RETRO RÁDIÓ

A Ripost kiderítette, hogyan változik a hús ára

A Ripost kiderítette, hogyan változik a hús ára
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2019. 05. 10. 12:15

Több helyen lehetett hallani, olvasni az utóbbi napokban, hogy emelkedik a hús ára. Az Európai Bizottság szerint különösen a csirke iránti kereslet nõtt, emiatt pedig az ára is. A Ripost megint a legkézenfekvõbb módon járt utána az igazságnak: kimentünk a piacra.

Húst hússal eszik a magyar – ha teheti. Az áfacsökkentésnek köszönhetően azonban a kereslet növekedése ellenére a hazai húsárak nem vagy alig emelkedtek tavaly óta. Ezt tapasztalták a %Ripost% munkatársai, és ezt állítják a vevők és az eladók is a piacon, minden más híreszteléssel ellentétben. A fővárosi piacokon sokan vannak, és nemcsak a friss tavaszi zöldféléket viszik, hanem a húst is.  

„Évek óta ide járok a Fővám téri csarnokba, elég jól ismerem az árakat, nincs semmiféle drágulás. Ez már megint valami rémhír” – nyilatkozta a %Ripost%-nak Komjáthy Ferenc. A hentesek ugyanezt állítják.

„Egyáltalán nem emelkedtek az árak, sőt némelyiknél még csökkentek is, és mostanában nem tervezzük, hogy új árcédulákat írunk. Pedig a keresletre nem lehet panasz”

– állította a Duna Baromfi hentesüzletében kiszolgáló Péter.

Az, hogy a hús melyik része éppen mennyibe kerül, függ a beszerzési helytől és attól, mennyit tesz rá a kereskedő. Az egyetlen, ahol áremelkedést tapasztaltunk, a marhahús, ott 200-300 forinttal kerül többe egy kiló.

Érdeklődtünk a henteseknél, de senki nem tervez a közeljövőben áremelést.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.