2 éve

Lopják a betegeket az álmentősök

Cikkünk nyomán figyelmeztetést adott ki az Országos Mentőszolgálat: álmentősök veszélyeztetik a betegek életét, engedély és képesítés nélkül szállítják őket. A Ripost most újabb részleteket tudott meg arról, hogyan vadásznak maguknak megbízót – szó szerint ellopják őket a hivatásos betegszállítóktól!

A mentődolgozókat mélyen felháborította az álmentősök tevékenysége és lépéseket sürgetnek velük szemben. Az Országos Mentőszolgálat saját közösségi oldalán számolt be a Ripost által lebuktatott álmentősökről, akik engedély és képesítés nélkül dolgoznak, veszélyeztetve ezzel a betegek életét.

Fotó: Ripost

Mint arról beszámoltunk, egy nem létezoő cég lejárt forgalmi engedélyű mentőautóval, képzetlen személyzettel vállal betegszállítást, Sürgősségi Betegszállítás Szent Borbála néven hirdeti magát. Az életveszélyes szolgáltatásért pedig fizetnek a betegek. De honnan tudnak róluk?

Megtévesztő hirdetések a közösségi oldalon

„Én úgy kerültem kapcsolatba velük, hogy OMSZ Mentők néven van egy mentős témájú csoportom a Facebook-on„ – mondta el a Ripostnak Óberst Miklós tiszteletbeli mentős. „A Sürgősségi Betegszállítás Szent Borbála jelentkezett, hogy be akar lépni. Amikor kiírtam, hogy készülök Pestre, rögtön rám írt, hogy találkozni akar velem, úgy kezelt, mintha barátok lennénk, és ez gyanút keltett. Utánanéztem és kiderült: sehol nem szerepelnek hivatalosan. Amikor erről telefonon kérdeztem, ellentmondó állításokat tettek. A Vera néven bemutatkozó hölgytől kértem fényképet, nem küldött.” A tiszteletbeli mentős figyelmeztette az ismerőseit: a Sürgősségi Betegszállítás Szent Borbála nem hivatalos betegszállító. Az álmentős oldala és hirdetései azonban még mindig fent vannak az oldalon.

Ellopják a beteget a hivatásos betegszállítók elől

Ha nem keresi őket elég beteg, akkor rendelőintézetekben, kórházakban vadásznak rájuk, kihasználva, hogy a hazaszállításra sokszor várni kell. Erről egy legális betegszállító cég tulajdonosa beszélt a Ripost-nak. Egyszerűen bemennek a váróba és megkérdezik, ki az, aki betegszállítóra vár, majd aki jelentkezik, annak megígérik, hogy azonnal elviszik. Előfordul, hogy ingyenesen járna a szállítás a betegnek, és csak otthon derül ki számára, hogy így viszont fizetnie kell. Ráadásul a hivatásos betegszállítók dolgát is nehezítik, mert ilyenkor pecsétes orvosi igazolást kell beszerezniük arról, hogy a beteg már távozott, csak úgy mehetnek a következő címre.

Pénzért is vesznek betegeket

A Ripost azt is kiderítette, hogy vannak olyan asszisztensek, sőt ápolók, akik némi ellenszolgáltatás fejében segítenek a „beteglopásban”. Közlik a mentőre várakozóval, hogy van egy fizetős szolgáltatás, ami egy órán belül hazaviszi, és megadja az álmentős telefonszámát vagy ő maga szól, hogy vannak mentőre váró betegek. Egy ilyen információért 2-3 ezer forintot kapnak. A kórházaknak arra nincs kapacitásuk, hogy minden alkalommal ellenőrizzék, hogy aki jött a betegért, az engedéllyel rendelkező betegszállító, hiszen több ilyen vállalkozás is van.

 

Felismerte olvasónk

A „Sürgősségi Betegszállítás Szent Borbála” kamucégről szóló cikkünket sokan kommentálták felháborodottan, többen jelezték, hogy már találkoztak is az álmentőssel. Egyik olvasónk pedig képeket is küldött a házuk mellett parkoló kamu mentőautóról. „Néha éjszaka is itt parkol, a Pesti úton„ – írta lapunknak, hozzátéve: az álmentő vezetője gyakori vendége egy, a házukban lakó nőnek, akinek a neve sem az ajtóra, sem a postaládára nincs kiírva. Csak nem ő az álmentősnő?

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kígyóként vonaglik a meztelen Palvin Barbara - videó

ripost.hu

Csuti kitálalt új kapcsolatáról

borsonline.hu

Ez már háború: undorító dolgot talált a kertjében Alekosz

hirtv.hu

Vezércikk: Magyarellenes kirohanás Dnyipro polgármesterétől

ripost.hu

Elbukta vagyona nagy részét a TV2 új Nagy Ő-je

magyarnemzet.hu

Dobrev Klára eltűnt a brüsszeli korrupciós botrány kirobbanása óta

ripost.hu

Alig lehet ráismerni: bomba alakot villantott Gáspár Virág

mindmegette.hu

Itt a trükk! Így tudsz könnyek nélkül hagymát pucolni

ripost.hu

Figyelmeztetést adtak ki minden Facebook és Messenger felhasználónak

ripost.hu

Elhagyja Budapestet Tóth Gabi: itt kezd új életet családjával

she.life.hu

Kedves lányos anyukák! Kérlek, beszélgessetek a lányotokkal az intim higiéniáról!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

INSIDER

A németek szegényebbek lesznek a szankciós válság miatt

INSIDER

Brutálisan drágult a temetkezés, Karácsonyék rátettek még egy lapáttal

INSIDER

"Most már nagyon mennék" - a gyönyörű lány vonat elé lépett Nagykőrösön, de előtte elbúcsúzott

INSIDER

Ekkor tartja évértékelő beszédét Orbán Viktor

INSIDER

Nagy büntetés járhat szerdától a magyar autópályákon

INSIDER

"Teljesen egészséges kisgyerek volt" - a világ legdrágább gyógyszerétől függ az SMA-s Tomika élete

INSIDER

Micsoda látvány! Végre hull a hó Budapesten – videó

INSIDER

40 ezer forintért vertek agyon egy férfit Hajdú-Biharban