HŰHA

SzerzőB. V.

Létrehozva: 2025.05.02.

Majom, kígyó, krokodil, zebra: kiderült, ez Pákó kedvenc étele

Az énekes továbbra is a hazai ízekért rajong igazán.

A lassan 50 éves nigériai származású énekesnek, Fekete Pákónak, az Add ide a didid című dal atyjának legkevésbé sem újdonság az egzotikus ételvilág. Az immáron részben magyar állampolgárságú celeb ugyanis Afrikában nőtt fel, így gyerekként sorra ette a tigris, kígyó, majom, krokodil vagy épp kecske húsát, bennsőségeit. Nem csoda tehát, hogy sokunkkal ellentétben Pákó kedvenc étele nem egy magyaros vagy épp európai finomság, hanem a majomagyvelőből készült leves.

Fekete Pákó
Számára teljesen normálisak az egzotikus ételek. 

Ezért érezhette szinte hazainak a közeget Briák Ferenc technikai séf mellett, akivel zebra steaket, gombás kenguru ragut és krokodil fajitast készítettek. De, hogy milyen is ezeknek az ízük? Íme a séf válasza: 

A kenguru hús színe hasonlóan vörös, mint a vadon élő állatoké, például a szarvas hús színe. Hasonlítják a marhához is például íz világában, de annál sokkal karakteresebb

 - árulta el Briák Ferenc hozzátéve, a kengurunak nagyon magas a vas és a fehérje szintje, azonban alacsony a zsírtartalma így nagyon egészséges. Ezt követően jött a krokodil. Erről azt közölte, a vízi állat húsa hasonló a csirkéhez és a halhoz. Rostszerkezete ugyanis olyan mint a baromfié, íze azonban élőhelye miatt a halra hasonlít. A zebra, amelyet Pákó gyerekként főként ünnepségek során evett, a marha ízvilágához hasonló:

Imádtam 

- jelentette ki az énekes, majd közölte, azért mégsem a zebra volt a kedvence, hanem a majomagyvelő leves, amihez édesanyha a majomfejet egyszerűen a piacon vette meg számukra. 


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek