Létrehozva: 2020.09.18.

A lázmérés ellen is uszítanak a maszkellenes szülők – ez nagyon veszélyes!

Október 1-től kötelezően mérni fogják érkezéskor az iskolások hőmérsékletét, de a maszk- és vírustagadó szülők – több ezren! – ez ellen is tiltakoznak. Nyilatkozatban akarják megtiltani, hogy megmérjék a gyermekük testhőmérsékletét. Ezzel azonban járvány idején másokat veszélyeztetnek!

Ostobaságok tárházával indokolják a maszkellenes szülők, miért nem akarják engedni, hogy megmérjék gyermekük testhőmérsékletét. Csoportot is alakítottak a legnagyobb közösségi portálon, ahol egymást hülyítik. Van az érvelésük között a földönkívülitől a csipbeadásig és a tobozmirigy befolyásolásáig minden!

Egy német tiltó dokumentumot másolnak

Terjed a maszk- és vírusellenes őrület a szülők körében is. A csoportban még egy beadványt is terjesztenek, arra biztatva egymást, hogy ezt adják be az iskolának. Ebben a szülő konkrétan megtiltja, hogy a gyermeket teszteljék, megmérjék a testhőjét, beoltsák, gyógyszert adjanak neki vagy bármiféle beavatkozást hajtsanak végre a testén, kivéve, ha baleset éri. A dokumentum eredetileg Németországból származik, azt fordították le magyarra, és kerestek egy – szerintük – ide vonatkozó magyar törvényt, amelyre hivatkoznak.

Fotó: Délmagyarország

Senkinek sincs joga másokat veszélyeztetni

Bármekkora marhaságnak tűnik is a hőmérséklet mérése ellen tiltakozó szülők érvelése, sajnos komolyan kell venni, mert ezzel a felfogással nemcsak önmaguk és gyermekük, hanem az iskolába járó többi gyermek, pedagógus, sőt azok családja egészségét is veszélyeztetik.

A Ripost utánajárt, hogy ez a dokumentum és a szülők tiltakozása a megelőző intézkedések – maszkhordás, tesztelés, hőmérőzés – ellen jogilag elfogadható-e. A választ dr. Mina András betegjogi szakjogász, egészségügyi jogi szakértő adta meg.

Fotó: Ripost

Nem állja meg a helyét a jogi okoskodás

„A szülők megtilthatnak bizonyos egészségügyi beavatkozásokat az oktatási intézményeknek, ez alól azonban két kivétel van: az egyik, ha baleset éri a gyermeket vagy életmentő beavatkozásra van szüksége, a másik pedig a járványhelyzet – ismertette a szakjogász. – Ugyan jelenleg nincs veszélyhelyzet, azt minden szülőnek tudnia kell, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) tett a vírus elleni védekezésre vonatkozóan ajánlásokat az iskoláknak, az oktatási intézmények ezeket követik, ez alapján alakították ki az eljárásrendjüket, házirendjüket. Tehát valóban megtagadhatja a szülő például a gyermek hőmérőzését, de akkor a gyermek nem mehet iskolába. Aki ugyanis nem hajlandó betartani egy intézmény házirendjét, az nem léphet be az épületbe” – hangsúlyozta a szakember.

Fotó: Délmagyarország

A gyermek viszont tanköteles, tehát kötelező iskolába járnia. Így nem tagadható meg a hőmérőzés és más megelőző járványügyi szabály, adott esetben például a maszkviselés, függetlenül attól, mit gondol erről a szülő.

Dr. Futó Barnabás ügyvéd ezt kiegészítette azzal, hogy a maszkellenes szülők által hivatkozott törvény a testhőmérséklet mérésére még akkor sem vonatkozhatna, ha nem volna járvány, mivel az nem veszélyezteti a gyermek testi és mentális épségét.

Egyre vadabbak az összeesküvés-elméletek

A szülők egy része attól fél, hogy a hőmérőzés célja nem más – kapaszkodj meg (!) – mint az úgynevezett tobozmirigy blokkolása, mégpedig azért – folytatják az érvelést –, hogy a gyerekek „ne tudjanak csatlakozni égi önmagukhoz”, „elveszítsék a tisztánlátás, és tisztánérzés képességét”.

Fotó: Facebook

Mások szerint pedig a lázmérővel „kapcsolják be” a korábban a koronavírusteszt segítségével az agyukba juttatott csipet.

Hát nem őrület?!

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Menekülnek az ukránok, itt az oroszok megsemmisítő csapása

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

vg.hu

Adios: gyanús spanyol csomagokra csapott le a NAV Ferihegyen

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

mandiner.hu

Elittársaságba került Magyarország, már most teljes a siker

travelo.hu

Kiskacsákat mentettek meg a tűzoltók

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat! - Videó

INSIDER

Rendkívüli bejelentés érkezett az üzemanyagárakról, ekkor lép életbe

INSIDER

Hirtelen indultak be a fájások, szülés után jött a sokk Győr-Moson-Sopronban

INSIDER

Ilyet még nem láttál: ezzel a módszerrel próbáltak pénzhez jutni a csalók