Létrehozva: 2020.08.18.

Még éjfélkor is dugó van Budapest belvárosában

Egyre nagyobb a felháborodás a forgalomcsillapító intézkedések miatt, a Ripostot is megkeresték fővárosiak, hogy adjunk hangot ennek. Egy internetre feltöltött videón jól látszik, ahogy a pesti éjszakában araszol a kocsisor. Már oda jutottunk, hogy éjfélkor is dugó van Budapesten!

Erzsébetvárosban áll a bál a forgalomcsillapítás miatt. Még éjfélkor is hatalmas a dugó a hetedik kerületi Holló utcában, mint azt egy videó bizonyítja. Az autóknak legalább a fele taxi.

5 perc helyett 15 perc az út

„Ez egyszerűen elképesztő, ami itt folyik!„ – mondta lapunknak egy taxis, aki társasághoz tartozik, ezért nem akart névvel nyilatkozni. „Nem az a baj, hogy nem lehet megszokásból vezetni, hanem hogy balesetveszélyes helyzeteket teremtenek az egyirányúsított utcák, a meggondolatlanul felfestett kerékpársávok. Akkora a káosz a fővárosi utakon, amilyet még nem tapasztaltunk, ahol korábban öt perc alatt átértem, ott most 15 percre van szükség. Ettől aztán aligha lesz jobb a levegő vagy kevésbé zajos a város!”

Éppen erre panaszkodnak a Kertész utcában lakók. „Most már nálam is kezd betelni a pohár, nem tudom Niedermüller úr mit szeretne a kerületben, miért szeretne a kerületiektől megszabadulni?„ – teszi fel a kérdést egy helyi lakos.

Már nem tudnak kocsival hazamenni

„Mi csak gratulálni tudunk az ötlethez! A saját házunk kocsival megközelíthetetlen. Minden irányból tiltó tábla van, holott itt van a parkolónk” – panaszkodik a szomszédja.

Az egyirányú utcában szembe mennek egymással a kocsik Fotó: Ripost

„Hivatalosan hétfőtől fordították meg a közlekedési irányokat, de már pénteken kikerültek a táblák és így egymásra eresztették két irányból az autókat„ – értetlenkedik Péter. A Ripost videót és képeket is készített erről a káoszról: az emberek megszokásból közlekedve hajtanak be az egyirányú utcákba, aztán tolatva próbálják elkerülni az ütközést a szemben haladóval.

„Az Andrássy úton a szervizút a Vörösmarty és a Csengery utca között mindkét oldalon az Oktogon felé megy, tehát az egyik menetiránnyal szemben” – mondta el a Ripost-nak a 7. kerületben lakó Tóth Zsolt.

A behajtani tilos tábla ellenére megy be az autó az utcába Fotó: Ripost

„Rengeteg parkolóhely megszűnt, hiába van kerületi parkolási engedélyem, már nem tudok a lakás közelében megállni.„ – tette hozzá.

„Ezt a palit el fogják zavarni” – utalt a polgármesterre Rigó Márta, VII. kerületi festőművész, aki a Rákóczi úton a dugóban araszolva, élő videóban osztotta meg a tapasztalatait.

  Közzétette: Márta Rigó – 2020. augusztus 14., péntek

 

„Megőrülök, azt mondja, hogy ne legyen akkora forgalom, most meg a dugótól nem lehet ellátni a következő kereszteződésig se. Mennem kell, várnak az unokáim, de négyszer váltott a lámpa zöldre, mire sikerült átjutnom a kereszteződésen.„

Erzsébetvárosban internetes szavazások indultak és petíciót is terveznek a közlekedési káosz, a zaj miatt. A Magyar Autóklub szerint is káoszt okoz a forgalomcsillapítási próbaidőszak a belvárosban. Az intézkedések célja eredetileg az volt, hogy a főutcákat használják az autósok a kisebb utcák helyett, csakhogy a Nagykörút egy sávval kevesebb lett a biciklisáv miatt és több szakaszon 30-as sebességkorlátozást vezettek be, így mindenütt áll a forgalom.

 

Anyáznak a többi érintett kerületben is

Az elkezdett 15 forgalomcsillapítási mintaprojekt részeként megváltozott a Bakáts téren a forgalmi rend, irányt változtattak egyes egyirányú utcákon, a Közraktár utca pedig egy sávos lett az új parkolóhelyek miatt. „Amikor hétvégén lezárják a rakpartot, a Boráros térről a belvárosba csak úgy tudok bejutni, ha átmegyek Budára és vissza, ez egyenesen vicc ”- értetlenkedik Tóth Zoltán. Mint arról a Ripost beszámolt, a Közraktár utca egysávossá alakítása is hatalmas dugókat eredményez reggelente és délután, akárcsak a Szentendrei úton az 50-es sebességkorlátozás.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Körtemelleit és feszes fenekét mutogatja a folyamatosan meztelenkedő álomnő - képek

origo.hu

Elképesztő dráma: így mentették meg a tűzoltók a Szabadság hídról leugrani készülő nő életét

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

mandiner.hu

Hont András páros lábbal szállt bele Nagy Ervinbe, mert a színész nem ment el az ATV-be (VIDEÓ)

vg.hu

Általános üzemanyagár-csökkenés jön szerdától – ennyivel lesz olcsóbb a benzin és a dízel Magyarországon

origo.hu

Hónapokig csalta vőlegényét az ismert énekesnő Marics Petivel

mindmegette.hu

Ma ünnepli születésnapját Borbás Marcsi: legjobb receptjeivel köszöntjük

ripost.hu

Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Újra akcióban a banki csalók: ezek az ügyfelek érintettek

INSIDER

Megrohamozták az emberek Orbán Viktort: Kaposváron is mindenki vele akart fotózkodni

INSIDER

Dráma Debrecenben: balesetet szenvedett, leállt az erősen vérző férfi szíve

INSIDER

„Hátulról, nagy sebességgel rohant belénk” – apa és kisfia csaknem rémült halálra a részeg autós miatt