Létrehozva: 2020.04.06.

Karácsony tökölt, de a kormány végre rendet csinált Budapesten – Videó

Egészen más képet mutatott hétfő reggel Budapest, mint a múlt héten. Karácsony Gergely hetek óta azért nem rendelte el az ingyenes parkolást, mert az szerinte káoszhoz vezetne, ámde múlt héten éppen a tömegközlekedésben alakult ki káosz. Miután a kormányfő egy rendelettel eltörölte az egész ország területén a parkolási díjat, rend lett.

Végre nem volt tömeg még a 4-6-os villamoson sem!

– újságolta a Ripost-nak hétfőn olvasónk, aki pénteken a tömött járműről küldött képet.

Olvasói fotó

„Múlt héten az 50 centit is alig tudtuk tartani, de ma újra helyreállt a rend. Nem tudom, mire volt ez jó, a múlt héten sok ember egészségét veszélyeztették a járatritkítással és azzal, hogy még mindig fizetni kellett a parkolásért” – nyilatkozta Barna Zsolt.

Olvasói fotó

Nagy Alexandra, aki azt panaszolta, hogy nem tud a szomszédainak bevásárolni kocsi nélkül, most elújságolta, hogy az autót végre le tudja tenni a ház előtt, és azzal mehet vásárolni, így többeknek segíthet.

Lapunk munkatársai azt tapasztalták, hogy bár közvetlenül a belvárosban, a Nyugati és a Kossuth tér környékén, valamint a rakparton nehéz volt parkolóhelyet találni, azért mindenki le tudta tenni a kocsit, akinek a környéken van a munkahelye, lakása. Dugót sem lehetett tapasztalni, a bevezető utak forgalma messze elmaradt a más hétköznapokon tapasztaltaktól – aki teheti, otthon marad.

A vidéki nagyvárosok egy részében már eddig is ingyenes volt a parkolás, ahol csak most, a miniszterelnök rendelete alapján vált azzá, ott sem alakult ki dugó vagy tumultus. Aki dolgozni jár, annak sokkal biztonságosabb ezt kocsival tennie. Nem beszélve az egészségügyi dolgozókról!

Példát mutatott a vidék

Elsőként Esztergom tette ingyenessé a parkolást saját hatáskörben, Hernádi Ádám polgármester ezt azzal indokolta, hogy a kormány intézkedéseit egy városvezetőnek helyben is le kell követnie.

„Ingyenessé tettük a parkolást. Ennek az az oka, hogy a parkolóautomatákat naponta rengeteg ember használja, mindannyian megérintik” – ez egy olyan döntés, amire ráhatásunk volt és meg kellett lépni a fokozott biztonság érdekében.

Székesfehérváron március 21-én hozták meg ezt a döntést.

„Kiemelten fontosnak tartjuk a járványos veszélyhelyzetben, hogy aki teheti, maradjon otthon! Akinek azonban muszáj kimozdulnia, az semmiképpen se a közösségi közlekedést, hanem inkább saját autóját használja” – indokolta dr. Cser-Palkovics András.

 

Ezt állította Karácsony

A budapesti főpolgármester a veszélyhelyzet 24. napjáig még mindig az egészségügyi dolgozók rendszámait íratta össze és plázákkal egyezkedett parkolóhelyek ügyében. Amikor a Ripost azt kérdezte, miért nem tud lemondani a parkolási díjról, éppen a járványügyi helyzetre hivatkozott.

„Budapesten egyelőre nem csökkent érdemben az autós forgalom, az otthonmaradók pedig értelemszerűen egész nap használnak parkolóhelyet otthonuk közelében. Így amennyiben ingyenes lenne a parkolás, káoszt okozna a városban, ez pedig növelné a járványveszélyt. Ezért jelen helyzetben nem tehetünk mást, minthogy fenntartjuk a díjfizetést” – válaszolta múlt héten is.

Megoldódott a kórházigazgatók gondja

A budapesti főpolgármester arra kérte a kórházigazgatókat – mintha nem lenn más dolguk –, hogy írják össze, mely dolgozóiknak kell ingyenes parkolóhely és milyen rendszámmal. A veszélyhelyzet 24. napján még mindig nem tudtak az egészségügyi dolgozók sem parkolni lakóhelyük és munkahelyük közelében. Dr. Sásdi Antal, a Péterfy Sándor utcai kórház igazgatója lapunknak azt mondta:

„A megoldás véleményem szerint a fizető parkolás azonnali felfüggesztése lenne, akárcsak például Bécsben.”

Ezt hiába várták a főpolgármestertől. Most az egész országban ingyen parkolhatnak az egészségügyi dolgozók is!

 

Figyelmeztet a tisztifőorvos

Az ingyenes parkolás nem azért lett elrendelve, hogy hirtelen mindenki autóba üljön és nekiinduljon – figyelmeztetett Müller Cecília. Továbbra is fontos a kijárási korlátozás betartása: autóval is csak az induljon útnak, aki dolgozni megy, alapvető szükségleteit szerzi be vagy ebben segít rászorulóknak!

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes videó leplezi le Brüsszel hazugságát az oroszokról

origo.hu

Ukrajna beismerte, pillanatokra a teljes összeomlás

mindmegette.hu

Mindent kirántunk! 7 isteni rántott hús és zöldség

magyarnemzet.hu

Milák Kristóf csúcsa megdőlt, erre senki sem számított

ripost.hu

„Mink mostanában így” - Vele osztja meg az ágyát Kárpáti Rebeka

mandiner.hu

Kövessék a pénzt! – a CIA egykori specialistája kitálalt az Északi Áramlat felrobbantásáról

origo.hu

Megrázó vallomást tett válásáról a TV2 sztárja

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Ezért tilthatják be Magyarországon a mérgező TikTok Lite-ot

INSIDER

Ferencz Orsolya: A választáson a tét az életünk, a tét a béke

INSIDER

Menczer Tamás: Elsők vagyunk. Megint!

INSIDER

"Földönfutóvá váltak" - Csikk miatt égett le a lakásuk, így él most a kaposvári házaspár