánkat, sőt valljuk be, kisgyermekünket is joggal félthetjük a magaslati ponton.

Nem így kéne kinéznie

Budapesten mindenütt találni kijelölt kutyafuttatókat, olyanokat, ahol egy kutyát valóban biztonságban szabadon engedhetünk. Ezek kerítéssel vannak körbevéve, és egy táblán pontosan fel vannak tüntetve az ebfuttató használati szabályai.

A Metropol most megkérdezte a kutyásokat, mennyire látják veszélyesnek a város egyik legszebb helyén levő „kutyafuttatóját”.

„Szerintem tragédia, hiszen végre valahol elengedhetem a kutyámat, és még ott sincs biztonságban. Régen itt kovácsoltvasból volt a korlát, biztosan lehetne egy biztonságosabb és szebb megoldást kialakítani itt, ami jobb a kutyásoknak is, és egyúttal a vár is szebben mutatna” – mondta Katalin.

Katalin/Fotó: Metropol

„Az a baj, hogy az ebek kíváncsiak, és ezért ki akarnak ugrani, még szerencse, hogy a kutyám nem elég magas. Szerintem is nagyon veszélyes” – hívja fel a figyelmet Bettina.

Bettina / Fotó: Metropol

Novemberben is történt egy súlyos baleset

„Tavaly november 8-án végre kimehettünk egyet sétálni a kutyával a sétáltatásra kijelölt helyre a Budai várhoz. A séta azonban nem tartott sokáig, hiszen az Anjou bástya sétányról leugrott a staffordshire keverék kutyám és körülbelül 10 métert zuhant, egyenesen a betonparkolóba! Kitört 2 foga, felszakadt a szája, ínye és teljesen szétzúzta a mellső lábait” – idézi fel Maya rettenetes történetét Szentkirályi Gergely, aki hozzátette: nem labdáztak, nem játszottak botokkal. Az orvos azt mondta, csoda, hogy Maya egyáltalán túlélte a zuhanást. Ez körülbelül olyan lehetett számára, mint amikor egy ember kiesik a panellakás 3. emeletéről, talán így lehet legjobban szemléltetni, hogy mekkorát esett. Eddig 600 ezer forint volt a kutya kezelése, és 24 órás felügyeletre van szüksége.

Fotó: Metropol

A kitett táblák sem oldják meg a problémát

A kutyasétáltató helyen már figyelmeztető táblákat helyeztek el, de természetesen ez sem oldja meg a problémát, ráadásul egy olyan helyen látni ezt a táblát, amelynek a célja éppen az, hogy a kutyákat végre szabadon engedhessék.

„Ráadásul arra vonatkozó táblát sem látunk, amit játszótereken szoktak kihelyezni, hogy mindenki csak saját felelősségre használja” – mondja Szentkirályi Gergely. A várfal legalacsonyabb részéhez két kaspót helyeztek, hiszen ez volt a legveszélyesebb rész, ide még egy kisebb termetű kutya is fel tudott ugrani, nem beszélve arról, hogy egy kisgyereknek sem jelenthet kihívást felmászni ide.

Fotó: Metropol

Szentkirályi Gergely próbálta megtalálni, ki vonható felelősségre, de falnak ütközött:

„Az önkormányzat teljesen elzárkózik a felelősség elől, nem érdekli őket, mert a kutyatartó hibája, ha bármilyen tragédia történik. Pedig az igazság az, hogy nem megfelelő helyszín lett kijelölve futtatónak, de mondhatnám azt is, hogy a helyszín ilyen formában teljesen alkalmatlan a célra! Csak azután tesznek majd valamit, hogy egy ember is leesik majd egyszer onnét!” – csóválja a fejét Gergely.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hihetetlen: szakítása után máris egy másik nővel flörtölt a TV2 sztárja - videó

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris más feleségének vallott szerelmet

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

vg.hu

Videó: kétszer is landolt Magyarországon a világ legnagyobb repülőgépe – rejtélyes katonai szállítmányt hozhatott

origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

ripost.hu

Akik nem ismernek félelmet: ez a 3 csillagjegy a legbátrabb mind közül

ripost.hu

„Életem legjobb formájában voltam” – Ez jelezte, hogy rákos lett a fitt édesanya

ripost.hu

Erre vártak a magyar autósok: Jelentős árcsökkenés jön a benzinkutakon, ekkor érdemes tankolni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Fontos: Itt vannak a kormány legújabb bejelentései - Videó

INSIDER

Ennél a három banknál lesz elérhető az új otthonfelújítási támogatás: mutatjuk, hogy mikortól!

INSIDER

Orbán Viktor fontos beszédet tartott: „Hazánkban lehet szabadon beszélni” - Videó

INSIDER

Rendkívüli esemény kezdődik ma Budapesten, Orbán Viktor is felszólal