3 éve

Börtönt kaptak a döglött disznó miatt

A három férfi minössze annyit követett el, hogy egy kiszáradt kútba dobtak egy döglött disznót, mégis egy év börtönbüntetést kaptak.

Három férfit is egy év börtönbüntetésre ítélt a Mohácsi Járásbíróság, mert egy kiszáradt kútba dobták az egyikük halott disznójának tetemét.

A bűneset Véménden történt, mind a hárman itt élnek. Az egyikük 150 kilós, kifejlett disznója még 2018. augusztusában elpusztult. A férfi nem akart sokat bajlódni a tetemmel, ezért elhatározta, hogy egy használaton kívüli, kiszáradt kútba dobja. Ebben segített neki az ügy másod és harmadrendű vádlottja is.

A harmadrendű vádlott egy traktort hozott, melynek villájára a másodrendű rákötötte a tetemet. A kert végében található kiszáradt kúthoz hajtottak, ahol az elsőrendű és másodrendű vádlottak az állat tetemét a kútba lökték, majd a kút nyílását fedő beton elemet a kútra ráhelyezték és mindenki békében hazament.

Csak azt nem tudták, hogy a sertéstetem veszélyes hulladéknak minősül, és a tettükkel megsértették a hulladékgazdálkodás rendjét. Ezért kaptak mind a hárman egy éves börtönbüntetést, két év próbaidőre felfüggesztve.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!