tóth gabi
Trehány módon takarították az egyik budai Nagyi palacsintázóját, ráadásul 30 kg nyomon követhetetlen készételt is tároltak hûtõhelyiségeikben. A helyszínen megjelent ellenõrök azonnal elrendelték a hely tevékenységének felfüggesztését.
Undorító körülmények fogadták a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőreit a budai vendéglátóhelyen. Sok helyiség és berendezés szennyezett, szinte takarítatlan volt, nem rendelkeztek biztonságos ételkészítési technológiával, valamint megfelelő takarítási utasítással sem.
A hűtő- és fagyasztó berendezéseket jeges, szennyezett, valamint rozsdás állapotban találták az ellenőrök. Ráadásul a hűtőkben fedetlenül tárolták egymás mellett a túrókrémet, a milánói makarónit, a gyümölcssalátát, a tejszínes-sonkás gombakrémet és a sertéspörköltet, esetenként az ételek előkészítéséhez használt kanállal együtt. A tálalópulton szintén fedetlenül, szennyeződésnek kitéve kínálták a kakaóport, diót, mézet és mogyorókrémet - írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hivatalos oldalán.
A személyzet élelmiszerbiztonsági oktatásáról szintén nem tudtak igazoló dokumentumot bemutatni.
Továbbá 30 kg jelöletlen készételre is bukkantak az ellenőrök, aminek elrendelték a megsemmisítését. Az étterem ételkészítő és –forgalmazó tevékenységét pedig azonnali hatállyal felfüggesztették.
Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható.