2 éve

Rejtély: vajon hol voltak 23 évig a töki önkormányzat széfjében most megtalált halott hamvai?

A helyieket is sokkolta a páncélszekrényből előkerült hamvak története.

Nem szokványos hírrel borzolta a kedélyeket Tök községének önkormányzata, amikor Facebook-oldalon közzétették, hogy szerdán 10-órakor vettek végső búcsút Kálmán Lászlótól, akinek hamvait az önkormányzat páncélszekrényében találták meg.

A Ripost újságírója utánajárt a rejtélyes esetnek, amely során csak az vált bizonyossá, hogy Kálmán földi maradványai 23 éven keresztül voltak valahol. A férfi még 1997-ben halt meg, valószínűleg akkor hamvasztották el. Nagy valószínűséggel, a családtagjainak nem volt elég pénze, hogy eltemessék, ezért nem lelhetett végső nyugalomra. A helyiek nem tudják, ki lehetett a férfi, a nevén kívül csak annyit lehet még tudni róla, hogy Anyácsán lakott.

„Régebben elhunyt már, úgy hallottam a régi vezetésnél kerülhetett be a szekrénybe, és most az új találta meg” – nyilatkozta az egyik helybéli.

Ennek viszonylag kicsi az esélye, hiszen az önkormányzatoknál választások után mindig kötelező a leltár, így kicsi az esélye, hogy nem vették észre a hamvakat.

„23 évig pakolgatták? Hihetetlen” – sokkolták a történtek az egyik idős helyi asszonyt.

A temetés költségét az önkormányzat állta, de a temetői sírhely és a szertartás a helyi tisztelendő úrnak köszönhető. Az egyházi atya szerint ugyanis mindenkinek kijár a végső tisztelet.

Végső nyugalomra helyezték Kálmán Lászlót
Fotó: Ripost

Az azonban még egyelőre rejtély marad, hogyan feledkezhettek meg az elhunytról. Munkatársunk hiába kereste fel a helyi önkormányzatot, már zárva volt, mire odaérkeztünk.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!