Krausz Gábor
Az énekes továbbra is a hazai ízekért rajong igazán.
A lassan 50 éves nigériai származású énekesnek, Fekete Pákónak, az Add ide a didid című dal atyjának legkevésbé sem újdonság az egzotikus ételvilág. Az immáron részben magyar állampolgárságú celeb ugyanis Afrikában nőtt fel, így gyerekként sorra ette a tigris, kígyó, majom, krokodil vagy épp kecske húsát, bennsőségeit. Nem csoda tehát, hogy sokunkkal ellentétben Pákó kedvenc étele nem egy magyaros vagy épp európai finomság, hanem a majomagyvelőből készült leves.
Ezért érezhette szinte hazainak a közeget Briák Ferenc technikai séf mellett, akivel zebra steaket, gombás kenguru ragut és krokodil fajitast készítettek. De, hogy milyen is ezeknek az ízük? Íme a séf válasza:
A kenguru hús színe hasonlóan vörös, mint a vadon élő állatoké, például a szarvas hús színe. Hasonlítják a marhához is például íz világában, de annál sokkal karakteresebb
- árulta el Briák Ferenc hozzátéve, a kengurunak nagyon magas a vas és a fehérje szintje, azonban alacsony a zsírtartalma így nagyon egészséges. Ezt követően jött a krokodil. Erről azt közölte, a vízi állat húsa hasonló a csirkéhez és a halhoz. Rostszerkezete ugyanis olyan mint a baromfié, íze azonban élőhelye miatt a halra hasonlít. A zebra, amelyet Pákó gyerekként főként ünnepségek során evett, a marha ízvilágához hasonló:
Imádtam
- jelentette ki az énekes, majd közölte, azért mégsem a zebra volt a kedvence, hanem a majomagyvelő leves, amihez édesanyha a majomfejet egyszerűen a piacon vette meg számukra.