Létrehozva: 2017.10.21.

Újabb életveszélyes játék terjed az interneten - aggódhatnak a szülők!

A Kék Bálna után újabb hátborzongató játék terjed az interneten. Ezúttal azon versenyeznek a gyerekek, ki hiányzik otthon a legjobban, ha eltûnik 48 órára. Külföldön máris sok aggodalomra adott okot a játék, és itthon is figyelmeztetnek a szakemberek: nagy a veszély!

Ijesztő felhívást tett közzé egy magyar férfi, aki eltűnt gyerekek felkutatásával foglalkozik. Nagy László az Országos Polgárőr Szövetség önkéntesként tevékenykedik 20 éve és nagyon fontosnak tartja, hogy a legújabb, tűzvészként terjedő facebookos játékra felhívja a magyar szülők figyelmét.

A játék arra kéri a gyerekeket, hogy 48 órára, azaz teljes két napra tűnjenek el otthonról. Azért pedig plusz pontok járnak, ha felhívások jelennek meg róluk a közösségi médiában, ha minél többen kezdik keresni őket. Észak- Írországban már rengetegen játsszák ezt a játékot, tömegesen tűntek el gyerekek, ráadásul a kihívás a 14 éves korúak közt rendkívül népszerű. A helyi lapnak, a Belfast Live-nak nyilatkozott egy édesanya, aki arról beszélt, milyen pokoli pillanatokat élt át lánya eltűnése után. A 14 éves kamasz 55 órát volt távol és amikor a rendőrök megtalálták, nem is értette, miért aggódtak érte. Igazából boldog volt, hiszen az 55 órás eltűnéssel listavezető szerephez jutott a barátai között.

Halálra rémültem, attól féltem, hogy meghaltak vagy megerőszakolták, elrabolták, esetleg megölték őket.

Amikor a lányom és a barátai előkerültek, egy szemernyi megbánás sem volt bennük. Közvetlenül azután pedig, hogy hazahozták őket, a rendőrautóban készített szelfiket tette közzé. Viccesnek találták a helyzetet" - mondta az édesanya, aki hozzátette, nem tudja, mi az, ami felnyithatja a gyerekek szemét.

Magyarországon egyelőre nem tudnak hasonló esetről, ám Nagy László azt mondja, az ilyen játékok robbanásszerűen terjednek és szerinte a szülőknek nem árt tudni a veszélyekről.

- Ez a játék nagyon beteges és minden eddiginél veszélyesebb! Minket, eltűntkeresőket is nagyon érzékenyen érint, hiszen pont az a lényege, ha beszállunk a keresésbe, csak egyetlen poszttal is, az már az eltűnt játékosnak plusz pontokat ad!

Melyik az a szülő, aki nem akarja azonnal a neten is keresni a gyerekét? Az ilyen jellegű posztokat tömegesen szokták megosztani

- mondta Nagy a Ripostnak.

Nagy László szerint ez a játék hasonlóan káros lehet, mint a Kék Bálna. A Kék Bálnáról a %Ripost% is többször írt, a játék Oroszországból indult, a résztvevőit pedig 50 nap alatt öngyilkosságra ösztönzik. Mint azt lapunk annak idején elsőként megírta, hazánkban két tini is öngyilkos lett a Kék Bálna miatt.

Hogy mit tehetnek a szülők, és miért veszélyes még ez a játék, megtudhatja a szombati Ripost napilapból!

 

Pusztító internetes játékok
Több veszélyes kihívás is terjedt a Facebookon az elmúlt években. Az egyiknek az volt a lényege, hogy vízzel töltött óvszert dobtak egymás fejére a résztvevők és lefilmezték, ki milyen hülye fejet vág. Ám a játék néhány gyereket komolyan sokkolt. Hasonlóan veszélyes volt az, amikor zacskót húztak a fejükre és azon versenyeztek, ki bírja tovább. Az elmúlt év egyik legveszélyesebb játéka az volt, amikor ragasztószalaggal kötözték egymást oszlopokhoz gyerekek, aminek következtében az egyik fiúnak súlyosan megsérült a szeme szabadulás közben.

 

Rontja a tényleg eltűntek esélyét

Amikor egy gyerek eltűnik, a szülők pánikszerűen kezdik keresni. Sokszor éppen a legfontosabb információkat nem adják meg az interneten, és kevés emberhez jutnak el. Azok, akik eltűnt személyek keresésével foglalkoznak, egy előre összeállított kérdéssor alapján készítik el a fényképes posztot, és célszerűen indítják a keresést. A játékból eltűnt gyerekek azok esélyét rontják, akik valóban bajban vannak és segítségre szorulnak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Litvánia felrobbantaná a krími hidat, az oroszok erősen reagáltak

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

"Megmenthették volna a fiam életét" – 10 órát késett a mentő, belehalt a tini

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

metropol.hu

Hatalmas lyukat találtak a Földön, a mérete még a kutatókat is meglepte

mandiner.hu

Politikai kalandtúra megdöbbentő találkozással a végén

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

ripost.hu

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal