2 éve

Újra vádat emeltek M. Richárd ellen

Fordulat a Dózsa György úti baleset ügyében. Már akkor jogosítvány nélkül okozott balesetet.

Mint arról már a Ripost is beszámolt halálos balesetet okozott 2017-ben M. Richárd. Autójával a Dózsa György úton száguldozott, majd belehajtott egy másik kocsiba. A szerencsétlen tragédia során ketten meghaltak és három ember megsérült. A férfi pedig úgy látszik képtelen leállni, nemrég ugyanis egy német rendszámú Mercedes volánja mögül szállítottak ki a rendőrök, mindezt eltiltása ellenére.

A Központi Nyomozó Főügyészség újra vádat emelt a szeptemberben már 4 év fogházra ítélt M. Richárd ellen – írja a Blikk.

Nem akart nyilatkozni az ügyrôl a jogosítvány nélkül vezetô férfi

Az ügyészség szerint M. Richárd korábban vesztegetés és közvetítők segítségével akarta visszaszerezni a már egy évvel korábban elvesztett jogosítványát. Így már a Dózsa György úti balesetkor is jogsi nélkül ült a volán mögé. Még az eljárás során újból pénzt fizetett azért, hogy visszakapja a papírját, de végül szeptemberben megszületett az ítélet, tehát hiába vizsgázott helyette egy pénzért felbérelt ember, a jogsi végleg ugrott.

Mindennek tetejébe egyébként M. Richárdot át is verték a segítői, akik – rendőri ismeretségre hivatkozva – azt mondták, segítenek elsikálni az ügyét. 900 ezret tettek zsebre, de nem is csináltak érte semmit, elköltötték M. Richárd vesztegetési pénzét.

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság az előkészítő ülésen történő beismerése esetén a baleset okozóját 3 év 6 hónap, a közvetítőt 2 év – 5 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre, míg a hivatali kapcsolataira valótlanul hivatkozó elkövetőt – 1.000.000 forint pénzbüntetés és 900.000 forint vagyonelkobzás mellett – 4 év börtönbüntetésre ítélje.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!