Létrehozva: 2019.10.18.

Megszólalt a veronai hős tanár felesége, ezt az egyet reméli

A gyerekeket megmentő testnevelés tanár élete a tragédia óta csak megpróbáltatásokból állt.

Egy egész ország gyászolja Vígh Györgyöt, a testneveléstanárt, aki több gyereket is kimentett az égő buszból Veronában. A Bors úgy tudja, a férfit egy ideje kórházban kezelték, feldolgozhatatlan lelki fájdalommal élt, ami meggyorsította a halálához vezető, tragikus folyamatot.

Fekete zászló leng a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium bejáratánál. A diákok pedig egyperces néma csenddel emlékeztek iskolájuk volt tanárára, a kedden 66 évesen elhunyt Vígh Györgyre, akit az ország csak úgy ismert: a veronai hős. A férfi az életét kockára téve rohant vissza a lángokban álló buszra, hogy a pokoli tűzben rekedt iskolásokat mentse azon a tragikus napon, 2017. január 20-án. Két gyerekét azonban nem tudta kihozni, amit pedig képtelen volt feldolgozni.

Vígh Györgyre volt tanítványai a mai napig kedvenc tanárukként emlékeznek. A Szinyei örökös tanárává választotta, valósággal megrendültek.

Úgy tudni, Györgyöt hónapok óta kórházban kezelték. Fizikai állapota mellett – mint ismerősei mondják – feldolgozhatatlan lelki fájdalmai is közrejátszottak a halálában. Az ATV-nek korábban ő maga mondta: már csak 60–70 százalékos állapotban van, testileg és lelkileg sem ugyanaz már.

„Hallottuk, hogy gyógykezelés alatt állt egy ideje, az orvosa pedig figyelmeztette, hogy ez a borzasztó lelki teher meggyorsítja a betegség folyamatait. De Gyuri nem tudta feldolgozni a történteket, gyermekei halálát. Közben aggódott a feleségéért, mi lesz, ha egyedül marad. Felfoghatatlan, egy ilyen csodálatos embernek ennyi fájdalmat kellett megélnie. Reméljük, a feleségének lesz elég ereje” – mondta egy, a neve elhallgatását kérő ismerős.

György és felesége, Erika a baleset után három hónapot töltött kórházban. A pedagógus újra megtanult járni, emberfeletti erővel harcolt és támogatta feleségét, akivel ezután zárkózottan, csendben éltek, szinte belerokkantak a gyászba, hiszen a gyerekeikért éltek. A baleset után az egész házat, köztük a gyerekek szobáit is úgy hagyták, ahogyan a sítúra előtt volt. Fia utolsó, használt trikóját ki sem mosták.

„Rákos vagyok, a nyirokrendszeremet támadta meg a kór. A Honvédkórházban fekszem, január óta 13 kemoterápiás kezelést kaptam. Volt, amikor a feleségem húzott ki az ágyból, mert a fájdalmaim miatt nem tudtam felkelni” – mondta korábban a tanár, aki végül nem tudott felépülni betegségéből.

„A férjem csontvelő-transzplantációs kezelésre várt, bizakodtunk, hogy utána javul az állapota. Sosem beszéltünk a halálról. Az utolsó hetet az intenzív osztályon töltötte, de még el tudtam búcsúzni tőle. Végül kedd délután meghalt. Remélem, van mennyország, ahol majd találkozhat a gyerekeinkkel” – mesélte a Blikknek a férfi felesége, Erika.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Összeomlott a PSG, megint bukhatja a BL-álmát

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Lesújtó hírt kaptunk: elhunyt a válogatott labdarúgó

hirtv.hu

Újabb influenszereket látott vendégül David Pressman

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal