Létrehozva: 2019.06.21.

Pénzt gyűjtenek a sziámi ikrek műtétjére

Szinte minden adott a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásához: túl vannak az elõkészítõ mûtéteken, egészségügyileg minden rendben a gyerekekkel, az orvos csapat is felkészült - tudta meg a Ripost. A mûtétsorozat befejezéséhez, a tényleges szétválasztó mûtéthez azonban még nincs együtt a teljes összeg.

Már fél éve Magyarországon élnek a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek. Rabia és Rukia a szüleikkel és kilencéves nővérükkel együtt érkeztek Magyarországra január 5-én.

„Az ikrekkel minden rendben, orvosaink készülnek a végső
szétválasztó műtétre"
– közölte a %Ripost% kérdésére a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány munkatársa. Ennél bővebb információt a gyerekek és az orvosok nyugalmára hivatkozva egyelőre nem adnak. 

A %Ripost% információi szerint a fejüknél összenőtt ikrek szétválasztása rendkívül nehéz, csak gondosan megtervezett műtétsorozattal lehetséges. Mint ahogy arról beszámoltunk, a szülők akkor vállalkoztak a szétválasztásra, amikor a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata elvállalta a műtétsorozatot.

Tavaly Bangladesben két lépésben, összesen 14 órás műtéttel, dr. Hudák István idegsebész vezetésével sikerült szétválasztani a fő agyi szállítóér-hálózatot az érpályán belül egy új módszerrel. Budapesten a januári vizsgálatokat követően dr. Pataki Gergely plasztikai sebész speciális tágítókat ültetett be a kicsik fejbőre alá a bőr és a koponyán kívüli lágyrészek nyújtásához.

Ez információink szerint tovább tart, mint az előzetesen kalkulált 100 nap, de a kicsik jól viselik. A végső műtétet, az agy és a koponya kettéválasztását dr. Csókay András idegsebész fogja vezetni. A műtétsorozat végén pedig újra Pataki doktoré lesz a főszerep, ugyanis zárni kell a két koponyát. Előreláthatóan júliusban döntenek arról, hol és mikor végzik el a sorsdöntő műtétet.

A műtétsorozatot és a család ellátását kezdettől fogva a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány támogatja anyagilag. A közhasznú alapítvány az ikrek műtétjén kívül más orvosi missziókat is finanszíroz. A magyar orvosok ennek keretében térítésmentesen vállalták a munkát, de emellett rengeteg további költség merül fel. Ezért most társadalmi összefogásra van szükség, hogy a magyar orvosi csodához az anyagiak is megbízhatóan rendelkezésre álljanak.

„Minden forintra szükségünk van a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek szétválasztó műtétsorozatának folytatásához, ahhoz, hogy ez a két tündéri lányka kis önkéntes orvoscsoportunk fáradhatatlan munkájának köszönhetően esélyt kapjon egy jobb életminőségre” - írták ki az alapítvány Facebook oldalára. Indítottak egy nemzetközi gyűjtőkampányt is: a népszerű GoFundMe oldalon keresztül a világ bármely részéről adományozhatnak az emberek.

„A tervek készen vannak, a csapat készen van. Kérünk, hogy támogass az adományoddal, hogy elvégezhessék a műtétet, légy részese a csodának” – írják angol nyelven az oldalon, ahol eddig 2145 dollárt adományoztak. Összesen 95 ezer dollárra van szükség a műtéthez és a további kezelésekhez.

 

Így segíthet, aki akar

Aki úgy gondolja, hogy szívesen hozzájárul a bangladesi sziámi ikrek szétválasztó műtétjéhez, az alábbi lehetőségekkel élhet.

  • Adományozni lehet átutalással a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány bankszámlaszámára. Bankszámlaszám: 62900177-11592112 (Pannon Takarék Bank)
  • Hívhatja az alapítvány adománygyűjtő vonalát, a 13680-at. A szám bármely belföldi hálózatból elérhető. A hívás vagy tetszőleges szövegű SMS díja 500 Ft, ezt az alapítvány kapja.
  • A GoFundMe nemzetközi adománygyűjtő portálon keresztül a donate gombra kattintva lehet adományozni a bankkártya adatainak megadásával, egy biztonságos fizetési csatornán keresztül.
  • Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Dadog, makog, összevissza beszél a zavarba jött Cseh "Katka" - videó

    origo.hu

    Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

    metropol.hu

    Házasság első látásra: Bogi felfedte az igazságot

    magyarnemzet.hu

    Cseh Katalin budapesti városokról beszél, belezavarodott a mondanivalójába + videó

    metropol.hu

    Próbáld ki tudásod és érettségizz velünk!

    vg.hu

    Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

    origo.hu

    Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

    travelo.hu

    Kiskacsákat mentettek meg a tűzoltók

    ripost.hu

    Dallos Bogi megmutatta kisfia cuki arcát: „Gyönyörű szeme van a kishercegnek” - Fotó

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    ripost.hu

    3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    INSIDER

    Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

    INSIDER

    Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

    INSIDER

    Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

    INSIDER

    Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

    INSIDER

    Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

    INSIDER

    „Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

    INSIDER

    Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

    INSIDER

    Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal