Létrehozva: 2020.08.26.

Órákig üldögélt a vonatsínek mellett az eltűnt fiú

Hatalmas a feszültség az iskoláskorú gyermekeken, különösen, aki új suliban kezd. Fél éve nem járnak iskolába, ráadásul bizonytalan helyzetben kezdik meg a tanévet. Az elmúlt hetekben több kiskorú eltűnt, van, akit még mindig keresnek. Egy 14 éves fiú órákig üldögélt a vasúti sínek mellett, mielőtt ráleltek.

A 14 éves A. N. Bence hétfőn délben biciklizni indult a Normafára, de nem ment haza. Miután édesapja bejelentette eltűnését, a rendőrök is nagy erőkkel keresték a fiút, kutyákat is bevetettek. Számos híresség, így például Majka is megosztotta a kamaszfiú képét és személyleírását, hogy mielőbb megtalálják. Kedd reggel a szülei adták hírül: a kamasz épségben előkerült, egy járókelő felismerte az utcán. „Egy felvételi előkészítője sikerült rosszul, nem merte elmondani. Egész éjjel a kamaraerdei vonatsín mellett ült” – írta édesapja egy nyílt levélben. „A következő napokban egy kis magányt szeretnénk, amíg megbeszéljük, hogyan kezeljük ezt a helyzetet” – tette hozzá, ezért nem is kerestük személyesen.

„Az iskolába készülő gyerekek különösen nagy figyelmet igényelnek most” – hívja fel a figyelmet Makai Gábor klinikai szakpszichológus. A Ripost-nak azt mondta, minden változás megterhelő, a serdülőkor azonban tovább nehezíti ezt. A tinédzserekben eleve sok a kérdőjel, még inkább nekifeszülnek a szabályoknak és identitásválságban is vannak, keresik, hogy kik ők, mi a szerepük a világban. A koronavírus-járvány számukra is nagy kihívás, mert megszűnt a rutin, és ez a biztonságérzetüket ássa alá.

„Fontos, hogy erről nem szeptember elsején, az utolsó pillanatban kell velük beszélgetni, hanem folyamatosan, érdemes feltárni, milyen bizonytalanságok, feszültségek vannak a gyermekben” – hívta fel a figyelmet a szakember. „Amennyiben ez nem történik meg, akkor megjelenhet a fejében egy téves gondolat, az szorongássá válhat, és ez az oka, hogy végül megszökik otthonról. Fontos, hogy a gyerek kibeszélhesse a félelmeit, hogy kiderüljön, mennyire valósak azok, és milyen megoldást lehet találni, ebben segíthetnek a szülők. Minél kiszámíthatóbb az új helyzet, minél több szó esik róla, annál kevésbé ijesztő a kamasz számára.”

A napokban több kamasz is elszökött otthonról * A 14 éves Roland Csepelről tűnt el augusztus 21-én, később édesanyja közölte, hogy épségben megkerült. * A 15 éves Katalin Székesfehérvárról tűnt el, őt jelenleg is keresi a rendőrség és a családja, nagynénje. A kislány zöld pólót, farmert, fekete bőrkabátot és fehér edzőcipőt viselt eltűnésekor. Fotó: police * A 18 éves Márk Veszprémben bulizott a szüleivel hétvégén, de hajnalban elvált tőlük, és azóta nem tért haza. A rendőrség egyelőre nem körözi, mivel már nagykorú, de a fiú családja jelezte, hogy már folyamatban van eltűntté nyilvánítása.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli: ezt lépi a kormány a háborús üzemanyagárak miatt!

origo.hu

Hatalmas öröm érte a súlyos beteg Katalin hercegnét

borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

hirtv.hu

Tüttő Kata szerint Víg Mór pénzt vehetett fel a Lánchíd felújítására szánt összegből + videó

metropol.hu

Megrendülten jelentették be a hírt, elhunyt a kiváló magyar sportoló

mandiner.hu

Megkérdezte a Politico az EP-képviselőket, mit tartanak a legnagyobb problémának – ki nem találná, mi került az első helyre

origo.hu

Több idős nő is felébredt a halottasházban - horrorfilmbe illő események játszódtak le

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Nem tudta kifizetni 20 milliós adósságát, láncra verve tartották

INSIDER

Holtan találtak rá az eltűnt nyíregyházi négygyermekes anyára

INSIDER

Szívszorító: anyák napját szervez a 15 évesen elhunyt Dominik édesanyja

INSIDER

Karácsony Gergelyen erőt vett a kapuzárási pánik