2 éve

A fővárosra jelentheti most a legnagyobb veszélyt az új drog, a Bika

A fővárosban rejtőzködve valószínűleg még virágzik a piac, de az ország több pontján már felszámolták az új drog terjesztői hálózatát.

A rendőrség a héten jelentette be, hogy új pszichoaktív szert terítettek szét az országban, amit köznyelven csak Bikának hívnak. Mint arról a RIPOST pénteki számában beszámoltunk, a 13. kerületi Szabolcs utca környékén is virágzik az olcsó drogok kereskedelme: kétes alakok fényes nappal adják-veszik a kábítószereket csoportokba verődve.

Közben a rendőrség folyamatosan igyekszik megtisztítani az országot a mindössze egy fröccs árába kerülő szertől. Miskolc környékén már sikerült visszaszorítani a drogkereskedelmet, a rendőrség hónapok óta dolgozik azon hogy megfékezzék a helyi kábítószerbizniszt, több egymással összefüggő felderítő akciót hajtottak itt végre.

Az öt hónapon keresztül tartó akciósorozatot arra az információra építették, hogy Miskolc különböző városrészeiben: Számozott utcák, Lyukóvölgy, Bábonyibérc, illetve Tiszaújváros környékén lévő településeken a drogterjesztői csoportok azonos felső kapcsolati forrásokból vásárolják a tiltott szert. Végül 18 rendőri műveletben összesen 62 embert vontak eljárás alá, közülük 26 személyt hallgattak ki gyanúsítottként, a bíróság végül 12 gyanúsított letartóztatását rendelte el.

Korábban Tolna megyében szerveztek összehangolt akciót, melynek során 100 rendőr 11 helyszínen, összehangolt akció keretében csapott le egy hálózatra, melynek tagjai szintén újfajta pszichoaktív szerrel kereskedtek.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!