Létrehozva: 2019.12.27.

Durva történet: nem vették észre az orvosok a csigolyatörést

Tízmillió forint kártérítést kér a kórháztól Bán Erika, mert úgy gondolja, két műhiba miatt lett mindössze 25 évesen 80 százalékos rokkant. Miután autóbalesetet szenvedett, az őt megröntgenező orvos nem vette észre, hogy csigolyatörése van, majd a műtőorvos egy csontszilánkot felejtett a műtéti területen, amitől lebénult a nő keze és lába. A fiatal nő munkaképtelen, párját is elveszítette.

Ritkán megy el otthonról Bán Erika, akkor is csak segítséggel. Pedig nem is olyan régen a 25 éves nő még energikus volt, állómunkát végzett egy ruhaipari cégnél. 2017 januárjában autóbaleset érte, és a legfőbb sérülést, a csigolyatörést nem vették észre a kórházba szállítása után.

„Az egész életemet megváltoztatta az a baleset. Pedig ennek nem kellett volna így lennie” – vélekedik Erika.

Fotó: Ripost/Keller Mátyás

„Egy ismerőshöz autóztunk a barátaimmal, amikor a kocsi megcsúszott a jeges úton, és az árokban kötött ki. Mivel nem voltam bekötve, megsérültem, vákuum matracon szállítottak kórházba. Ott megröntgeneztek, és azt mondták, nincs törésem. Erre felültem, és valami reccsent a nyakamban. Úgy engedtek el a kórházból, hogy pihenjek sokat, igyak sok folyadékot, így folytattam tovább az életem. Egy hét múlva felfigyeltem rá, hogy zsibbad a bal kezem, ezért elmentem a városi rendelőbe kontrollra. Ott ismét megröntgeneztek, és azonnal kórházba küldtek. A felvétel egyértelműen kimutatta: a C6 és C7 nyaki csigolyáimnál törés van!”

Ezek után Erika még öt órán át várakozott a baleseti osztályon, hogy újra megvizsgálják, majd felvegyék az osztályra, hiszen azonnal műtétre volt szükség.

„Akkor azt mondták: csoda, hogy életben maradtam, a sérülés miatt ugyanis leállhatott volna akár a légzésem is. Rettenetes ebbe belegondolnom” – folytatta a fiatal nő. „Másnap reggel megműtöttek, majd egy nappal később még egyszer. Miután ugyanis kitoltak az első műtétről, nem tudtam mozgatni a bal lábamat. Először nem hittek nekem, majd, amikor megvizsgáltak, azt mondták: egy szilánk bent maradt véletlenül, az nyomja a gerincvelőt, ki kell venniük másnap. A másnapi műtét után sem a bal lábam, sem a bal kezem nem tudtam mozgatni, és a vizeletem se tudtam tartani. Rettenetes volt.”

Erika végül három hónapnyi rehabilitáció után tudott újra lábra állni. Időközben a Csongrád Megyei Kormányhivatal 80 százalékos rokkantnak minősítette, mivel nem képes magát ellátni, egészségkárosodási és fogyatékossági járadékot is kap.

„Dolgozni nem tudok, mert sem álló, sem ülő munkát nem végezhetek. A párkapcsolatom is tönkrement ebben a szörnyű kálváriában, a szüleim és a barátaim segítenek nekem mindenben” – panaszolta Erika. „Mivel szerintem kétszer is hibát követtek el, így ügyvédi segítséggel tízmillió forint kártérítést kértem a kórháztól, de eddig még egy bocsánatkérést sem kaptam.”

A Ripost is megkereste a kórházat, hogy megtudjuk: mi alapján vélik úgy, hogy nem orvosi műhiba áldozata Erika, ám lapunknak sem válaszolnak napok óta.

 

Mi a műhiba, ha az sem, hogy nem veszik észre a csigolyatörést?

„Peren kívüli megegyezésre törekedtünk, 10 millió forintot kértünk. A kórház másfél évig nem válaszolt, majd részletes indoklás nélkül elutasított” – nyilatkozta a Ripost-nak az asszony ügyvédje, dr. Ábrahám László. „Levelükben azt írták: a kártérítésnek nincs jogalapja. Csak azt nem tudom, hogy mi számít orvosi hibának, ha az nem, hogy egy baleset után nem vesznek észre egy csigolyatörést.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt az izraeli bejelentés, minden megváltozik

origo.hu

Nagy a baj: katonákat küld Ukrajnába az Egyesült Államok

mindmegette.hu

Galajfű, a pajzsmirigy doktora: ezért érdemes a teáját fogyasztani

magyarnemzet.hu

Liverpool: lebukott a repülőtéren a tréner, akit Klopp utódjának gondolnak + videó

ripost.hu

Nem hiszed el, hogy néz ki manapság a Váratlan utazás főszereplője – galéria

magyarnemzet.hu

Hózápor a Mátrában, a Bükkben mínusz 13 fokot mértek + fotók

origo.hu

Meglepő véleménye van a modellkedésről Kiszel Tünde lányának

travelo.hu

Bemutatkozott Malaika, a Magán Zoo legfiatalabb bundás lakója

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: kapjanak vállalati országbérletet a BKK-BKV munkatársai is

INSIDER

Hihetetlen trükkel szöknek át a kárpátaljai férfiak Magyarországra - így úszta meg a háborút öt férfi

INSIDER

Dráma Szegeden: vezetés közben lett rosszul a buszsofőr, kollégái élesztették újra

INSIDER

Európai-színvonalú húsüzem látja el az országot