Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.11.11.

Varga Judit: ha az ország is dolgozik, az Országgyűlésnek is dolgoznia kell!

Az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán tette közzé, hogy összesen 34 törvényjavaslatot és az Alaptörvény módosítást fog az Országgyűlés a következő időszakban megvitatni.

 

Tavasszal, azzal vádoltak minket, hogy beszüntettük a Parlament munkáját. Ez egy kamu hír volt. A parlament, a kormánypártok és az ellenzék akkor is dolgozott, mint ahogy most is dolgozni fog az országot érintő legfontosabb ügyeken

- jelentette ki a közösségi oldalon Varga Judit. A tárcavezető elmondta, hogy összesen 34 törvényjavaslatot és az Alaptörvény módosítást fogja az Országgyűlés a következő időszakban megvitatni. Mert ha az ország is dolgozik, az Országgyűlésnek is dolgoznia kell. Ezek közül a legfontosabb témák:
  • A kamu pártok elleni fellépés, a választási törvény módosításával – ez minden tisztességes politikus érdeke.
  • A családok védelméről szóló Alaptörvény módosítás, amely az édesanyák, édesapák és a gyermekek érdekeinek a védelméről és képviseletéről szól.
  • Az egyetemek védelmére születő Alaptörvény módosítás. Amely biztosítja a felsőoktatás autonómiáját és függetlenségét, hogy politikától, kormányoktól és külső befolyástól mentesen tudják végezni a munkájukat.
  • És végül az átláthatósági záradék, amely biztosítja. hogy a közpénzek felhasználásának a lehetőségei mindenki számára egyértelműek legyenek.

Már meg is indult a baloldali hangulatkeltés a kamupártok elleni törvénymódosításról - mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán, az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta: az egyes választási tárgyú törvények módosításáról kedden benyújtott javaslat célja a kamupártok indulásának megakadályozása azzal, hogy országos listát csak az a párt állíthat, amelyik a 106-ból legalább 50 egyéni jelöltet állít. Ez már elég biztosíték a valódi támogatottságra – emelte ki. Hollik István hangsúlyozta: a módosítás nem kényszeríti közös listára a baloldali pártokat, állíthatnak akár két külön listát is. Minden ezzel ellentétes állítás csak hangulatkeltés. A kommunikációs igazgató hozzáfűzte: szintén hangulatot kelt, és nem mond igazat az, aki a parlament normál működését összemossa a járvány elleni védekezéssel. Leszögezte: az Országgyűlés normál rendben működik, és működni is fog. Bármelyik országgyűlési képviselő, illetve a kormány törvényjavaslatot nyújthat be, amit meg fognak vitatni. Hollik István azt is mondta, ettől teljesen függetlenül, kedden a kormány rendkívüli felhatalmazást kapott 90 napra, a járvány elleni védekezéshez. De csak ehhez, ezt a két dolgot ezért nem lehet összekeverni - hangsúlyozta. Veszélyhelyzetben most végképp nincs szükség az álhírterjesztésre, most összefogásra van szükség - jelentette ki a kommunikációs igazgató. Nekiment a baloldal a kormány kamupártok elleni törvénymódosítási javaslatának, de az ellenzéki kommunikáció összehangoltsága ellenére sem érthető, hogyan érintheti a módosítás hátrányosan a kormányellenes „népfrontot”. Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta: az ellenzék reakcióját azzal lehet magyarázni, hogy a stratégiájuk szerint bármit csinál az Orbán-kormány, az ellen tiltakozniuk kell. Közös közleményben foglaltak állást a baloldali pártok a kormány azon törvénymódosítási javaslatával szemben, amely a kamupártok választásokon való indulásának kiszűrésére lenne hivatott. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi videónyilatkozatában közölte:

a benyújtott javaslat célja a kamupártok indulásának megakadályozása azzal, hogy országos listát csak az a párt állíthat, amelyik a 106-ból legalább 50 egyéni jelöltet állít. Ez már elég biztosíték a valódi támogatottságra.

