2 éve

Kettészakad az ország: Ilyen időjárásunk lesz a napokban

Bár kevés lesz a napsütés, a legmagasabb hőmérséklet 19 fok is lehet.

Vasárnap többfelé indul naposan a reggel, pára, köd foltokban nyugaton és északkeleten képződhet, ami nyugaton néhol tartósan megmaradhat vagy rétegfelhőzetté alakulhat. Nyugat felől napközben egyre többfelé megnövekszik a felhőzet, keleten tart ki legtovább a napsütés. Késő délután északnyugaton gyenge esőre is készülhetünk. A szél legyengül, mérsékelt marad. Hajnalban -2, 10, délután 9-17 fok várható. Délután melegfront érkezik.

Hétfőn a felhős idő mellett több helyen alakulhat ki gyenge eső. Gyenge, mérsékelt lesz a déli szél. Délután 9 és 19 fok között alakulhatnak a maximumok. A legmagasabb értékeket délnyugaton mérhetjük.

Fotó: idokep.hu

Kedd reggelre főként az északi és középső tájakon alakulhat ki pára, köd, ami néhol csak nehezen oszlik fel, valamint alacsony szintű rétegfelhőzetté alakulhat át. A felhősebb keleti tájakon hűvös, szürke idő ígérkezik, míg a Dunántúlon naposabb, melegebb időre készülhetünk. Nem lesz jelentős a légmozgás. Délután 11 és 19 fok között alakulhat hőmérséklet.

Szerdán erősen felhős idő várható. Gyenge eső, szitálás elszórtan előfordulhat. Hajnalban főként északon, északkelten válhat párássá, ködössé a levegő. Nyugaton élénk, erős északnyugati szél fújhat. Délután 10-17 fok valószínű – írta meg az idokep.hu.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!