3 éve

"Tettem, amit parancsoltak" - döbbenetes dolgokat állít a villanyszerelők meggyilkolásával vádolt É. Imre

A vállalkozóként dolgozó férfi szerint mindkét villanyszerelõ él még, csak drogügyletbe keveredtek.

Döbbenetes dolgokat állít a két villanyszerelő megölésével gyanúsított É. Imre, akit 16 havi letartóztatás után a múlt héten helyeztek házi őrizetbe.

A férfi a Blikknek és a Borsnak is interjút adott, amelyben elmondta: mindkét férfi él még, csak kábítószerekkel foglalkozó bűnbanda elől menekülnek.

Mint ahogy arról a %Ripost% is beszámolt, tavaly húsvétkor nyomtalanul eltűnt Mácsik Zoltán mosonmagyaróvári villanyszerelő. A családapa utoljára volt főnökével, É. Imrével találkozott az abdai benzinkúton, mert egykori munkaadója komoly összeggel tartozott neki. Mácsik azóta nem került elő, holttestét a mai napig nem találták meg.

É. Imre most elmesélte, mi történt azon a reggelen, amikor Mácsik eltűnt. Ahogy visszaemlékezett, már hajnalban felkelt és éppen az autójába pakolt, amikor váratlan dolog történt.

"Három sötét ruhás, nagydarab férfi jelent meg mögöttem. Azt kérdezték, nálam van-e az a pénz, amivel Zolinak tartozom. Nem hagytak sok választást, átadtam nekik a kilencezer eurót. Egyikük beült mögém, és a parancsára elhajtottunk az ikrényi telkemre. A férfi közben egyáltalán nem beszélt ve­lem, aztán együtt mentünk Zoltán elé".

"Visszamentünk Ikrénybe, ahol számon kértem Zoltánt, hogy mi volt ez a cirkusz. Feltételeztem, hogy köze van ezekhez az emberekhez.

Azt mondta, ugyanabba a helyzetbe került, mint korábban Orlik Vilmos: villanybekötéseket vállalt egy olyan ukrán csapatnak Szlovákiában, akik marihuánatermesztéssel is foglalkoztak. Õ ebből ki akart szállni, de megfenyegették, ha nem csinálja tovább, a családja fogja bánni.

Azt mondta, el kell tűnnie, ha életben akar maradni. Ehhez kérte a segítségemet" - mondta a Borsnak a férfi.

A három tagbaszakadt férfi közül kettő letérdepeltetett, egyikük pedig fegyvert fogott rám és utasítottak, hogy segítsek Zolinak.

Csak annyit kellett tennem, hogy egy hónapig senkinek ne mondjak semmit az eltűnéséről. Ezt megígértem, majd gyorsan eljöttem. Tettem, amit parancsoltak - mesélte É. Imre.

É. Imre története azonban még nem ér itt véget: szerinte a másik villanyszerelő, Orlik Vilmos jelentkezett nála nem sokkal azután, hogy a családja jelezte a rendőrségnek: sehol nem találják szerettüket.

"Megdöbbentem, amikor találkozóra hívott, én is úgy tudtam ugyanis, hogy eltűnt. Azt mesélte, hogy ő és Mácsik is voltak kint Szlovákiában, ahol ukránok kábítószert termesztenek. Az ő feladatuk volt úgy megbütykölni a villanyt, hogy ne legyen hatalmas a villanyszámla, szóval gazdaságosabban működhessen az úgynevezett vállalkozás. Nem tartom kizártnak, hogy ennek a társaságnak köze van az eltűnésükhöz. Persze, az sem kizárt, hogy a fekete ruhások Mácsik barátai voltak, és pont az ukránok elől szöktették el, attól tartva, hogy valami komoly baja esik" – mondta el É. Imre.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!