3 éve

Újabb fordulat a soroksári gyilkosságban: megdöbbentő amit bejelentett a védő

Az emberöléssel gyanúsított R. Szilveszter ügyvédje állítja: elképzelhetõ, hogy a holttesten talált DNS-minták eredményét nem veheti figyelembe a bíróság....

Kardosné Gyurik Krisztinát 2012-ben megtámadta, majd egy erdős részen megfojtotta gyilkosa. A támadót öt évig hiába kereste a rendőrség. Idén szeptemberben aztán meggyanúsították az évek óta börtönben lévő R. Szilvesztert. A férfi eddig betörés és lopás miatt ült a rácsok mögött, amiért még 2012-ben nyolc évet kapott.

Megkaptam az öt év alatt keletkezett összes hivatalos rendőrségi iratot. Ezeket átböngészve vettem észre, hogy a helyszíni DNS rögzítésnek semmilyen dokumentációja nincs. Pedig ez az eljárás nagyon szigorú szabályokhoz van kötve, hiszen egy tárgyalás során perdöntő lehet. Az anyagmaradványok levételét, útját a hemogenetikus szakemberhez, majd az ottani kicsomagolását részletesen fel kell jegyezni. Ha ez nem így történik, a DNS-vizsgálat eredményét ki kell zárni a bizonyítékok közül – vélekedett a Blikknek dr. Lichy József, R. Szilveszter védője.

Az ügyvéd állítja: történt már hasonló baki.Hosszú évekig két elkövetőt keresett a rendőrség, mert Gyurik Krisztina holttestéről a boncasztalon két DNS-mintát rögzítettek. Később kiderült: az egyik minta egy, már halott férfiről került az áldozat testére, akinek holttestét ugyanott boncolták, ahol a nőét.

Idén szeptemberben a szakértői intézet jelezte a nyomozóknak: az áldozat testén talált biológiai anyagmaradványok egyezést mutatnak a börtönben ülő R. Szilveszter mintájával. A férfi nem tett vallomást, és ügyvédje szerint ezen döntése mellett továbbra is kitart.

Védencem rabkórházban van. Amint jobban lesz, kiviszik a helyszínre, vallomást azonban nem tesz – közölte.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!