3 éve

Máris eredményes a nevelőszülő-toborzó körút

Minden gyerek élhessen családban - ez volt a célja a nevelõszülõ-toborzó körútnak, ami az elmúlt fél évben az ország minden megyéjébe eljutott és tegnap a fõvárosban a Várkert Bazárban zárult, ahol több ezer család szórakozott önfeledten.

Oláhné Pataki Ildikó saját 21 éves sérült gyermeke mellett három gyermeket nevel, tíz éve nevelőszülő, emellett főállású közgazdász.


„Mindenkinek ajánlom, hogy ha a körülményei lehetővé teszik, vállaljon nevelt gyermeket" – mondta el a %Ripost%-nak, amíg a csemeték játszottak. „Akár egyetlen gyermeket is érdemes befogadni, ha van hová. Ezek a kicsik nem tehetnek arról, hogy család nélkül maradtak, és bár adódnak nehézségek, ezt nem tagadom, de a szeretet, amit tőlük kapunk, bőven kárpótol."


23 ezer gyermekről gondoskodik az állam, közülük 8 ezren várnak arra, hogy nevelőszülőhöz kerülhessenek. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának féléves kampánykörútjának keretében több tízezren vettek részt a nevelőszülő-toborzó családi napokon, az ország minden megyéjében. Jelenleg 5200 nevelőszülő van, közel ezren vannak az új érdeklődők. Azok, akik megfelelnek a feltételeknek, és a részletek ismeretében is vállalkoznak a feladatra, körülbelül ötszázan lesznek, de folyamatos a jelentkezés.

„Amikor a kampányt indítottuk, az volt a célunk, hogy minden gyerek és fiatal megtapasztalhassa, milyen családban élni" – mondta el a %Ripost%-nak Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár.

„Énekesek, közszereplők, gazdasági és társadalmi szereplők is mellénk álltak a kampány során. Ezzel az összefogással a gyerekek rendezett körülmények között nőhetnek fel és a társadalmat fogják erősíteni. A nevelőszülővé válás hosszabb folyamat, az a fontos, hogy egyre több gyermek kerüljön családba" – összegzett.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!