INSIDER

Rettegnek a budapestiek az új drogtól zombivá váló kábszeresektől

Budapesten és több más városban is felbukkant már a „bika” nevet viselő új dizájnerdrog. A fogyasztóktól és dílerektől is rettegnek az emberek.
  • Szerző: Ripost

A héten jelentette be a rendőrség, hogy Magyarországon is egyre több helyen terjesztik a legújabb dizájnerdrogot, a „bikát”. A szer fogyasztói zombiként ténferegnek vagy éppen őrjöngenek. Tizenegy ember már bele is halt, a halálukat megelőző percekben szívtájéki fájdalomra, légzési nehézségre panaszkodtak, és görcsös rohamuk is volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: police.hu

Budapesten a Podmaniczky-alagútnál van az egyik legnagyobb elosztópont, a helyiek pedig rettegnek a környéket ellepő dílerektől és drogosoktól.

„Félünk, bevallom” – mondta egy, a Szabolcs utcában lakó anyuka a -nak. Kollégáink nemcsak aggódó emberekkel találkoztak, de szemtanúi voltak annak is, ahogy a „bikát” terjesztik.

Mindig ugyanaz a férfi, intéssel csoportot gyűjtött maga köré, és jól láthatóan gazdát cseréltek a kezekben valamik. A férfiak ezután vagy a Lehel tér irányába indultak el, vagy a Podmaniczky utca felé vezető kis alagút felé. Ezután többen bementek a Szabolcs utca egyes szám alá, majd pár perccel később, onnan kijőve újabb férfiakkal találkoztak. Mikor azonban munkatársainkat kiszúrták, azonnal szétszéledtek, csak egyikük merészkedett ki később az alagútból, aki megfenyegette újságírónkat. A férfi azt érzékeltette: az alagút az övék, ott senki se merjen semmit felvenni!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?