3 éve

Számlát kapott a vevő a kamu ezüstről

Pofátlanul becsaptak egy nõt Budafokon - és valószínûleg minden más vevõt is. Az egyik helyi nagyáruházban található, Silver nevû kisüzletben ugyanis 50%-os leértékelést tartottak több, ezüstnek mondott termékre. Csakhogy kiderült: az ékszer nem nemesfémbõl készült!

Pável Márta, mivel örült a félárú kedvezménynek, több ékszert is vásárolt, számlát és garanciát kapott róluk. Az ékszereket üvegszekrénybe zárva tartották, azok közül választott.


„Gyönyörű a bolt, így az ember nem gondolná, hogy átverik" – kezdte lapunknak Márta. 

„Miután kifizettem az ékszereket, hazajöttem és gyönyörködtem bennük. Ekkor tűnt fel, hogy nincs rajtuk fémjel.

 

Kiborultam, hiszen úgy vettem meg, hogy ezüstöt kértem, és a számla alapján azt is adtak el nekem. Amikor visszamentem, az eladó is megvizsgálta és azt mondta, nem érti, miért nincs rajta jelzés, hiszen az ezüstök közül, a szekrényből adta. Egy hét hordás után a gyűrű aljáról előbukkant a vörösréz. Nem csak az háborít fel, hogy 11 ezer forintért vettem náluk „ezüstöt”, hanem az, hogy ezt teszik a többi vevővel is! Amikor újra visszavittem a gyűrűt, egy másik eladó volt ott, aki elismerte, hogy az ékszer valóban réz, de ő a gyűrűt nem veszi vissza, sőt a pénzt sem adja vissza! Mivel a kérdéseimre nem tudtak érdemben válaszolni, beírtam a panaszkönyvbe."


Dr. Kamarás Péter ügyvéd szerint feljelentést kell tenni csalás miatt.
„Mivel megkárosították a vevőt, érdemes a fogyasztóvédelemhez fordulni és bejelenteni az esetet" – kezdte. „Ez egyértelműen csalásnak minősül, és ha bebizonyosodik, hogy az üzletben hamisítványokat árulnak, az is bűncselekmény."


A %Ripost% felkereste az érintett boltot is, ahol nem tagadták, hogy az ezüstként kiírt áru valójában nem az, de megígérték: a panaszos levásárolhatja azt az összeget, amivel becsapva érzi magát.
Immár annak tudatában, hogy amit választ, az aligha ezüst!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!