Létrehozva: 2019.03.04.

Fordulat az eltűnt villanyszerelő ügyében, ez jön most

A férfi családja még mindig reménykedik, és nem akarnak tétlenül várni.

Hiába telt el majd egy év Mácsik Zoltán eltűnése óta, a családja egyetlen pillanatig sem adta fel a reményt, hogy élve viszontlátja a villanyszerelőként dolgozó férfit. Felesége és lánya újabb keresést tervez a családapa felkutatására, reményeik szerint sokan csatlakoznak majd hozzájuk.

"Terveink szerint az újabb keresés március 16-án lesz" – mondta Zoltán felesége a Blikknek, aki mindenkit kér, hogy ha van rá lehetősége, csatlakozzon hozzájuk.

Mácsik Zoltán tavaly húsvétkor tűnt el, miután találkozott a munkaadójával, É. Imrével. A vállalkozó egy nagyobb összeggel tartozott a villanyszerelőnek, és azt ígérte neki telefonon, ha odamegy az abdai benzinkúthoz, kifizeti neki az elmaradását. A töltőállomáson készült kamerafelvételek rögzítették a két férfi találkozását, azóta viszont senki nem tud semmit Mácsik Zoltánról.

A villanyszerelő megölésével É. Imrét gyanúsítja a rendőrség, a férfi jelenleg is letartóztatásban van. A győri vállalkozó nem ismerte be a gyilkosságot. É.-t azóta meggyanúsították egy másik, szintén nyomtalanul eltűnt villanyszerelő, O. Vilmos megölésével is. Õ azonban állítja: semmi köze a két férfi eltűnéséhez.

"É. Imre egy dologgal nem számolt, azzal a szavakkal ki nem fejezhető határtalan szeretettel, ami hármunkat, a férjemet a lányomat és engem összeköt. Jobb, ha tudomásul veszi, hogy amíg élünk, mi nem adjuk fel Zoli keresését. Senki és semmi nem állíthat meg minket, harcolunk küzdünk, kutatunk, hogy végre kiderüljön, mi történt a férjemmel.

Ha tényleg megölte Zolit, akkor ő abban a pillanatban engem is megölt. Tizennégy éves korunk óta vagyunk együtt a legnagyobb megértésben és szerelemben. Amióta eltűnt, a lányommal rettegünk minden ünneptől, hogyan miként fogjuk nélküle átvészelni" – mondta sírva a lapnak Mácsik Zoltánné.

Zoltán családja egyszer már szervezett egy keresést. Akkor a civil kutatócsapat nem jutott eredményre. Elmentek többek között É. Imre telkének környékére, mert azt sejtették, talán ott tartja fogva a férfit, aki nem tud életjelet adni magáról.

"Akkor későn hirdettük meg az akciót, így talán nem jutott el olyan emberekhez, akik szívesen segítettek volna nekünk. Most majd nagyon odafigyelünk a részletekre, hogy még többen tudjanak csatlakozni. A rendőrségtől semmiféle tájékoztatást nem kapunk, a nyomozás érdekeire hivatkoznak. Így nincs más lehetőségünk, mint a kezünkbe venni a Zoli utáni kutatás szervezését."

É. Imre majd egy éve van letartóztatásban. A nyomozási bírónak március 11-ig kell döntenie annak meghosszabbításáról, avagy arról, hogy házi őrizetbe kerülhet a gyanúsított. A férfit emberöléssel gyanúsítják, így akár élete végig börtönben maradhat.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

life.hu

Borzalmas jövőt vetít előre az épület, amiben 20 ezer ember él együtt

mandiner.hu

Schiffer András: „A jogállamiságot pontosan az Európai Unió rúgja fel azzal, hogy pörölykalapácsként használja a szerveit a Magyarország elleni geopolitikai küzdelemben” (VIDEÓ)

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

travelo.hu

Ittas nő miatt hajtott végre kényszerleszállást egy Budapestről induló repülő

origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Ezek a nők isznak a legkeményebben a Covid-járvány óta - Mutatjuk, hogy kik ők

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: „Panaszkodás helyett dolgozni kellene! Változást Budapesten!”

INSIDER

Budai Gyula: a NAV nyomoz a Lánchíd felújítása ügyében

INSIDER

Fontos: Itt vannak a kormány legújabb bejelentései - Videó