1 éve

Baloldali vakcinabotrány: hivatali visszaélés miatt börtönbe is kerülhet a gyöngyösi polgármester

Hiesz György, Gyöngyös polgármestere jogosulatlanul kért és kapott koronavírus elleni védőoltást január elején. Azóta az is kiderült, hogy nemcsak saját magának, hanem a feleségének is beadatta. A jogtalanul beadott vakcina miatt felmerül a hivatali visszaélés gyanúja, amiért akár 4 és fél év börtönt is kaphat

A botrány kirobbanása óta az is kiderült, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon a DK, a Momentum és az MSZP közös jelöltjeként indult Hiesz nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy a megmaradt napi oltóanyagból kapott, amit egy órán belül be kellett adni. Szlávik János infektológus ugyanis a Hír TV-ben elmondta, a -70 fokról felolvasztott oltóanyag a hűtőben még öt napig eláll – vagyis simán félre lehetett volna rakni, és másnap ezzel folytatni az oltásokat – írja az Origo.

Nem marad meg, nem úgy kell elképzelni, hogy reggel megcsinálunk valamennyi oltást, és estére valamennyi megmarad, hiszen folyamatosan oldjuk fel ezeket az oltóanyagokat, az esetek nagy részében nem, vagy alig marad meg a nap végére, és miután az oltások hűtőszekrényben 5 napig is elállnak, a megmaradt oltásokat a másnapi beoltandók fogják megkapni.

- mondta Szlávik János infektológus a Hír TV Magyarország élőben című műsorában, egyértelműen megcáfolva Hiesz György állítását, hogy azért kellett hirtelen beadni neki az oltást, mert megmaradt és egy órán belül megromlott volna. Hiesz György halmazati büntetésként akár 4 és fél év börtönt is kaphat
Fotó: mti A baloldali vakcinabotrány nemcsak mélységesen erkölcstelen, de alapos a gyanú, hogy a gyöngyösi polgármester hivatali visszaélést is elkövetett. Futó Barnabás, a szerint, ha bizonyossá válik, hogy a polgármester felesége is kapott az oltóanyagból, akkor Hiesz halmazati büntetésként akár négy és fél év börtönt is kaphat. Hiesz ugyanis egyértelműen politikai befolyását, pozícióját és ismertségét használhatta fel ahhoz, hogy jogtalanul kapja meg a védőoltást, ezzel túllépte hivatali hatáskörét, és jogtalan előnyt szerzett, miközben másoknak jogtalan hátrányt okozott, hiszen nem ő következett volna az oltási tervben. Az eset azért is botrányos, mert a baloldal a járvány kezdete óta mindent megtesz annak érdekében, hogy hátráltassa a járvány elleni védekezést, és a halálkampányukkal sokakkal akarják elhitetni, hogy a vakcinák veszélyesek. Ennek ellenére éppen a Gyurcsány-féle koalíció által támogatott jelölt bukott le azzal, hogy jogtalanul, soron kívül oltatta be magát, és mint később kiderült, feleségét is.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megdöbbentő bejelentés: atomkatasztrófára készülnek Ukrajnában

origo.hu

Véletlen megölte az anyját egy 12 éves fiú

borsonline.hu

Gyomorforgató, mivel magyarázta tettét a kutyájával éveken keresztül kéjelgő asszony

vg.hu

A sok egyszeri tétel fájni fog az OTP befektetőinek

ripost.hu

„Rám tört a pánik és sírógörcsöt kaptam” – Covidos lett az ismert magyar orvos

magyarnemzet.hu

A Liu fivérek útja: látjuk-e még őket magyar színekben?

origo.hu

Ashton Kutcher megvakult, megsüketült és lebénult egy ritka betegség miatt

ripost.hu

Olyan zivatar jön, hogy kettészakad az ország

ripost.hu

Aggódnak a rajongók Hódi Pameláért

ripost.hu

Tóth Vera: Az átlagnál többet keresek

nemzetisport.hu

Exkluzív dokumentumfilm-sorozatot forgatott Szalai Attiláról a BioTechUSA (x)

További cikkek

INSIDER

Roham indult a hűtő-fűtő klímáért

INSIDER

Napelemekkel is csökkenthető a rezsi, még lehet pályázni

INSIDER

A világ baráti és ellenséges része is felfigyelt Orbán Viktor dallasi beszédére

INSIDER

Gazdag program és sok meglepetés vár Szent István napján

INSIDER

„Egy ütés, és minden jó véget ért” – megszólalt a magyar feleség

INSIDER

Mi ez már megint? Teljesen megőrül az időjárás

INSIDER

Így örültek a fővárosi állatkert lakói a szülinapi ajándékoknak – fotók

INSIDER

Ilyen volt az első Abonyi vágta – videók