Létrehozva: 2018.12.22.

Ugye ez még a szeretet ünnepe? Ne bolonduljunk meg karácsonyra!

Gyomorgörcs, parkolóvadászat, tömeg, lökdösõdés, sorban állás, sütés-fõzés, ajándékcsomagolás, fadíszítés, aggódás, hogy minden tökéletesen sikerüljön... Sokaknak már most elegük van a karácsonyból. Álljunk meg egy percre! Ez a szeretet ünnepe, ugye?

Hiába jelzik az ünnepi fények és a karácsonyi dalok, hogy hétfőn szenteste: az emberek idegesen rohannak ajándékokért, birkóznak a fenyőfával, bosszankodnak a parkolás miatt, a nők nagy bevásárlószatyrokat cipelve aggódnak, mindent megvettek-e a nagy ünnepre. Nem érdemes izgulni: a karácsony a szeretetről szól, aki szeret, az nem hibázhat! Van azonban néhány dolog, ami valóban felbosszantja az embert az ünnep előtti utolsó napokban.

 

Bedőlt a házhoz szállítás

Karácsonyig nincs már szabad időpont sem a Tescónál, sem Auchannál. Előbbi december 27-ére, utóbbi 28-ára tud legkorábbi időpontot adni. A későn ébredők nem ússzák meg a cipekedést. 

Leveszi a sápot az IKEA a félretett ajándékért

Az IKEA a honlapján összeválogatott ajándékokat 1480 forintért teszi félre a személyes átvételhez. 

Pénzbe kerül az ingyen parkoló

Rárepült a parkolómaffia a vásárok és plázák közelében lévő jobb helyekre, ahol jó pénzért biztosítanak helyet. A Pillangó utcánál a Fogarasi úti Tesco közelében, a Westendnél a híd alatt, illetve a Deák téri szállodáknál egyaránt kaszálnak a helybitorlók. 

 

Nehezíti a helyzetet az időjárás 

A karácsony előtti napok esős, ónos esős időjárást hoznak. A közlekedési dugók, figyelmetlenségből és türelmetlen feszültségből fakadó balesetek nehezítik az autós ünnepi bevásárlást.

 

Lökdösődnek az ajándékvadászok

Hiába dekorálták karácsonyra az üzleteket már október végén, sokan hagyták utolsó pillanatra a vásárlást, hömpölyög a tömeg a plázákban, üzletekben, áruházakban. A korábban kinézett, akkor halomban álló ajándéknak való mostanra az utolsó darabig elfogyott. A pénztáraknál méretes sorok fogadnak: tegnap dél körül a Westendben található Media Marktban az áruház végéig állt a sor, közel egy órát kellett sorban állni, a Libriben fél óra volt eljutni a kasszáig. Hétvégén még nagyobb roham várható.

„A gyerek a nagymamának is elmondta, hogy mire vágyik, így ugyanazt a játékkonyhát vette meg az anyósom is, mint mi. Véletlenül derült ki, szerencsére megvan a blokk. Hiába intéztem el minden vásárlást a tömegnyomor előtt, most mehetek visszaváltani és új ajándékra vadászni” – mondta a %Ripost%-nak Nagy Renáta.

 

Visszamondják a megrendeléseket

Hiába rendeltek sokan egy vagy több héttel ezelőtt ajándékot az interneten, sok csomag még a futárhoz sem került el, így azok agy valószínűséggel csak az ünnepek után érkeznek meg. Vagy akkor sem, ha a cég időközben törli a megrendelést.

„A páromnak már Black Fridaykor megrendeltem a karácsonyi ajándékot, de az okosóra hibás volt, vissza kellett küldenem. Cserélték is, csakhogy fekete helyett rózsaszínűt küldtek, ezért újra cserét kértem. Most aggódom, hogy kifutok az időből” – mondta lapunknak Somogyiné Kati.

 

Hiánycikk a halbelsőség, rendelni kell a kenyeret

Sok helyen már tegnap hiánycikk volt a halbelsőség, egyes pékeknél pedig előre kell kenyeret rendelni, ha friss pékárut szeretnénk az ünnepekre.

 

Konyhapánikban vannak a háziasszonyok

Sok nő görcsöl az ünnepi menü miatt, szeretné, ha minden tökéletes volna. 

„Belehalok a karácsonyba!” – mondta Bangó Margit, aki szintén így van vele, már két hete készül a karácsonyra. Alig várja, hogy megérkezzen népes családja, ám ahhoz, hogy megfeleljen az elvárásuknak, ilyenkor beköltözik a konyhába. Aranyvasárnap előtt néhány nappal disznót vágott, maga töltötte a hurkát.

„Naponta tizenöt órát töltök a konyhában, aludni sincs időm, nem kertelek: borzasztóan fáradt vagyok, de nincs megállás. Hatalmas mennyiséget főzök, négy-öt kiló hús kell csak a töltött káposztához, amiből háromszázötven darabot készítek. A barátok, kollégák imádják, én pedig nem mondok senkinek nemet, inkább belehalok a karácsonyba” – mondta a %Ripost%-nak a Kossuth-díjas művész.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Letartóztatták Varga Viktorékat

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

vg.hu

Súlyos beismerés a gyógyszergyártótól: vérrögöt okoz a Covid oltóanyaga

origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

astronet.hu

Május 1.: Beltane, kelta termékenység- és szerelemünnep

ripost.hu

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal