Létrehozva: 2020.12.11.

Megkezdődött a visszaszámlálás: már csak 4-5 napig érdemes interneten rendelni karácsonyra

Mivel idén a járvány miatt jóval többen rendelnek online karácsonyi ajándékot és sokan házhoz szállíttatják a nagybevásárlást is, hamarosan betelnek az időpontok. Sok helyen már csak jövő keddig vesznek fel úgy rendelést, hogy biztosan megérkezik karácsonyig.

Idén a vásárlók közel 60 százaléka online akar ajándékot venni, 10 százalékos csökkenés tapasztalható a boltokban – derül ki a Cofidis országos reprezentatív kutatásából. Ezt alátámasztja, hogy – mint a Ripost megtudta – a Posta novemberi belföldi csomagforgalma közel 30 százalékkal volt nagyobb, mint egy évvel korábban.

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Keddig felvett rendelésre ígérnek biztos szállítást karácsonyig

A Magyar Posta logisztikai üzemeltetési igazgatója, Varga János figyelmeztet: rendeléskor ellenőrizzük, hogy az adott webáruház milyen szállítási időt vállal, illetve mi az az utolsó időpont, amikor garantálják a csomag karácsony előtti megérkezését.

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Az egyik legnagyobb csomagküldő, a Foxpost arról értesítette a kereskedőket: akkor tudja vállalni a karácsonyi kiszállítást, ha ők legkésőbb december 16-ig leadják a csomagot. Ez azt jelenti, hogy legkésőbb kedden a kereskedőhöz be kell érkeznie a rendelésnek. Az Alzánál egyébként már csak jövő hét eleji megrendelésnél garantálják, hogy karácsonyra megérkezik az áru. Érdemes csomagpontra kérni az ajándékot, akkor esélyesebb, hogy időben megérkezik.

Fotó: Foxpost

Vidéken nehezebb házhoz szállíttatni a hipermarketből

Az Auchanban már nem mindenütt lehet hűtést igénylő élelmiszert rendelni. „Friss- és fagyasztott termékeket jelenleg Budapest és környékére tudunk szállítani saját autóval!” – írják.

Amennyiben vidéki rendelést szeretne leadni, nincs szükség az időkapu kiválasztására, ez ugyanis – ahogy jelezzük is a honlapunkon – a budapesti és a környéki élelmiszerrendelésekre vonatkozik. A vidéki rendelések esetében a termékek kosárba helyezése után rendszerünk kiírja, hogy hány nap múlva szállítjuk a termékeket (általában 2-4 munkanap)

-tájékoztatta a Ripost-ot az Auchan. Ha a decemberi megnövekedett forgalom miatt aznap már nem sikerül leadni a rendelést, mert a vidéki megrendelések is elérték a maximális mennyiséget, azt javasolják, hogy próbáljuk meg elküldeni a következő nap reggelén.

Az Aldi is két napos határidővel vállal szállítást, de csak Budapesten. A Sparban csütörtökön már csak december 17-re lehetett időpontot foglalni a fővárosban is.

Még a csavarhúzót is online rendelik

Több olvasónk is arról panaszkodott, hogy ráadásul drágultak a kiszállítási díjak.

„Két terméket rendeltem meg ugyanonnan, és mindkettőért külön kiszállítási díjat számoltak fel” – panaszolta Éva. Egy másik olvasónk, Csaba meglepve tapasztalta, hogy az alza.hu a személyes átvételre is 600 forintos díjat számolt fel. Az Ikea bútoráruház is pénzt kér az összekészítésért, ez 590 forinttól indul és függ az áruház helyétől, a rendelés mennyiségétől, akár 10 ezer forintba is kerülhet.

Fotó: alza.hu

A Praktiker ingyen készíti össze a termékeket, ha valaki a személyes átvételt választja. A Ripost-nak egy, a Praktikernél dolgozó munkatárs azt mondta, náluk jelentősen nőtt az online rendelések száma. „Az emberek képesek még egy 400 forintos csavarhúzót is online megrendelni, és inkább kifizetik érte a házhozszállítási díjat” – tette hozzá.

Nyitva lesznek a boltok 24-én is A hazai kereskedelmi vállalkozások szakmai, érdekképviseleti szervezetei a 65 év felettiek számára fenntartott vásárlási idősáv átmeneti szüneteltetését szorgalmazzák az adventi időszakra. A kormány az ügyben kikéri az intézkedést kezdeményező Idősügyi Tanács állásfoglalását, azután dönt. Felröppent a hír ezzel kapcsolatban, hogy december 24-én ki sem nyitnak a boltok, ha marad az idősek idősávja, de ezt Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a Ripost kérdésére pletykának nevezte. „Kizárólag hivatalos kormányzati információkat veszünk figyelembe és ugyanezt tanácsolom mindenkinek” – mondta lapunknak.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

origo.hu

Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

vg.hu

Hiánycikk lett a súlycsökkentő, már korlátozzák a felírását

metropol.hu

Rejtegethették előttünk - új bolygó bukkant fel a naprendszerünkben

magyarnemzet.hu

Ő a Liverpool legönzőbb játékosa a klub legendája szerint

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria