3 éve

Sok százezer családnak javul a helyzete

Magyarország erõsödését mutatja, hogy július 1-jével elindult a családvédelmi akcióterv és a parlament döntése nyomán további adócsökkentések is várhatók - mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje kedden Budapesten újságíróknak.

Kocsis Máté kiemelte: a családvédelmi és a gazdaságvédelmi akcióterv elindítása sok százezer magyar családnak jelent segítséget a mindennapokban.

  Kifejtette: mostantól az akciótervből a babaváró hitel, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, a még kedvezőbb csok lehetősége, és a jelzáloghitelek elengedésének bővített változata vált elérhetővé. 

A négy gyermeket vállaló nők szja-mentessége és a nagyszülői gyed 2020. januárjától lép életbe.

Kocsis Máté kitért arra:

amikor a támogatáshoz szükséges tb-igazolás illetékmentességéről döntöttek, Gyurcsány Ferenc távozott a teremből.

Ezzel világossá vált, hogy a családvédelmi akciótervvel és a családok támogatásával összefüggő döntéseket a Demokratikus Koalíció elnöke tudatosan nem szavazza meg - mondta Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: Gyurcsányék újra elvennék a családok támogatására fordítható forrásokat, amit a Fidesz-KDNP teljesen elfogadhatatlannak, nemzet- és családellenesnek tart.
    Hozzátette: ez a helyzet az adótörvényekkel is, ez látható a benyújtott módosító javaslatokból, azaz "az ellenzék adóemelési mániája" nem hagyott alább.
  

A frakcióvezető szólt az úgynevezett lex Czeglédy elfogadásáról is, kiemelve: az a határozott álláspontjuk, nem fordulhat elő még egyszer, hogy egy büntetőeljárás alatt álló személy mentelmi jog mögé bújva mentesüljön azon következmények alól, amelyek minden bűnelkövető állampolgárra érvényesek lennének.

Hozzátette: Gyurcsány Ferenc egy hatmilliárdos csalási ügybe keveredett bűnözőt azzal próbált kimenekíteni, hogy a DK-listájára tette, s ezzel elérte, hogy Czeglédy Csaba időt nyerjen a jogkövetkezmények terhe alól. Azt nem tudni, hogy ez alatt Czeglédy Csaba dolgozott-e azon, hogy bizonyítékokat tüntessen el, tanúkat befolyásoljon - jegyezte meg.

Kocsis Máté rámutatott: a szocialisták, a DK, az LMP-s Ungár Péter és Schmuck Erzsébet, a párbeszédes Burány Sándor, valamint a független Szél Bernadett és Szabó Szabolcs is nemmel szavazott a törvényre. Ezzel megint a bűnözők oldalára állt a Gyurcsány Ferenc vezette ellenzék - értékelt a Fidesz frakcióvezetője.
   

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelöltről azt mondta: nem igazán lehet tudni, ki is támogatja őt, és ki tudja, ki mindenki bukkan még fel az ellenzéki oldalon az őszi önkormányzati választásokig. Az ellenzéki marakodás, "roncsderbi" nem lezárult az előválasztáson, hanem most kezdődött el - értékelt, hozzáfűzve: most a legnagyobb "meccs" Karácsony és Puzsér Róbert között van, de további jelöltekre is számít.

A sajtóban kedden megjelenteket arról, hogy Karácsony Gergely az esélyesebb jelölt a főpolgármesterségre hírhamisításnak nevezte. A budapesti polgárok jelentős része Tarlós Istvánt tartja esélyesnek, a jelenlegi városvezető messze vezeti a közvélemény-kutatásokat - jelentette ki. Megjegyezte: a Závecz kutatóintézet sem azt mérte, amit a sajtó közölt.

Arra a felvetésre, hogy miért döntöttek a köznevelési törvényről szóló szavazás elhalasztásáról, azt mondta: sok ponton támadták az előterjesztést, és egy észrevételt megfontolásra érdemesnek tartottak. A zárószavazást jövő péntekre teszik át. Jelezte: az Oktatási Hivatal engedélyével a jövőben is működhet majd a Waldorf-módszer Magyarországon.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!