A Nemzeti Összetartozás Napja: Ez ad erőt a magyarságnak!

POLITIK
2 éve

Enyhe tél és brutális nyári hőség várható idén

Gatyarohasztó kánikula vár ránk idén nyáron – ez derül ki többek között a nyíregyházi mérnök, Dávid Mihály által elkészített éves időjárási előrejelzés alapján. A Ripost körülnézett az AccuWeather nemzetközi meteorológiai portálon is, hogy lássuk, mikor érdemes szabadságra menni, mikor ne felejtsük otthon az esernyőt.

Enyhe tél, forró nyár – így foglalható össze a Dávid-naptár idei időjárás előrejelzése. Dávid Mihály nyíregyházi mérnök három évtizede készít időjárási naptárat az általa kitalált szisztéma szerint, és a tavalyi előrejelzése például csaknem teljesen pontosnak bizonyult. A Ripost tavaly is megírta év elején annak alapján, hogy nyáron nem lesz kánikula, hőségriadó, és valóban, kevésbé volt forró a nyár. Na de majd 2021-ben!

Január

Az AccuWeather szerint nem lesz napközben fagypont alatt a hőmérséklet. A leghidegebb 15-e körül várható, akkor éjszakánként mínusz 6 fokos fagyok várhatók. A Dávid-naptár szerint is január második fele lesz hidegebb, a hónap közepe pedig csapadékos.

Nyíregyháza 1999. június 8.
A Nyíregyházán élõ vízépítõ mérnök, Dávid Mihály meteorológiai távprognozisairól lett híres, ugyanis éves elõrejelzése 12 ezer példányban készül hazai és külföldi üzemek, vállalkozók részére. A globális légcirkulációra épülõ elméletével 80 %-nyi pontossággal jelzi a hõingadozásokat és a csapadékos napokat az ország teruletének 5 régiójára vonatkoztatva.
MTI Fotó: Oláh Tibor

Február

Az AccuWeather szerint napközben már 5-10 fokra is felmelegszik a levegő. A hónap első fele lesz hidegebb, akkor még várhatók kemény fagyok. Ezt megerősíti a Dávid-naptár is, ami a hónap utolsó napjára azonban még egy lehűlést jelez.

Március

Az AccuWeather szerint napközben átlagosan 10 fok körüli idő várható, ám a hónap utolsó hetében már 15-17 fokra is felkúszhat a hőmérő higanyszála. A Dávid-naptár is kifejezetten szép tavaszt ígér, bár éjszaka még lehetnek fagyok.

Április

15-18 fok lesz már napközben, lassan, de egyenletesen melegszik majd az idő. A Dávid-naptár szerint 20. körül jön egy erősebb felmelegedés, akkor napközben akár 26-27 fok is lehet. de még a hónap végére sem érjük el a 20 fokot. A hónap közepén és végén lehet sok csapadékra számítani.

Május

Az AccuWeather tavaly egész évre adott előrejelzést, idén azonban csak áprilisig, úgyhogy innen a Dávid-naptárra kell támaszkodnunk. Eszerint egyenletesen meleg lesz, napközben 20-23 fok, az éjszakák azonban kissé hűvösek. A májusi eső aranyat ér, mondják, és idén lesz is benne részünk.

Június

Hirtelen megérkezik a nyár, a hónap végére már kánikula, 30 fok fölötti hőmérsékletek várhatók. Ez az első időszak, amikorra érdemes nyaralást tervezni, mindjárt az iskolai szünet kezdete után.A hónap eleje még csapadékos, de ha minden igaz, Medárdkor – és az azt követő 40 napban – nem esik majd.

Július

A hónap első fele átlagosan nyáriasnak indul, de aztán jön a kánikula! A második legjobb idő a nyaralásra július vége, amikor 35-40 fok is lehet napközben, és éjszaka is megközelíti a 20 fokot a hőmérséklet. A hónap közepére várható több csapadék, zápor, zivatar.

Augusztus

A hónap elején kicsit enyhül a forróság, hogy aztán ismét 35-36 fokig kússzon a hőmérő higanyszála. A hónap első felében ráadásul eső is ritkán enyhíti a hőséget. Augusztus 20-án 30 fok körüli hőség várható és helyenként zápor, zivatar.

20200826 Ábrahámhegy
Balatoni illusztráció
Fotó: Markovics Gábor (MG)
Ripost

Szeptember

Szép lesz idén az indián nyár, a hónap elején enyhül végre a forróság, de a hónap közepén megint előfordul 30 fokos nappali hőmérséklet. Egész hónapban jellemzőek lesznek a gyors záporok.

Október

Szeptember végén, október elején hirtelen lehűl az idő, a hónap közepén pedig újabb lehűlés várható. Folyamatosan csökken a hőmérséklet, de fagyra még nem kell számítani. Sok lesz a csapadék, különösen 20. körül. Aki belföldi őszi pihenést tervez, inkább a hónap első felére tegye.

November

Napközben már megigen lesz melegebb 10 foknál és éjszaka fagypont közelébe kerül a hőmérséklet, a hónap végén pedig kemény fagyokra lehet számítani. Leeshet az első hó.

December

A Dávid-naptár szerint jövőre sem valószínű a fehér karácsony, mert bár a hónap első felében hideg lesz, éjszakai fagyokkal és nappal 0 fok körüli hőmérséklettel – valamelyest csapadék is várható –, éppen karácsony környékén kezdődik egy erősebb felmelegedés, jövő szilveszterkor pedig akár 10 fokra is felmelegedhet a levegő. Ha sikerül úrrá lenni addigra a járványon, akkor érdemes lesz utcabálokat szervezni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hétfőtől drámai változás jön az időjárásban

origo.hu

Lenge öltözetben fotózták Király Viktor feleségét

metropol.hu

Figyelmeztetés: az ország ezen területein jönnek ma záporok

magyarnemzet.hu

Messi így reagált arra, hogy kifütyülték a PSG-s búcsúmeccsén + videó

ripost.hu

Tragédia történt Zala vármegyében

vg.hu

Suhajda Szilárd drámája: új szemtanú és egy fénykép került elő – megcáfolták a magyar hegymászó halálának legelterjedtebb teóriáját

origo.hu

Jet skivel száguldozott a terhes Vasvári Vivien - videó

mindmegette.hu

Nem mindegy, hogyan csinálod: a fűnyírás 9 alapszabálya

ripost.hu

Alig takarta valami Tóth Andi bájait

ripost.hu

"Lassan haladok" – videón, mi hátráltatta Suhajda Szilárdot a halála előtt

ripost.hu

Ledobta a melltartót a háromgyermekes színésznő: félmeztelenül pózolt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Árkörkép a kötelező akciózásról a boltokban: van, ahol 10 helyett 30%-os a leárazás – videó

INSIDER

Összeomlott a család, ellentmondásosak a hírek a Lakitelekről eltűnt Zsoltról

INSIDER

Orbán Viktor: Brüsszel azt javasolja, hogy tegyük tönkre a családokat, a nyugdíjasokat

INSIDER

Elindult a kötelező akciózás: mutatjuk, hogy változtak az árak és mit mondanak a vásárlók - videó

INSIDER

Ez azért durva: 1 fokot mértek reggel Nógrád megyében, majdnem fagyott

INSIDER

Szavazz az élbolyban lévő magyar csapatra a nemzetközi versenyen!

INSIDER

"Minden magyar felelős minden magyarért, ebben áll a mi erőnk"

INSIDER

"Azt a fájdalmat, ami HÉV-vezető arcán látszott, nem kívánom senkinek" - nem csak a saját életüket veszik el az öngyilkosok