Létrehozva: 2020.10.13.

A cyber világ csapdái az ország legismertebb előadóival: itt lehet élőben követni

Valóban féltenünk kell magunkat vagy a gyerekeinket az internet hatásaitól? Tényleg okosabbak a kütyüjeink nálunk? Megrázóbb ma a fiataloknak egy online atrocitás, mint egy valós helyzet? Mi pontosan a cyber tér, és mi az a cyber bullying? Avagy, Drakula tényleg a digitális világban vár ránk minden pillanatban?

Október 17-én, szombaton élőben a veszprémi Agóra Kulturális Központban és Facebook online közvetítésben az ország legavatottabb és legismertebb szakemberei arról tartanak előadást „A cyber világ csapdái – Online vízió-offline realitás” konferencián, mennyire élünk ténylegesen veszélyes életet a cyber világban, és mit tudunk tenni, hogy megvédjük saját magunkat vagy a szeretteinket.

Fotó: pixabay

A napot Pál Feri atya indítja a nagy kérdéssel, vagyunk-e olyan okosak, mint az eszközeink, vagy csak szándékosan hiszünk el mindent, amit a digitális világ közvetít felénk? Majd De Coll Ágnes, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni harcát vezető szakembere Online fogság – offline szabadulás című előadásában a munkája folyamán rögzített kisfilmeken keresztül tárja a közönség elé, mivel járhat az, ha kellő ismeret hiányában, instabil társadalmi hálóval próbál egy fiatal mindent lekövetni – rosszabb esetben megélni a valós életében -, amit a virtuális világban tapasztal. A nézők még fel sem ocsúdhatnak a hallottakból, jön dr. Tessényi Judit gazdaságpszichológus-közgazdász, a szegedi Szerencsejáték Zrt. volt igazgatója, aki zárva a délelőttöt, saját könyvén keresztül, részben börtöninterjúk eredményeiből összeállított kutatásait felhasználva mutatja be, milyen következményekkel járhat az online szerencsejáték függőség.

A nap második fele dr. Zacher Gábor toxikológus Digitális vérszívás, vagyis Drakula a telefonban című előadásával folytatódik, ahol többek között mindenkit szembesít azzal, miért rettegünk attól, hogy elfelejtenek bennünket az online „barátaink” ha 1 órát nem nézünk rá a Facebook-oldalunkra. Majd Villányi Gergő, pszichológus, újságíró veszi át a szót, aki Az online világ sötét oldalát mutatja be.

Fotó: Bors

A napot két rendhagyó beszélgetés zárja, ahol az elsőben a “FOMO – Megosztod, és uralkodsz” című film fiatal főszereplőivel, László Pannával és Bouquet Gergellyel, akik az idei Magyar Filmszemle nagyjátékfilm kategóriájában szinte az összes pontban jelölésre voltak érdemesek elmesélik, milyen élmény volt 20 évesen leforgatni ezt a filmet, és miért tartják fontos társadalmi üzenetnek a mozifilm tartalmát.

Végül a ma már világhírű, szomorú arcú mém, a közel 70 évesen villamossági szakemberből online sztárrá vált Arató Andrást, avagy, Hide the Pain Harold, most mindenki megismerheti és meghallgathatja boldog-szomorú mindennapjait a cyber világban, valamint bemutatja a Kapcsoljegyből! applikációt, ami mindenkinek segítség lehet, aki bántalmazás áldozata lett, vagy úgy érzi, bántalmazó környezetben él, és nem tud kihez fordulni segítségért.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A börtönt, ahol nincsenek őrök, a rabok pedig szabadon mozoghatnak és szexelhetnek

origo.hu

Szüzessége elvesztéséről beszélt Tóth Andi

borsonline.hu

„Tökéletesen passzol” – Szoboszlai váratlan helyről kapott segítséget

mandiner.hu

Spanyolország döntött: fokozza a nyomást Magyarországon

ripost.hu

Veszély Enyingen: iskola közelében vert tanyát egy ragadozó - Fotó

hirtv.hu

Napi aktuális – ... + videó

origo.hu

Majd kiesnek a szűk felsőből Penélope Cruz hatalmas mellei

travelo.hu

Ebben a veszprémi községben állítják fel a világ legnagyobb kopjafáját

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

magyarnemzet.hu

Budai Gyula feljelentést tett, Szabó Tímea szerint szép lett a Lánchíd + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Veszély Enyingen: iskola közelében vert tanyát egy ragadozó - Fotó

INSIDER

Megérkezett Szentkirályi Alexandra hétpontos Budapest-terve

INSIDER

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

INSIDER

Németországban veszett nyoma Daninak, talán Te is segíthetsz megtalálni