2 éve

Meglepő, mivel tettek tönkre egy zárat Budapesten

Néhány hónapja szereltetett fel biztonsági ajtót egy budapesti pár, máris tönkretették nekik, ráadásul fogalmuk sincs, ki volt az.

Kiderült, valaki pillanatragasztót nyomott a középső zárjukba.

„Három zár van az ajtónkon, a párom pedig arra ért haza délután négy óra körül, hogy nem tud bejutni a saját otthonunkba!” – panaszolta a Ripost-nak a József Attila lakótelepen élő nő. „Szakembert hívtunk, aki lyukat fúrt az ajtóba, majd feltörte a zárat.”

Fotó: 123RF

Egy hetet vártak az új zárra, a zárcsere 50 ezer forintjukba került.

„Az egész életünket felborította a pillanatragasztós” – mondta Ágnes. „Féltünk, hogy valaki be akar törni hozzánk, a zárcseréig nem akartuk úgy hagyni a lakást. A párommal felváltva otthon voltunk egy hétig, még szabadságot is ki kellett vennem, a hétvégén pedig édesanyám szülinapja lett volna, amit így nem tudunk megünnepelni.”

A közös képviselőnek jelezték az esetet, ő azt kérdezte, nincs-e haragosuk, de nem tudnak róla. Most azt tervezik, hogy a rendőrséghez fordulnak, mert elképzelhető, hogy valaki ezzel a módszerrel próbál bejutni idegen lakásokba: tönkreteszi a zárat, és amikor elmennek otthonról a lakók, vidáman besétál, és elviszi, amit akar.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!