5 éve

TV2 Té­nyek - Ezek vol­tak a nap leg­fon­to­sabb hírei

Nincs sok idõd, de kí­ván­csi vagy a nap leg­fon­to­sabb tör­té­né­se­ire? Össze­szed­tük egyet­len cikk­ben, mi tör­tént itt­hon és a vi­lág­ban, a TV2 Té­nyek se­gít­sé­gé­vel.

Szerző Ripost

BOSSZÚBÓL TÖRT BE A TERHES NÕ

Bosszúból tört be a dohányboltba egy nyolcadik hónapban járó kismama Edelényben.  A 30 éves nő nyilatkozott a Tényeknek! Azt mondta, azért tört be, mert délután nem kapott dohányt hitelre. Nem egyedül volt, két fiatal férfival. Éppen egy terményzsákba pakolták a cigarettát, a dohányt, amikor a rendőrök tetten érték őket.

SOKKOLTA TÁRSAIT A BICIKLIS HALÁLA

Sokkolta a társait annak a biciklisnek a tragédiája, aki a fertődi tókerülő versenyen halt meg. Tömeges borulás volt a hétvégi versenyen, a kerékpározó elveszítette az egyensúlyát, majd érintőlegesen ütközött egy szemből érkező autóval és az aszfaltra zuhant. Olyan szerencsétlenül esett, hogy kettétört a sisakja és azonnal meghalt. A szervezők elárvereznek két drága biciklit és a bevételből a családot támogatják.

SZÁZAKAT VERNEK ÁT KÜLFÖLDI MUNKÁVAL

Illegális közvetítői díjakat kérnek el magyaroktól, azért, hogy külföldön dolgozhassanak kínai éttermekben, konyhai kisegítőként. Ezt állítja egy átvert férfi. A hirdetésben bejelentett állást és magas fizetést kínálnak. Egy Tényeknek nyilatkozott férfi, azt mondta, hogy ahol ő dolgozott, volt olyan helyiség, amit 10 éve nem takarítottak, és a meghirdetett bér felét kapta csak meg.

 230 MILLIÓS HARC WELSZ VAGYONÁÉRT

Kitört a háború Welsz Tamás volt felesége és későbbi élettársa között. A csalás miatt körözött vállalkozó öngyilkos lett, amikor a rendőrök elfogták 2014-ben. Halála után a volt felesége több, mint fél tucat pert indított a férfi későbbi élettársa ellen. Úgy tűnik, mégsem ők lesznek a pár hét múlva kezdődő hagyatéki tárgyalás legnagyobb nyertesei. A Tények megtudta, hogy van egy újabb végrendelet is, eszerint egy harmadik nőé, Welsz kislányáé és nagynénjéé lesznek a luxusingatlanok. Közben eltűnt az örökségből 15 millió forintnyi euró.

JÖN AZ ELEKTRONIKUS VÉNY

Érkezik az elektronikus orvosi vény, másnéven e-recept, amely forradalmasítja a gyógyszerkiváltást! De mi is történik pontosan? A beteg elmegy a kezelőorvosához, aki végignézi a korábbi betegségeket és a rájuk adott tablettákat. Ezután írja fel az új gyógyszereket, de nem egy receptre, hanem egy olyan központi rendszerbe, amit az ország összes patikájában láthatnak a gyógyszerészek. A páciens ezután bárhol kiválthatja a gyógyszereit, csupán a taj-kártyáját kell felmutatnia. Amikor ez megtörtént, az orvosa visszajelzést kap arról, hogy a gyógyszereket a beteg kiváltotta.

ÉLETVESZÉLY: MENTÕK HELYÉRE PARKOLNAK

Szabálytalanul otthagyta volna kocsiját egy autóvezető a mentőknek kijelölt parkolóhelyen. Mindezt a Tények kamerája rögzítette egy rendelő előtt. A probléma a mentők szerint általános: naponta többször szembesülnek azzal, hogy a nekik kijelölt parkolóhelyet szabálytalanul elfoglalják előlük. Pedig aki így tesz, emberéleteket veszélyeztet!

AZ ÉVSZÁZAD FELFEDEZÉSE

Az évszázad felfedezésének tartják! Hatalmas gótikus festményeket, és rengeteg sírhelyet tártak fel a régészek Bodrogkeresztúron. Ami azért is jelentős, mert ezen a területen ritka, hogy ilyen falfestményeket, freskókat találnak templomokban. A 13. században épült szentély feltárása két héten belül befejeződik, helyreállítása két évig tart majd.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!