3 éve

Fordulat az eltűnt villanyszerelő ügyében, ez jön most

A férfi családja még mindig reménykedik, és nem akarnak tétlenül várni.

Hiába telt el majd egy év Mácsik Zoltán eltűnése óta, a családja egyetlen pillanatig sem adta fel a reményt, hogy élve viszontlátja a villanyszerelőként dolgozó férfit. Felesége és lánya újabb keresést tervez a családapa felkutatására, reményeik szerint sokan csatlakoznak majd hozzájuk.

"Terveink szerint az újabb keresés március 16-án lesz" – mondta Zoltán felesége a Blikknek, aki mindenkit kér, hogy ha van rá lehetősége, csatlakozzon hozzájuk.

Mácsik Zoltán tavaly húsvétkor tűnt el, miután találkozott a munkaadójával, É. Imrével. A vállalkozó egy nagyobb összeggel tartozott a villanyszerelőnek, és azt ígérte neki telefonon, ha odamegy az abdai benzinkúthoz, kifizeti neki az elmaradását. A töltőállomáson készült kamerafelvételek rögzítették a két férfi találkozását, azóta viszont senki nem tud semmit Mácsik Zoltánról.

A villanyszerelő megölésével É. Imrét gyanúsítja a rendőrség, a férfi jelenleg is letartóztatásban van. A győri vállalkozó nem ismerte be a gyilkosságot. É.-t azóta meggyanúsították egy másik, szintén nyomtalanul eltűnt villanyszerelő, O. Vilmos megölésével is. Õ azonban állítja: semmi köze a két férfi eltűnéséhez.

"É. Imre egy dologgal nem számolt, azzal a szavakkal ki nem fejezhető határtalan szeretettel, ami hármunkat, a férjemet a lányomat és engem összeköt. Jobb, ha tudomásul veszi, hogy amíg élünk, mi nem adjuk fel Zoli keresését. Senki és semmi nem állíthat meg minket, harcolunk küzdünk, kutatunk, hogy végre kiderüljön, mi történt a férjemmel.

Ha tényleg megölte Zolit, akkor ő abban a pillanatban engem is megölt. Tizennégy éves korunk óta vagyunk együtt a legnagyobb megértésben és szerelemben. Amióta eltűnt, a lányommal rettegünk minden ünneptől, hogyan miként fogjuk nélküle átvészelni" – mondta sírva a lapnak Mácsik Zoltánné.

Zoltán családja egyszer már szervezett egy keresést. Akkor a civil kutatócsapat nem jutott eredményre. Elmentek többek között É. Imre telkének környékére, mert azt sejtették, talán ott tartja fogva a férfit, aki nem tud életjelet adni magáról.

"Akkor későn hirdettük meg az akciót, így talán nem jutott el olyan emberekhez, akik szívesen segítettek volna nekünk. Most majd nagyon odafigyelünk a részletekre, hogy még többen tudjanak csatlakozni. A rendőrségtől semmiféle tájékoztatást nem kapunk, a nyomozás érdekeire hivatkoznak. Így nincs más lehetőségünk, mint a kezünkbe venni a Zoli utáni kutatás szervezését."

É. Imre majd egy éve van letartóztatásban. A nyomozási bírónak március 11-ig kell döntenie annak meghosszabbításáról, avagy arról, hogy házi őrizetbe kerülhet a gyanúsított. A férfit emberöléssel gyanúsítják, így akár élete végig börtönben maradhat.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tóth Andi különös dolgot mondott Marics Petiről

origo.hu

Drámai jóslat: a németek kihalnak

borsonline.hu

Újabb részletek a pesti sztárügyvédnőről, aki az olasz maffia pénzét mosta tisztára

mandiner.hu

Szakértő Ukrajnáról: a régi eszközök kifogynak, a csúcstechnika háborúja jön

ripost.hu

Döbbenetes, mit műveltek a kóbor kutyák, mindenki retteg a magyar faluban

origo.hu

Kanye West az utcán őrjöngött, többekre rátámadt - videó

astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. január 29.: az Oroszlán kisugárzása felerősödik, a Bika vidám

ripost.hu

Hátborzongató, mi vár ránk 2023-ban Nostradamus jóslatai szerint

ripost.hu

Kitört a botrány a Jimmy-sorozat miatt: kiborult a család

ripost.hu

Az emberek többsége csak 5 helyes választ ad ebben a kvízben

ripost.hu

Rosszul lett, árokba hajtott, és meghalt a 7-es úton egy férfi

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

INSIDER

Exkluzív kulisszatitkok: gigantikus medencében vették fel az Avatar 2. jeleneteit

INSIDER

FELHÍVÁS A SZÜLŐKHÖZ ÉS DIÁKOKHOZ! Felháborodtak a diákok is - az Eötvös Gimnáziumban nyílt titok volt, hogy jó pénzért be lehet kerülni

INSIDER

Évi kétezer eurót bukik minden német az ukrajnai háborún

INSIDER

Orbán Viktor: A magyarok békét akarnak

INSIDER

Döbbenetes, mit műveltek a kóbor kutyák, mindenki retteg a magyar faluban

INSIDER

Itt a februári időjárás-előrejelzés: ez vár ránk a tél utolsó hónapjában

INSIDER

Kiderült: pesti sztárügyvédnő mosta az olasz maffia pénzét

INSIDER

Most derült ki: Erre is jó, ha be vagy oltva influenza ellen