1 éve

„A fiam megkérdezte, hogy meg fog halni?” – brutális tünetekkel került intenzívre a koronás Levente

Egyre több gyereknél okoz döbbenetes tüneteket a koronavírus.

Sok anyuka számol be arról a közösségi médiában, hogy tünetmentesen átesett a gyereke a koronavíruson, de később okozott problémát a betegség.

„A fiam megkérdezte, hogy meg fog halni?” – intenzívre került a 12 éves Levente, az édesanyja a Szeretlekmagyarországnak mesélte el a történetüket.

A kép illusztráció

A cecei házaspár még ősszel esett át a koronavíruson. „A gyerek velünk volt, hová tehettük volna? De úgy hallottuk, hogy a gyerekre nem veszélyes” – mondta az édesanya.

Egy hónappal később 40 fokos láza lett a gyereknek és fájt a feje. A szülők nem gyanakodtak covidra. Mivel az iskolában több gyereknek hasmenése volt, arra gyanakodott az anyuka, hogy azt kapta el Levente.

Mivel nem tudták levinni a lázát, csináltak egy gyorstesztet, ami pozitív lett, de az azt követő PCR viszont negatív.

A kisfiú ezt követően 5 napig volt a székesfehérvári kórházban, vakbélgyulladásra gyanakodtak. Ekkor a kisfiúnak már mindene gyulladásban volt. 376 volt a gyulladás mértékét mutató cpr érték, ami normál esetben 5-10 szokott lenni. Bedagadt a szeme és a nyaka is, kiütéses lett a teste. Az orvosok még ekkor sem tudták, hogy mi okozza a bajt, nem hatott egyik antibiotikum sem.

„Miután figyelmeztető céllal megosztottam a történetünket az interneten, rengeteg anyuka, de fiatal felnőttek is hasonló tünetekről számoltak be„ – mondta el a Ripost-nak Anett, akinek a 12 éves fia sokszervi gyulladás miatt került kórházba.

„A fiam megkérdezte, hogy meg fog halni? Azt mondtam, nem engedem. Akkor kisírtuk magukat együtt és eldöntöttük, hogy erősek leszünk. Mindenki sírt a családban, csak Levente és én nem. Mi harcoltunk. Azt sem tudom, hogy csináltam végig ép ésszel” – mondta a portálnak a kisfiú édesanyja.

Aztán vérvétel alapján rájöttek, hogy mi a baja a kisfiúnak és rögtön oxigént is kellett neki adni. A keringése is kezdett összeomlani, ezért átvitték az intenzív osztályra.

„Úgy kezdték el a kezelést, hogy ha nem sikerülne javulást elérni 48 óra alatt, felviszik Pestre. Az utolsó pillanatban sikerült megállítani a betegséget. Megcsinálták, nagyon hálás vagyok, hogy megmentették a fiamat” – részletezte a legnehzebb pillanatokat a szülő.

Mint ahogy azt a Ripost megírta, brutális tünetekkel, magas lázzal, sokszervi gyulladással került kórházba a pécsi covid-kétkedő anya gyermeke is. Abony 40 fokos lázzal küzdött egy hétig, mindene be volt gyulladva. Negatív tesztek és találgatások után kiderült a diagnózis: sokszervi gyulladás. Mikor már tudták, hogy miről van szó, célzottan tudták kezelni.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!