5 éve

Újabb fordulat a szexuális erőszakkal vádolt mentők ügyében

Az öt hónapja tartó nyomozás a végéhez közeledik, egy-két héten belül megszüntethetik az eljárást a mentõkkel szemben.

Amint véget ér az eljárás, azon nyomban szolgálatra jelentkezik a szexuális erőszakkal megvádolt mentőápoló. A jelenleg munkájából felfüggesztett Sz. Mózes és sofőr kollégája hamarosan megtudja, hogy bíróság elé kell-e állniuk: az immár öt hónapja tartó nyomozás ugyanis a vége felé közeledik. A két férfi ellen a napokban megszüntették a korábban elrendelt lakhelyelhagyási tilalmat is.

- Reményeim szerint május 10-én bűncselekmény ­hiányában megszüntetik az eljárást a ügyfelemmel szemben – kezdte dr. Féja András, Sz. Mózes ügyvédje. - Nagyon örültünk a lakhelyelhagyási tilalmat megszüntető határozatnak, hiszen ez is arra utal, hogy nem követték el a bűncselekményt. Amennyiben kimondják ügyfelem ártatlanságát, első dolga lesz, hogy jelentkezzen az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ), hiszen továbbra is csakis mentőként tudja elképzelni az életét- mondta a Blikknek az ügyvéd.

Tavaly november 9-én egy budai gyermekotthonhoz riasztották a mentőket, mert egy fiatal lány rosszul lett. V. Szilviát a Péterfy Sándor utcai kórházba vitték, útközben azonban megállt a mentőautó, mert a lány rosszul lett. A tini állítása szerint a két mentő szexuális ajánlatot tett neki, majd gumikesztyűben végigtapogatták.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!