5 éve

Elképesztő dolog derült ki az érdi kalapácsos gyilkossággal vádolt nőről

A csütörtöki tárgyaláson sokkoló részleteket közöltek a kettõs gyilkosság feltételezett elkövetõjérõl.

Tagadja bűnösségét az érdi háromgyerekes anya, akit azzal vádolnak, hogy brutális kegyetlenséggel gyilkolt meg egy idős érdi házaspárt 2015 októberében. A pedagógus férj és feleség holttestét november elsején, mindenszentek napján találták meg.

 

Segítőtársból vált gyilkossá H. Tünde, akinek csütörtökön kezdődött a bírósági tárgyalása a Budapest Környéki Törvényszéken. A nő a vád szerint mindent megtett annak érdekében, hogy elterelje magáról a gyanút.

A rendőrök 2015. november 1-jén találtak rá az idős, érdi pedagógus házaspárra, akikkel otthonukba végeztek. A rablógyilkosságnak beállított ügyben tanúként hallgatták ki a háromgyerekes nőt.

Tünde nem tagadta, hogy kapcsolata volt a 81 éves Mária nénivel és a 83 éves Felicián bácsival. Utóbbi annak idején tanította az élettársát. A nő olykor segített a nyugdíjasoknak, autóval fuvarozta őket és kisebb ügyekben segédkezett nekik.

Később olyan bizonyítékok kerültek elő, amelyek arra utaltak, a vékony fiatal nő egy diótörő kalapáccsal az idős házaspárt és a kutyájukat is agyonverte.

Az ügyész szerint, bár az idős házaspár nem élt luxusban, a nő úgy tudta, van megtakarításuk. Többször próbált tőlük kölcsön kérni, és elpanaszolta, hogy rossz anyagi körülmények között él a családjával, ám hiába kuncsorgott. 2015. október 30-án is átment hozzájuk, remélve, hogy megesik rajta a szívük, de amikor újból elutasították, dühbe gurult.

Megragadta a konyhapulton lévő diótörő kalapácsot és azzal többször rácsapott az asszony fejére. Mária néni öt percen belül meghalt. Ezután a bácsira támadt, és több, erőteljes ütést mért a fejére. Majd felforgatta a házat és megpróbálta rablógyilkosságnak beállítani az esetet.

 

Pár ezer forintért kellett meghalniuk

Az ügyész szerint a gyilkosság indítéka egyértelműen a pénz volt. A nő számláján aznap mindössze 570 forint volt, s nem látott más kiutat, mint hogy mindenáron pénzhez jusson. A házaspártól azonban mindössze pár ezer forintot zsákmányolt.

A %Ripost% úgy tudja, komoly nyomás nehezedhetett az asszonyra, hiszen pár hónappal a szörnyűség előtt szülte meg kisfiát, s szoptathatott még, amikor előzetesbe került. Információink szerint a legkisebb gyermek a nő nagyobbik, már felnőtt lányához került, jelenleg ő neveli.

 

Gyerekhalált hazudott

H. Tünde higgadtan, rezzenéstelen arccal hallgatta végig tegnap a Budapest Környéki Törvényszéken, hogy nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal vádolják, s az ügyész hangsúlyozta: tudatában volt a tettének, és életfogytiglan várhat rá.

– Nem én követtem el a bűncselekmény, nem én követtem el a bűncselekmény

– ismételgette gépiesen. Majd hozzátette: a rendőrök pszichikai nyomást gyakoroltak rá, illetve azt mondták, ha beismeri a szörnyű tettet, házi őrizetbe kerülhet. Így sikerült csak kicsikarniuk a vallomását.

A nő azt is tagadta, hogy napi szintű anyagi gondokkal küzdött volna. Ugyanakkor a bíró szembesítette, hogy akkoriban több ismerősétől, így a volt főnökétől is megpróbált pénzt kölcsön kérni. Azért, hogy megszánják, egészen megdöbbentő hazugságoktól sem riadt vissza. Volt, akinek azt mondta, meghalt az egyik gyermeke, ami nyilvánvalóan nem volt igaz. 

 

Nincs meg a gyilkos eszköz

Az asszony védőügyvédje a %Ripost%-nak azt mondta, egyáltalán nem lát perdöntő bizonyítékot a nővel szemben. Dr. Szepesi László hozzátette: a gyilkos fegyver, vagyis a kalapács azóta sem került elő.
Csak a motiváció van a rendőrség kezében, amit kevésnek tartok egy ilyen súlyos ügyben – fogalmazott.  

Üresen áll a horrorház

Úgy tudjuk, az érdi ház azóta is üresen áll. A szemközti lakó, Vörös István így emlékszik vissza a történtekre. – Hosszan csörgött a telefonjuk, de senki nem vette fel. Végül aztán az egyik ismerősüket sikerült értesíteni, ő ugrott át a kerítésen, majd nézett be az ablakon. Elszörnyülködött, és hívta a rendőröket. Õk törték be az ajtót – meséli István. Majd így folytatja:

– Az egész utca rettegett. Az idős házaspár kifejezetten elővigyázatos volt, zárkózottan élt, az idegenekkel szemben gyanakvó volt. Biztos vagyok abban, hogy ismerték a gyilkosukat

– magyarázza.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!