Mint ismert: eddig az országos lista állításához elég volt 27 egyéni jelöltet indítani.
A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd MTI-hez eljuttatott közös nyilatkozatában az olvasható a módosítással kapcsolatban: „Orbán kétségbeesett lépéseinek sorába illeszkedik az is, hogy – tökéletesen demokráciaellenes módon – egyeztetés nélkül, másfél évvel az országgyűlési választások előtt benyújtotta a választási törvény módosítását szolgáló javaslatot. Ez is csak azt mutatja, hogy Orbán már a saját maga által, saját magának írt választási rendszerben sem érzi biztonságban magát.” A közleményből viszont nem derül ki, hogy az ellenzéki összefogás szerint konkrétan milyen hátrányt szenvednek, ha a parlament elfogadja a törvény módosítását. Dr. Mátyás Ferenc momentumos politikus még az ellenzék közös közleményének megjelenése előtt a következőket írta ki a Facebook-oldalára: „A valódi és egyetlen cél, hogy az ellenzéki pártok véletlenül se alkossanak közös listát, hogy versengeni kelljen egymással az egyéni körzetekben is, mert aki a 106 egyéni körzetből 50-ben nincs jelen, az megy a kukába.” Mátyás a bejegyzésében olyan durva kijelentést is tett, miszerint a módosítást előadó „Varga Judit vagy ostoba, vagy hazudik”. Csakhogy a momentumos politikus panasza sem érthető, hiszen – ahogy arra a lapunknak nyilatkozó Mráz Ágoston Sámuel is rámutatott –

a választási törvény tervezett módosítása éppen hogy a közös ellenzéki lista létrejöttére ösztönzi a baloldali pártokat.

– Az ellenzéki pártok azt tervezték el, hogy úgy állítanak közös jelölteket, hogy a 106 egyéni választókerületet felosztják egymás között, és ha nem jönne össze a közös lista, akkor is mindenkinek legyen 27 egyéni jelöltje, így saját listájuk mindenképpen lesz. Azzal, hogy 50 önálló jelöltre emelkedik a listaállítás feltétele, már csak kettő párt állapodhat meg abban, hogy közös jelölteket állít, felosztja a 106 választókerületet, és mégis önálló listája van – értékelt a Nézőpont Intézet vezetője. Hozzátette: egy éve arról hallunk, hogy közös lista lesz a baloldalon, ezt a változást csak az a párt kifogásolná, amelyik nem menne bele egy ilyen paktumba, márpedig se a Momentum, sem pedig a Jobbik nem mondta az utóbbi időben, hogy ellenezné a közös listát – húzta alá. Mátyás bejegyzése is arra utal, hogy a Momentum részt venne egy ilyen paktumban, csak mindezek után az nem világos, mitől félti a momentumos politikus a közös listát.

Az az állítás is teljesen hibás, hogy a kamupártok kiszűrésére hivatott módosítás a kormánypártoknak lenne kedvező.

– Több ellenzéki lista esetén a baloldal rengeteg, a töredékszavazatokból összejövő kompenzációs mandátumot elveszítene a közös listához képest – magyarázta Mráz Ágoston Sámuel. Nem véletlen, hogy egyre népszerűbb gondolat a baloldali pártok között a közös lista állítása. De akkor mire ez a nagy felháborodás részükről? – Az ellenzék reakcióját azzal lehet magyarázni, hogy stratégiájuk szerint bármit csinál az Orbán-kormány, az ellen tiltakozniuk kell – válaszolta a Nézőpont vezetője a Magyar Nemzet kérdésére.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt mondta Jürgen Klopp a Liverpool kudarca után

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

mandiner.hu

A spanyolok szerint Magyarország már nem tartozik Európához

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

INSIDER

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

INSIDER

Hátborzongató: váratlan helyen jelent meg Vera rég elhunyt dédanyjának szelleme – fotó

INSIDER

„Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülnünk” – Kétségbeesetten keresik a 46 éves marcali családapát