2 éve

Szupermodern sportcentrum nyílik a Ligetben

Tucatnyi sportág űzhető ingyenesen a Liget új büszkeségének számító Városligeti Sportcentrumban szeptember 3-ától. A mozgás szerelmeseinek kialakított 36 ezer négyzetméteres területen nemcsak különleges sportpályák, de öltözők és ivókutak is helyet kaptak.

Újabb élményhelyet avatnak a Városligetben: az Ajtósi Dürer sor és Dózsa György út kereszteződésénél csütörtöktől vehető birtokba a Városligeti Sportcentrum. A 3,6 hektáros területet úgy alakították ki, hogy azon tucatnyi izgalmas sport űzhető.

Fotó: Magyar Nemzet / Mirkó István

Három multifunkciós pálya várja a foci, a kosár-, röp- és tollaslabda, valamint a lábtenisz szerelmeseit, de nem feledkeztek meg a teqball, a pingpong és a sakk kedvelőiről sem. Az extrém sportok megszállottjai a Terep Ügyességi Parkban tehetik próbára a tudásukat rollerrel, görkorcsolyával vagy éppen BMX-szel. A bringások számára igazi élmény lesz az úgynevezett pumptrack, egy hullámokkal és kanyarokkal felspécizett kerékpáros ügyességi pálya.

A Liget látványterve (Fotó: Liget Budapest Projekt)

Gondoltak a mozgáskorlátozottakra

A Városligeti Sportcentrum kialakításakor rengeteg részletre ügyeltek a szakemberek. Fontos volt, hogy az ép emberek mellett a mozgásukban korlátozottak is mozoghassanak. A kondiparkban például több eszközt is biztonsággal használhatnak, az öltözők pedig – merthogy azok is rendelkezésre állnak – akadálymentesítettek. A sportos szemléletet nemcsak a profi kialakítás türközi, ivókutak és kerékpártárolók is helyet kaptak a 3,6 hektáros területen.

Fotó: Liget Budapest Projekt

Sportolókkal teszteltek

Az átadó előtt ismert sportolókat kértek fel, hogy teszteljék a Városligeti Sportcentrumot. A Rippel fivérek és a Rippel Brothers Akadémia növendékei mellett Blázsovics Ádám és Bányik Csaba teqballvilágbajnokok, a Face Team Akrobatikus Sportszínház kosárlabdashow-jának tagjai, valamint Szász Kitti négyszeres freestyle-foci-világbajnok is kipróbálta a sportközpontot. Utóbbi az egyik ingyenesen használható multifunkciós sportpálya tesztelésekor 111 érintéssel felállította a sarkon dekázás világrekordját!

Szász Kitti (Fotó: Ripost / Sulyok László)

Este is mehet a játék

Az új sportcentrumban az ingyenes sportolási lehetőségek mellett két, interneten kedvező áron lefoglalható, kivilágítható sportpálya is helyet kapott. Az egyik egy kézilabdapálya méretű műfüves labdarúgópálya, fedett cserepadokkal, lelátóval és digitális eredményjelzővel; míg a másik egy szabványos méretű kosárpálya, bő négy méter magas védőhálóval.

Megújult a zöld környezet is

A Fővárosi Önkormányzat által korábban elrendelt változtatási tilalom megszüntetésével a 36 ezer négyzetméteres terület teljes zöldfelülete is megújulhatott. Mintegy 60 lombos fa és több ezer cserje, évelő kaphatott helyet, még szebbé téve a Városligeti Sportcentrumban sportolók környezetét.

Fotó: Liget Budapest Projekt

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!