Létrehozva: 2020.03.02.

Sorban állnak Óbudán, mert megelevenedik Harry Potter világa

Megrohantak egy nemrég megnyitott kávézót Budapesten, több ezren állnak sorba, hogy bejussanak a Harry Potter-könyvek és filmek világát idéző Repülő Seprűbe, de már csak nyárra tudnak időpontot adni. Maguk az ötletgazdák sem számítottak ekkora sikerre, ami feladta nekik a leckét.

Úgy felfutott és olyan népszerű lett néhány nap alatt az óbudai Repülő Seprű kávézó, hogy a tulajdonosai, Borbély Brigitta és Laci azóta sem térnek magukhoz. A forgalmas utca egyik házának a pincéjében rendezték be Harry Potter világát: minden részlet egyedi és aprólékosan kidolgozott, a hangulat pedig szó szerint varázslatos.

Fotó: Ripost

„Olyan helyet szerettünk volna, ahol tényleg bármi megtörténhet, ahol úgy érzed: bármelyik pillanatban beléphet egy varázsló vagy egy mágikus lény” – vezet körbe Brigitta.

Fotó: Ripost

Egy családi cégben dolgozunk a fivéremmel, és nagyon szerettünk volna saját kávézót. Tavaly májusban szerettem bele ebbe a pincébe, ahol korábban egy western-étterem működött, de már öt éve üresen állt, rémes állapotban volt. Rajtam kívül senki nem hitt abban, hogy ez a hely egyszer még újra vendégeket fogadhat. Nem terveztük meg előre a díszleteket, csak menet közben, a dekorálásnál jött az ötlet.”

Fotó: Ripost

Ennek ellenére, vagy éppen ezért minden a helyén van: a bejáratnál lévő varázsköpenyek, varázspálcák, a kviddicskapu, a kertészsarokban növő mandragórák, és természetesen nem hiányozhat az aranycikesz és a Teszlek Süveg sem.

Fotó: Ripost

„Nagyon vigyáztunk arra, hogy minden jogtiszta legyen, így azokból a tárgyakból, melyek kizárólag a Harry Potter világához kötődnek, csak az eredetieket vettük meg. Sok mindent viszont én magam készítettem, például a mandragórákat só-liszt gyurmából, a sárkánytojásokat és a varázspálcákat is” – sorolta Brigitta.

Fotó: Ripost

„Egy asztaloscsapat, amelyik kifejezetten varázsseprűk készítésére szakosodott, felajánlotta, hogy készít ide egy Nimbusz 2000-et, de inkább azt kértem, hogy egyedi seprűt kreáljanak, csak nekünk.”

Fotó: Ripost

De nemcsak a környezet, a kínálat is a varázslóvilágot idézi.

Fotó: Ripost

„Több vajsörreceptet is kipróbáltunk, kísérletezgettünk, mire megtaláltuk a sajátunkat.

Fotó: Ripost

”Sokáig kutattam speciális, természetes összetevők után, amik megszínezik az Unikornis limonádét vagy befeketítik a Fekete tó vize koktélunkat” – folytatta Brigitta.

Fotó: Ripost

„Ez életünk első kávézója, most ismerkedünk csak a vendéglátással. A Facebook-oldalunkat a szilveszteri buliba készülődve hoztam létre, mobilos fotókkal. Úgy terveztük, szép lassan beletanulunk.”

Fotó: Ripost

Hát, erre nem volt idő. Január 30-án nyitottak, és két-három nyugodt nap után elkezdtek özönleni hozzájuk az emberek. A rendezvényeik telt házasok, és asztalt foglalni sem könnyű, mivel a telefon állandóan foglalt, az előjegyzési naptárukban már szeptemberre is van bejegyzés.

Fotó: Ripost

Hétköznap délben már a nyitáskor sor állt az ajtó előtt, és pillanatok alatt megtelt az egész hely varázstanoncokkal és az őket kísérő felnőttekkel. S amíg a kicsik felfedezték a varázslóvilágot és mindent kipróbáltak, amit lehet, a szülők békésen szürcsölgették a kávéjukat – épp, ahogy Brigittáék megálmodták.

Fotó: Ripost

Tibet és Kerem török család sarjai, Budapesten élnek, szüleikkel és testvéreikkel érkeztek. A kedvencük a repülő seprű volt, de a varázspálca-készítést is kipróbálták.

Fotó: Ripost

A másodikos Kincső már az összes Harry Potter-könyvet olvasta, és a filmeket is látta. Szülinapjára lepték meg a szülei azzal, hogy elhozták ide. Különösen annak örült, hogy a Teszlek süveg a Griffendél-házba sorolta őt.

Fotó: Ripost

Laura, Lacika és az édesanyjuk, Elena a síszünetet használták ki, hogy ellátogassanak a Repülő Seprűbe. Laura nemrég kapott rá az olvasásra, az összes Harry Potter-könyvet kiolvasta.

Brigi és barátja egy kávéra ugrottak be, de a varázslóruhás szelfi nem maradhatott el!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

travelo.hu

Ittas nő miatt hajtott végre kényszerleszállást egy Budapestről induló repülő

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

"Pihenésre van szüksége" – Épségben találtak rá az eltűnt marcali családapára

INSIDER

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt.

INSIDER

Kiszámoltuk, mekkora gázszámlát kapnak az átalánydíjasok

INSIDER

Ezek a nők isznak a legkeményebben a Covid-járvány óta - Mutatjuk, hogy kik ők