A Nemzeti Összetartozás Napja: Ez ad erőt a magyarságnak!

POLITIK
3 éve

Durva történet: nem vették észre az orvosok a csigolyatörést

Tízmillió forint kártérítést kér a kórháztól Bán Erika, mert úgy gondolja, két műhiba miatt lett mindössze 25 évesen 80 százalékos rokkant. Miután autóbalesetet szenvedett, az őt megröntgenező orvos nem vette észre, hogy csigolyatörése van, majd a műtőorvos egy csontszilánkot felejtett a műtéti területen, amitől lebénult a nő keze és lába. A fiatal nő munkaképtelen, párját is elveszítette.

Ritkán megy el otthonról Bán Erika, akkor is csak segítséggel. Pedig nem is olyan régen a 25 éves nő még energikus volt, állómunkát végzett egy ruhaipari cégnél. 2017 januárjában autóbaleset érte, és a legfőbb sérülést, a csigolyatörést nem vették észre a kórházba szállítása után.

„Az egész életemet megváltoztatta az a baleset. Pedig ennek nem kellett volna így lennie” – vélekedik Erika.

Fotó: Ripost/Keller Mátyás

„Egy ismerőshöz autóztunk a barátaimmal, amikor a kocsi megcsúszott a jeges úton, és az árokban kötött ki. Mivel nem voltam bekötve, megsérültem, vákuum matracon szállítottak kórházba. Ott megröntgeneztek, és azt mondták, nincs törésem. Erre felültem, és valami reccsent a nyakamban. Úgy engedtek el a kórházból, hogy pihenjek sokat, igyak sok folyadékot, így folytattam tovább az életem. Egy hét múlva felfigyeltem rá, hogy zsibbad a bal kezem, ezért elmentem a városi rendelőbe kontrollra. Ott ismét megröntgeneztek, és azonnal kórházba küldtek. A felvétel egyértelműen kimutatta: a C6 és C7 nyaki csigolyáimnál törés van!”

Ezek után Erika még öt órán át várakozott a baleseti osztályon, hogy újra megvizsgálják, majd felvegyék az osztályra, hiszen azonnal műtétre volt szükség.

„Akkor azt mondták: csoda, hogy életben maradtam, a sérülés miatt ugyanis leállhatott volna akár a légzésem is. Rettenetes ebbe belegondolnom” – folytatta a fiatal nő. „Másnap reggel megműtöttek, majd egy nappal később még egyszer. Miután ugyanis kitoltak az első műtétről, nem tudtam mozgatni a bal lábamat. Először nem hittek nekem, majd, amikor megvizsgáltak, azt mondták: egy szilánk bent maradt véletlenül, az nyomja a gerincvelőt, ki kell venniük másnap. A másnapi műtét után sem a bal lábam, sem a bal kezem nem tudtam mozgatni, és a vizeletem se tudtam tartani. Rettenetes volt.”

Erika végül három hónapnyi rehabilitáció után tudott újra lábra állni. Időközben a Csongrád Megyei Kormányhivatal 80 százalékos rokkantnak minősítette, mivel nem képes magát ellátni, egészségkárosodási és fogyatékossági járadékot is kap.

„Dolgozni nem tudok, mert sem álló, sem ülő munkát nem végezhetek. A párkapcsolatom is tönkrement ebben a szörnyű kálváriában, a szüleim és a barátaim segítenek nekem mindenben” – panaszolta Erika. „Mivel szerintem kétszer is hibát követtek el, így ügyvédi segítséggel tízmillió forint kártérítést kértem a kórháztól, de eddig még egy bocsánatkérést sem kaptam.”

A Ripost is megkereste a kórházat, hogy megtudjuk: mi alapján vélik úgy, hogy nem orvosi műhiba áldozata Erika, ám lapunknak sem válaszolnak napok óta.

 

Mi a műhiba, ha az sem, hogy nem veszik észre a csigolyatörést?

„Peren kívüli megegyezésre törekedtünk, 10 millió forintot kértünk. A kórház másfél évig nem válaszolt, majd részletes indoklás nélkül elutasított” – nyilatkozta a Ripost-nak az asszony ügyvédje, dr. Ábrahám László. „Levelükben azt írták: a kártérítésnek nincs jogalapja. Csak azt nem tudom, hogy mi számít orvosi hibának, ha az nem, hogy egy baleset után nem vesznek észre egy csigolyatörést.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt a Netflix botrányos döntése, minden felhasználót érint!

origo.hu

Kibékülhetett L.L. Junior és Dárdai Blanka - fotó

mindmegette.hu

Nem mindegy, hogyan csinálod: a fűnyírás 9 alapszabálya

magyarnemzet.hu

Djokovics esete megismétlődött Párizsban, sírt a labdaszedő

metropol.hu

"Azt mondta, kövér és öreg vagyok": kidobta egyiptomi szerelme, most mégis több ezer fős lagzira készül

magyarnemzet.hu

Szoboszlai berontott, és sörrel öntötte nyakon az edzőjét + videó

origo.hu

Ez okozta a százak életét követelő indiai vonatkatasztrófát - Felkavaró képek!

ripost.hu

Tízmilliószoros nap van, ennek a három csillagjegynek óriási szerencsét hoz

ripost.hu

Alig takarta valami Tóth Andi bájait

ripost.hu

"Az egész életedet végighazudtad!" - nyilvánosságra hozták Gáspár Bea és Győző magánbeszélgetését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Már nem mernek kimenni a Szekszárdon meggyilkolt kis Leonetta sírjához a szülei

INSIDER

Kullancsinvázió! 30 százalékkal több a csípés miatt kezelt betegek száma - mondja a gyermekorvos

INSIDER

Árkörkép a kötelező akciózásról a boltokban: van, ahol 10 helyett 30%-os a leárazás – videó

INSIDER

Összeomlott a család, ellentmondásosak a hírek a Lakitelekről eltűnt Zsoltról

INSIDER

Potápi Árpád János: Trianonból erőt nyerhetünk

INSIDER

„Itt megélem, hogy szabadnak teremtett a Jóisten" – Dörnyei Béla három éve a Bokodi-tó egyik horgász stégjén él

INSIDER

"A külhoni magyarokért kiállni csak egy erős ország tud"

INSIDER

Jó hírt kaptak a tanárok