Létrehozva: 2024.09.06.

Még nem fékezték meg a tüzet: a népszerű zenészpár otthona is érintett

Megfékezhetetlen lángok, óriási füst, négyszáz fős mentősereg. Óriási tűz ég a népszerű zenekar, az Eldorado otthona közelében.

Szerző mkb

Népszerű zenészpár otthonának közelében tombol a megfékezhetetlen tűz. Az Eldorado zenekar házaspárja néhány kilométerre lakik a Vas vármegyei Csönge településtől, ahonnan aggasztó hírek érkeztek csütörtök délután.

eldorado
Az Eldorado zenekar házaspárja közel él az országban tomboló tűz helyszínéhez (Fotó: Eldorado együttes)

A zenészpár a tűzről: „A kislányunkat is megrémisztette”

Ahogy azt a Bors is megírta: a Vas vármegyei Csönge határában tomboló tűz oltásán csütörtök dél óta dolgoznak megfeszített erővel a tűzoltók – közölte a Vas vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Csütörtöki beszámolójuk szerint a község határában előbb a száraz fű és az aljnövényzet kapott lángra, majd a lángok egy ötvenhektáros fenyvesre is átterjedtek, a fák lombkoronáját is elérték – a helyzet péntekre sem oldódott meg.

tűz
A zenészpár otthonát ugyan nem érték el a lángok, de a környéken jól látszik az óriási füst (Fotó: Eldorado/Illés Attila)

A lángokkal tehát még pénteken is küzdöttek, akkorra már négyszáz tűzoltó és önkéntes tűzoltó fogott össze, a helyiek pedig egymást is segítik vízzel, élelemmel. A borzalmakat elég közelről élték át az Eldorado zenekar tagjai, Szandra és Attila.

Az együttes tagjainak otthonától néhány kilométerre küzdöttek a lángokkal (Fotó: Eldorado zenekar/Illés Attila)

Mi Vönöck településen élünk, nagyon közel van hozzánk a katasztrófa sújtotta terület – mesélte a Ripost-nak Attila. – Az udvarunkban állva látszik és érződik a füst, egy kis sétával pedig a lángokat is látni.”

Szerencsére hozzánk már nem értek el a lángok, de először nagyon megijedtünk, ugyanis az internetes cikkek közül több is úgy írta, hogy Vönöckön ég az egész falu. Sokan hívtak aggódva, hogy jól vagyunk-e

– tette hozzá a gitáros. Ijedelem tehát azért volt, a kislányunkat is megrémisztette az a rengeteg szirénázó autó, amik éjszakába nyúlóan siettek a helyszínre, még péntek délelőtt is hallottam a hangjukat – folytatta Attila, majd elismerte, a közösség páratlan összefogást mutatott.

Szandra és Attila kislánya is megijedt a közeli katasztrófa miatt, éjszakába nyúlóan hallották a szirénát (Fotó: Illés Attila)

Százhektárnyi terület ég, az anyagi kár biztosan jelentős lesz, személyi sérülésről egyelőre nem tudok. A környező települések összefogtak, sok ismerősök önkéntes tűzoltóként vonult ki, de vízzel és élelemmel is segítjük a a tűzeseten dolgozókat” – tette hozzá a dalszerző.

A váratlan tragédia némileg beárnyékolja az énekespár napjait, de mint mondták, nincs sok idejük megállni.
A nyáron széthajtottuk magunkat, rengeteg volt a fellépés, ez persze nem panasz. A szeptember is ebben a tempóban telik majd. Bár októbertől kicsit alábbhagy a pörgés, nem fogunk sokat pihenni. Tervek mindig vannak. Készülőben van az új lemezünk, már csak az utolsó simítások vannak hátra, erre fog a következő időszakban sor kerülni” – summázta Illés Attila. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek